Би ли ви станало кофти, ако детето ви поздрави свеки за 8ми март, но не и вас?

• 8 655
  • 77
  •   1
Отговори
# 60
Няма как да има идеална формула за празник - хора и интереси различни.
Едни обичат динамиката, а други спокойствието. За едни е важно да получат подарък, а за други да е някакво изживяване, дори според сексолозите на празниците двойките правят по-различен и интересен секс.

Харесвам много 8 март, не толкова в личностен план, колкото ми харесва цялостния приповдигнат дух. Нагласените жени, мъжете с букетите, липсата на кьораво местенце вечер по заведенията, обедите в чест на "празника на колежката". Това е така, защото празника е нещо повече от това да ти мацнат целувка и да ти връчат цветенце. Цял ден настроението е приповдигнато, което е и именно усещането за празнуване.

Да направиш празника на жена си, децата си, мъжа си означава именно това - да положиш усилия целият ден настроението да е приповдигнато. Денят да е различен. А как точно да стане това трябва двойката да е разбрала един за друг.

# 61
На мен по принцип всички празници ми харесват.
Просто казвам, че е дребнаво някой да се сърди, че не му били честитили. И да го изисква като доказателство за отношение, особено пък от малки деца. Че и от съпруг, на който много добре знаеш какво му е отношението към теб. И при положения, че е пропуснато, може празнуващия, като почерпи, или покани, или там каквото, да спаси празника, дето му е толкова важен.

Но съзнавам, че има и хора, дето чакат и дебнат едва ли не кой ще им честити. Пропускала съм рожден ден на близка приятелка и съм си понесла фасоните, обаждала съм се и посред нощ, досетила се с ужас Какъв Ден е Днес, за да чуя, че вече било късно... Хора всякакви.
С едно съм съгласна - ако някой знае, че жена му е тънкообидна, а той би трябвало да знае, щом живее с нея дор да имат дете на толкова години, трябва да е на пост, за да не се подлага на ти мене не ме обичаш и не ме уважаваш.
С осми март се прибавя и елемента смята ли го отсрещната страна зя празник, или не, дя не вземеш да честитиш нещо, пък тя да почне да ти приказва за Клара Цеткин.

Последна редакция: пн, 13 мар 2017, 09:23 от Iris04

# 62
КОМЕНТАР? Направила си коментар?  ooooh!

Мило момиче, ти си в началото на житейския си и семеен път. Сега е момента да фучиш и да се сърдиш. Да попресолиш нещата, че да не забравят нивгаж повече в тоя ви живот празник. Такива неща се отстояват и казват ясно и се запечатват със скандал на време, за да няма драми на всеки празник.

И напомни, че тигани и домакинска техника НЕ Е подарък за твой празник.

Скандалите не са нещо ужасно ако се гледа на тях като ремонтиране на отношенията и не са често.

Да бе... И аз чакам цвете, а той ми подарява електрическа четка за зъби (била на промоция в Кауфланд).  hahaha Представяте ли си колко бях  Shocked Какъв ти коментар?! Скандал!  Crossing Arms

# 63
Щом един средностатистически Муньо се е сетил да купи на жена си карамфил, то какво е оправданието на иначе перфектния форумски мъж да не подсети детето и да зарадват мама, когато всички наоколо го правят?
Мислех си, че 8 март се "празнува" от по-възрастните като мен, на които младостта ни премина през социализма, през банкетите с колеги и т.н. Сега малко с насмешка го виждам този ден. За младите се надявах, че отбелязват Благовещение (25-ти март) като празник на майката и жената.

# 64
luchia,
Ако ми позволиш , ще ти дам един личен съвет - покажи на детето си колко е важен този празник за теб. И колко се радваш от това , че той те зачита. Не зная как са протичали поздравите до миналата година , но очевидно и детето не е било впечатлено от насрещната реакция , за да не се развълнува поне малко от факта , че точно този ден е ВАЖЕН за мама. Да , момчетата са по -различни , но пък от малки трябва да ги възпитаваме да уважават жената-майка , дъщеря , любима. Толкова малко трябва.
Съпругът ти не го е подсетил . Но ако ти, в предните дни, по някакъв начин си му намекнала , че ще бъдеш щастлива той да те поздрави , сигурно не би пропуснал.

Много добър съвет! Мисля, че ще има резултат, ако на всеки 8-ми март черпиш семейството някъде навънка, пък може и само сина. Със сигурност догодина ще си спомни, че сте ходили еди къде си по случай еди какво си и ще иска да повтори. Заведи ги да хапнат на някое хубаво местенце нещо любимо или различно.  Flutter

# 65
Аз, повлияна от коментарите в темата, полюбопитствах...та "малкото" дете на авторката е кажи-речи около 10 годишно.Четейки първия й пост, останах с впечатлението, че е на 3-4 годинки....
И аз останах с такова впечатление.
Моят син /11 г./ от доста години ми подарява цвете за 8-ми март. Даже не си спомням от колко, толкова отдавна е бил този 8-ми март, на който не ми е подарил.
Навремето, когато бях самотна майка, когато родителите ми ми подаряваха цвете за 8-ми март, винаги взимаха едно по-малко - зюмбюлче, лаленце, нещо от рода - за детето - да ми го подари. След това, когато се ожених за втори път, или вече детето е имало навик /надали/, или мъжът ми е поел тази роля.
Аз пък се изненадах на следното. Мъжът ми освен на мен, подари и на дъщеря ми - 4 г. Синът се върна с цвете само за мен, а малката, разбира се, очаква и тя. Е, беше му показано /подсказано/, че баща му подарява и на малкото момиче. Използвахме случая да надградим възпитанието.
*Прибраха се по различно време - бащата и сина. Бяха взели цветята всеки самостоятелно. Напоследък баща ми взима сина от училище, заради втората смяна, да не се прибира сам по тъмното, подозирам, че може да е побутнал детето да купи цвете, но все още не съм разбрала.

# 66
  • София
За мен 8 март е точно никакъв празник, но тази година бях трогната и може би ще си преосмисля позицията. Дъщеря ми, която е първи клас, беше спестила от джобните, които й даваме всеки ден и наред със страхотните картички, които ме разплакаха, ми беше купила много красив пръстен от книжарницата в училището. Подсещане от баща й е нямало, той също го няма за нищо 8 март. Инициативата е била само нейна, започнала е да си заделя пари, а аз мислех, че е малка. Не е поискала от татко си, той беше по-изненадан и от мен. Та мисълта ми беше, че 10-годишно дете си е направо голямо, за да има нужда от подтик. Най-малкото в училище са им го напомнили поне няколко пъти.

# 67
Аз пък тази година се отнесох и не подарихме на учителките.  ooooh!
Не знам къде съм бляла, сетих се чак на следващия ден. Нещо съм пренатегната напоследък. Такъв резил не бях правила.  ooooh!

# 68
Може би мамите, които споделят, че децата им не са имали нужда от подсещане ще отчетат, че вероятно в училище / детската градина децата все пак са били насърчени.

В училището на моето дете, 8ми март не се отбелязва като деня на майката (това исторически е абсолютно невярно), а като Интернационален ден на жената, което е коректно и правилно.   Peace
И преди да кажете, че какво тогава искам от детето си - ами НИЩО. През цялто време пиша, че очаквах реакция от бащата, а не от детето, ама нейсе!  Joy

И пак да кажа - благодаря за приятелските мнения и коментари - то се вижда кой чете и мисли широко и обективно bouquet

Последна редакция: вт, 14 мар 2017, 01:03 от luchia

# 69
И да - и аз съм отчасти бивш соц възпитаник с втълпена грешна педстава за символиката на 8ми март - денят на мама?!?? (а той трябва да е 365 дена в годината, нали?  Grinning)

Признавам грешката си и суетата. Повече не бих очаквала детето ми да ме поздравява на този ден.
Всъщност, радвам се, че то е правилно информирано, и че слава Богу, всеки ден ми казва и засвидетелства, колко ме обича, както и аз на него. Heart Eyes

Последна редакция: вт, 14 мар 2017, 00:54 от luchia

# 70
luchia, като орлица бдиш да не би някой да каже нещо, което представя детето ти в неблагоприятна светлина. Чуваш само постове, които потвърждават твоето мнение, че бащата е виновен, защото не е подсетил детето. Все пак не забравяй, че с нас се държат така, както позволяваме!

И какво означава 8 март не е ден на мама, а ден на жената? Коя е тая жена в живота на сина ми и мъжа ми? Не съм ли аз най-важната жена в техния живот? Значи си е ден на мама! Да не говорим, че празниците си имат своята еволюция.

Сега пък видиш ли нямало и за какво да честити, защото било деня на жената. Че ти не си ли жена? Баба му по-жена ли е от теб? Учителката по-голяма жена ли е от теб? Да не говорим, че е твоя работа да го научиш да уважава и да създава празник за околните му. Не позволявай да превърне в копие на баща си - я се сети за празника, я отбие номера с цвете и целувка.

Няма нужда толкова да го защитаваш и оправдаваш за всичко, така не му правиш добро. 10 годишно дете никак не е малко, за да започне да се замисля за това, че и ти имаш чувства, желания, мечти. Да осъзнава, че се грижиш за него от любов, а не защото си длъжна. Вашите отношения са първообраза на това как той ще се държи с жените като порасне.

Няма нужда от прекаляване и трагедизиране, но няма нужда и да си заравяш главата в пясъка, че нищо не било станало. В този живот, това е твоето семейство. Изгради такива отношения, в които не само те са щастливи, а ти ти.

# 71
Изцяло споделям написаното от Дорис.

# 72
Дорис хубаво е написала, че с нас се държат така, както позвляваме, с което съм съгласна, но е малко късно за съвети "трябва да си изградиш отношенията в семейството", защото говорим за семейство с 10-годишно дете, в което отношенията отдавна вече са изградени. А когато са изградени, никакви скандали не могат да променят нещата към добро, а само към по-лошо и в крайна сметка към раздяла.
Не знам какви са били предишните теми на авторката, коментирах само споделената случка в конкретната тема, от която изобщо не може да се направи извод за какви хора говорим. Ако има други проблеми, които я карат да се чувства неудовлетворена като жена, тази случка навярно е поредното нещо, с което ще трябва да се примири.

# 73
  • където ми харесва
Скрит текст:
luchia, като орлица бдиш да не би някой да каже нещо, което представя детето ти в неблагоприятна светлина. Чуваш само постове, които потвърждават твоето мнение, че бащата е виновен, защото не е подсетил детето. Все пак не забравяй, че с нас се държат така, както позволяваме!
И какво означава 8 март не е ден на мама, а ден на жената? Коя е тая жена в живота на сина ми и мъжа ми? Не съм ли аз най-важната жена в техния живот? Значи си е ден на мама! Да не говорим, че празниците си имат своята еволюция.

Скрит текст:
Сега пък видиш ли нямало и за какво да честити, защото било деня на жената. Че ти не си ли жена? Баба му по-жена ли е от теб? Учителката по-голяма жена ли е от теб? Да не говорим, че е твоя работа да го научиш да уважава и да създава празник за околните му. Не позволявай да превърне в копие на баща си - я се сети за празника, я отбие номера с цвете и целувка.

Няма нужда толкова да го защитаваш и оправдаваш за всичко, така не му правиш добро. 10 годишно дете никак не е малко, за да започне да се замисля за това, че и ти имаш чувства, желания, мечти. Да осъзнава, че се грижиш за него от любов, а не защото си длъжна. Вашите отношения са първообраза на това как той ще се държи с жените като порасне.

Скрит текст:
Няма нужда от прекаляване и трагедизиране, но няма нужда и да си заравяш главата в пясъка, че нищо не било станало. В този живот, това е твоето семейство. Изгради такива отношения, в които не само те са щастливи, а ти ти.
Абсолютно съм съгласна с този пост.
Особено с подчертаното от мен! Никога не забравяй, че отношението на сина ти към жените в бъдеще, зависи от теб и от баща му! Ако той не го научи да ги уважава, независимо дали става въпрос за майка му, или за потенциалната приятелка/съпруга, а ти не го научиш какво трябва да бъде отношението към една жена, това дете ще стане лош мъж.

# 74
Аз съм запомнила авторката с една нейна тема от миналата година, в която екзистенциалният въпрос беше дали готвим на мъжете си всяка вечер. Освен, че стана ясно, че съпругът ѝ очаква обслужване като в петзвезден ресторант, авторката както и в тази тема оправдаваше обслужването и на детето си, без то да помага, насочвайки светлината на прожектора към мъжа си. Така че там наистина става дума за трайно изградени подобни отношения, в които жената е в позицията на обслужващ персонал за семейството си и детето попива този модел. Не зная как тепърва ще ги промени, но в противен случай, я очаква живот, изпълнен с много яд и неудовлетворение. То си е за яд да те третират като кухненски робот.

Общи условия

Активация на акаунт