Къната, билките и всичко останало - Тема 11

• 89 300
  • 747
  •   1
Отговори
# 45
  • При децата ми
Скрит текст:
Момичета, без да съм разбирач на тема къна, да кажа: последния път като се къносах, се получи просто някакъв ужас, както и споделих по-напред в темата (махнах си главата, че съм ужасна Mr. Green), таааааааааа вчера се изкъпах, като преди това правих маска, и ето го резултатът. Маската беше с жълтъци, оцет и бадемово масло (не много, но знам, че маха боя/къна). Къната, с която бях, е на ХенаФокс. Не че се оплаквам - точно обратното, но наистина падна бързо (за мое най-най-голямо щастие Praynig Laughing).
Сега искам да ви попитам: снощи като се мазотих с маската, установих, че много ще се харесам с по-тъмна коса с някакъв червеникав/риж оттенък... Mr. Green Ще ми препоръчате ли някаква такава къна и според вас добре ли ще ми стои - това е естествената ми коса. За протокола: преди години съм била с точно такава къна, която описвам, и не се харесах кой знае колко, но мисля, че този път ще е различно... Crazy

Здравей!
Видях всичките ти снимки дотук в темата и моето мнение е: "За Бога не пипай хубавия си естествен цвят!"  Laughing Ако аз бях на твое място щях да оставя естествения си рус цвят. Simple Smile Тъй като, моят естествен цвят е светло кестеняв към тъмно рус и аз много харесвам светли коси. За съжаление обаче,  отдавна съм побеляла и то доста, та се налага да я боядисвам често. Преди се правех руса с химични или безамонячни бои. От година и нещо вече се къносвам с къна, първо със смесите на "Хена фокс", сега със "Сахара Тазарин". Много по-доволна съм от втората. В събота се къносвах и стоях около 8 часа, резултатът е както винаги-подхранена и със страхотен блясък коса. Simple Smile Въпреки това обаче си тъгувам по светлата коса.))

# 46
Аз се боядисвам със смесите на Хенафокс и наистина последната партида става по тъмна но иначе нямам проблем с дразнене на скалпа или покритие не виждам разлика от преди. Взех и на Кхади да пробвам дали е по-хубава.

# 47
  • Sofia, Bulgaria
Ей, чак ме шашнахте с тези последни отзиви за хена фокс. Аз  есентта се бях заредила с няколко пакета и сега ми свърши и трябва да купувам... и... ами малрко ме шашнахте Simple Smile
Тричуп, обаче със сигурност няма да взема повече, въобще не ми харесва.

А нещо за тази къна?
http://www.zoya.bg/%D0%9D%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0 … _8A_D0_BD_D0_B0-s
Здравей, още някой беше питал за тази къна и аз бях писала по-назад. Ползвала съм я преди няколко години, когато се правех червена и не видях особена разлика с тази на Хена Фокс тогава.

simbatka доста бързо се отмива тази "къна", но внимавай с някой от тъмните цветове когато започна да пада станах на зелени кичури и четох в нета, че доста се оплакваха от това. Само, че не съм много сигурна тогава дали използвах цвят шоколад или другият тъмно кестеняв. Не искам да те плаша напразно, дано да не стане и при теб същото. Но ако стане и при теб зелено, преди да изпаднеш в паника се наплескай с червен шампоан/балсам оцветител и се неутрализира  Peace

# 48
Здравейте. Имам проблем при боядисване с боя за коса. Опитала съм с доста бои, но за съжаление към всички проявявам алергичност- и амонячни, безамонячни, билкови. Въпросът ми е дали е вариант за мен цялостно боядисване с къна? Съществува ли наистина къна с натурални съставки за такива като мен имащи алергия към боя дами?

# 49
  • София
Повечето къни и билкови бои, за които говорим са с натурални съставки, което, обаче не е гаранция, че няма да проявиш алергия и към някоя от съставките.
Може за май-чисто ако не те притеснява като цвят да пробваш само с къна.

# 50
Благодаря за отговора.
 Цветът на косата ми е кестеняв. Коя марка къна би била подходяща? Нямам никакъв опит с къните.

# 51
  • Пловдив
Oт години ползвам тази къна http://www.hennaherbul.com/products.html  и нямам други оплаквания освен че пуска , но и аз не заливам с оцет никога

# 52
Oт години ползвам тази къна http://www.hennaherbul.com/products.html  и нямам други оплаквания освен че пуска , но и аз не заливам с оцет никога

Тази къна не е 100% натурална, съдържа още Citric Acid, Sodium Perborate, ParaPenylene, ако kup74 е алергична към бои, по-добре е да ползва къна, на чието съдържание пише 100% Lawsonia inermis (и то след тестване)

# 53
  • The point of no return
Според вас има ли шанс къна да се свали с маска с витамин С  Thinking newsm78
Може да пробваш с хума и жълтък - един път без да искам си свалих къната така.

# 54
Хиляда питания за продукта на Herbal time и Herbul...Twisted EvilХора, как не разбрахте, че това не е чиста къна???Колко пъти да се пише и еднотипните въпроси продължават!!!!

# 55
  • гр.Видин
Хиляда питания за продукта на Herbal time и Herbul...Twisted EvilХора, как не разбрахте, че това не е чиста къна???Колко пъти да се пише и еднотипните въпроси продължават!!!!
Така е. И на мен ми е вече досадно от тези въпроси.

# 56
 newsm78 Е, ще ползваме ли Radico, от Henna Fox? Как ви се струват новите билкови бои?

# 57
  • София
newsm78 Е, ще ползваме ли Radico, от Henna Fox? Как ви се струват новите билкови бои?
Къде го това Radico?

# 58
  • The point of no return
Видях и аз този пост на Хена Фокс за боите на Радико - Colour me Organic. Намерих отзиви на Амазон за черния цвят - доста са противоречиви. Цената ми се струва доста височка - $19 за 100 гр. Интересно ми е Хена Фокс за колко ще ги пуснат.  newsm78

# 59
Сигурно около 20- 25 лв...Доста цветове са, някакси опаковката ми напомня на  Herbal time Rolling EyesКак без синтетични оцветители, ще докарат интензивни цветове??? На мен ми е най-вече, за покриване на бели коси, че няколкото ми косъма много ме дразнят.

Общи условия

Активация на акаунт