Къната, билките и всичко останало - Тема 11

• 89 316
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
Ей, чак ме шашнахте с тези последни отзиви за хена фокс. Аз  есентта се бях заредила с няколко пакета и сега ми свърши и трябва да купувам... и... ами малрко ме шашнахте Simple Smile
Тричуп, обаче със сигурност няма да взема повече, въобще не ми харесва.

А нещо за тази къна?
http://www.zoya.bg/%D0%9D%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0 … _8A_D0_BD_D0_B0-s
Здравей, още някой беше питал за тази къна и аз бях писала по-назад. Ползвала съм я преди няколко години, когато се правех червена и не видях особена разлика с тази на Хена Фокс тогава.

simbatka доста бързо се отмива тази "къна", но внимавай с някой от тъмните цветове когато започна да пада станах на зелени кичури и четох в нета, че доста се оплакваха от това. Само, че не съм много сигурна тогава дали използвах цвят шоколад или другият тъмно кестеняв. Не искам да те плаша напразно, дано да не стане и при теб същото. Но ако стане и при теб зелено, преди да изпаднеш в паника се наплескай с червен шампоан/балсам оцветител и се неутрализира  Peace
Аз използвах същата къна, не е ли само червена натурална, не видях да пише определен цвят.

# 121
  • София
Това за цветовете се отнася за Herbal Time, за която пита simbatka, не за тази от моя линк.

# 122
  • София
Здравейте, трябва ми съвет каква къна да си взема. Имам светлокестенява коса (естествена), но много искам да стана рижава. Надявам се на цвят, като на снимката. Дали ще се получи с къна и към какво да се насоча?

Последна редакция: нд, 09 апр 2017, 09:24 от zverino

# 123
Този цвят го бях получила с боя за коса - Мажирел, има страхотни оранжеви нюанси.
Не мисля, че с къна можеш да получиш това, освен ако не ти е чисто бяла косата или руса. Peace

# 124
Момичета, от къде  в София мога да си купя турска къна?

# 125
Здравейте момичета  Wink Много интересна и полезна тема,но и много дълга....

Имам проблем и се надявам да ми помогнете.За един ден косата ми беше съсипана от уж Добър фризьорски салон.Обезцветена цялата (напълно излишно),боядисана и тъй като нищо не се получи матирана.И без това тънкия ми косъм ,не издържа на процедурите и на места стана на ластик!Изрязох при друг фризьор повечето поражения и по негов съвет сложих кафява безамонячна боя.(която не покри добре изрусената коса).Не искам повече да виждам боя за коса,но не мога да ходя така.Попаднах на вашата тема. Посъветвайте ме Моля ви,ще хване ли къната на обезцветена коса?Ще я изтощи ли допълнително?Мога ли да постигна средно кафяв цвят без червени оттенъци (с жълтите нямам проблем )и ако Да,каква къна да си взема.Исках да си направя подарък за РД че покрай децата не съм отделяла време за фризьор,а то какво стана.....Благодаря ви предварително  bouquet

# 126
  • В полите на Пирин планина
Би могло да стане, но не само с къна, а с билкова боя. Примерно светлокестенявото на ХенаФокс. Аз съм се правила с нея след дълго боядисване в русо. Получава се кестеняво, с леки червеникави отенъци понякога.  Peace

# 127
JeSika, къната може да покрие боядисана коса, но имай в предвид, че може да станеш доста тъмна поне в началото... Освен това къната има червеникави оттенъци... Има растителни бои, които са в кафявата гама, които също биха покрили, но може би не от първия път... За мен растителните бои изсушават повече косата от чистата къна, а при теб това може да е пагубно за дължините... Аз преди къносване се намазвам обилно с масла, стоя няколко часа, мия косата с дълбокопочистващ шампоан, подсушавам леко и нанасям къната... После отмивам къната с мек шампоан и слагам обилно балсам или маска... Ако не отмия с шампоан и не сложа маска, косата ми става многооо суха от къната... Тя е силен протеин и косата има нужда после от добро хидратиране, за да не стои суха като слама... Според мен не бързай с къната и растителните бои поне за сега... Първо подхрани косата си с хубави маски и когато живне, може да пробваш с растителна боя в кафявата гама.... А цвета може да го оправиш с безамонячни или semi-color бои на Лореал Inoa, Keune, Wella color touch... Те са по-леки бои и от един път няма как да ти се наслои желания цвят след обезцветяване...  Освен това може да пробваш да оправиш цвета с оцветяващи шампоани и балсами... Има доста варианти, например Лакме имат много сполучливи оцветяващи серии... Peace

# 128
Джесика, съдейки по моята коса, билковата боя е направо балсам за тънкият и изтощен косъм. Аз бях в подобна ситуация, с тънък косъм и изтощена от боядисване в гами близки до русото, без обем и блясък, независимо от хубавите бои за коса. Ползвах и какви ли не продукти, с които да я посъживя и повдигна малко от скалпа, но без особен ефект.
След второто боядисване с билкова боя направо не можех да позная косата си, стана плътна, обемна, жива и разкошна. Ползвам само шампоан и маска, и нямам нужда от нищо друго.
За жалост, новата партида светлокестенява на Хена Фокс е доста по тъмна от старата и дава червени отенъци, така, че не зная какво да ти препоръчам. Ако решиш да опиташ, може да разгледаш боите на Логона, те имат много цветове,  нямам опит с тях обаче.
Може да пробваш предварително на някой кичур от косата ти с боята/къната, какъв цвят ще се получи.

Последна редакция: нд, 16 апр 2017, 11:37 от Lemy

# 129
  • В полите на Пирин планина
Боите Логона наистина са добра идея.  Peace Аз съм ползвала два пъти светли нюанси. Получава се хубав, плътен цвят. Самите бои са лесни за нанасяне. Само цената не ми харесва. Grinning
Христос воскресе! Да сте живи и здрави.  bouquet

# 130
Аз също съм доволна от боите на Лагона ( да цената им е височка, но поне имам нагласата, че не слагам вредни неща на главата си). Ползвам ги след като пробвах първо кестенявите бои на Хена Фокс. С Лагона белите ми коси стават по-слабо кафеникави или леко оранжавеещи, докато с Хена фокс белите ми биеха по към зеленикавото, ако мога така да се обясня.

# 131
  • Бургас
....Освен това може да пробваш да оправиш цвета с оцветяващи шампоани и балсами... Има доста варианти, например Лакме имат много сполучливи оцветяващи серии... Peace

Лунна пътека, имаш ли наблюдение за този оцветяващ шампоан върху къносана коса?

# 132
Момичета, аз си купих оцветяващ балсам на Леганза, понеже, колкото и да къносвам , краищата ми се различават драстично от корените. Ще дам отзиви, след като пробвам.

# 133
 Галчудо, няма проблем и върху къносана коса... Аз редовно ползвам на Лакме оцветяващата серия в медни тонове... Heart Eyes Понеже преди с растителните бои, косата не е толкова наситено медено-червена, колкото ми се иска и си ползвам оцветяващия шампоан+маска... Косата става по-наситено медена, поне при мен...  Сега съм само на къна и отново си ги ползвам, когато цвета започне да избледнява... Те не могат да изсветлят, нито да променят цвета, но дават приятно наситен цвят, траещ до 2-3 измивания... Peace

# 134
  • Бургас
Аз имах път до Златна рибка и го закупих  Grinning само, че червен.Нямам търпение да го тествам, но ми предстои къносване утре, ще е  на по-късен етап, когато вземе да се отмива къната.

Ти с по-светъл цвят ли си?
Цитирам се за моя, мисля, че червеното по ще ми подхожда newsm78

Общи условия

Активация на акаунт