Следродилни въпроси

• 16 114
  • 146
  •   1
Отговори
# 15
Съжалявам за откровеността, но според мен мъжът ти е говедо. Такива неща на прясна родилка дори и на майтап не се говорят, без значение дали си качила 5, 15 или 25 кг по време на бременността.
И аз се засилих да кажа, че мъжт ѝ е говедо, но реших, че не е редно да обиждам говедата, сравнявайки ги с него.

# 16
evalin_85, не позволявай да се държи с теб по този начин. Реагирай сега - бурно и шумно, за да не те тъпче цял живот. Ясно покажи, че няма да търпиш подобно отношение. Килограмите не са даденост - качват се и се свалят, за съжлание обаче акълът не е като тях.

# 17
  • Varna
Майка съм на син, но ако го чуя такива да ги плямпа на прясна родилка, и както
пердах не е ял от мене, такива два шамара ще му изшаткам, че ще се чуди от
къде му е дошло!!! #Cussing out

Авторката, не искам да обиждам мъжът ти, ама ми идва да му кажа....пиклЮ мамин.
Незнам дали майка му влияе, ама и тя голяма фукня. Три родила и не се била про-
менила. Ай, стига бе Wink

И както са ти писали момичетата. Не му позволявай да се държи така просташки
със тебе!

# 18
Абе каква ли майка юнашка е родила подобен пралопитек Shocked

# 19
  • Насред хаоса
Ясно и подробно му обясни как се чувстваш ....
Да му обяснява ли?! Да вземе някоя по-дебела образователна книга по тия въпроси и да му я тресне в главата - да чете и да се образова за елементарни неща, като не се е сетил досега.
Авторката да не му мълчи, а да покаже, че няма да толерира подобно просташко държание. Той така омаловажава и нея, и деветте месеца бременност, и раждането, и всичко след това, показвайки, че най-важното е килата да се смъкнат. А не се замисля, че ако той можеше да мине през това, килата ще са му най-малкият проблем, ако изобщо оцелее, каквито са кекави повечето.
И какви майки ги възпитават такива идиоти и егоисти, не знам.

# 20
Е, стига с тези майки, де. А бащите къде са да ги научат на елементарно уважение към собствените им жени? За да се хвали майка му, че три е родила и не си е развалила фигурата, значи е имало същите очаквания и към нея.

# 21
Ми да ходи при майка си.

Кажи му, че при следващата подобна дивотия ще спи сам на двойното легло и по принцип в дома си.
И покажи съвсем ясно, че подобно поведение няма да търпиш.

Ти ли вършиш домакинската работа вкъщи? Ако да, като се върне да няма нищо за ядене, дрехите мръсни, иди в друга стая и си чети книжка, въобще покажи, че не общуваш с него, докато не започне да се държи нормално.

# 22
Е няма как да стига с тези майки, щото все още те раждат. А не знам колко тъп трябва да си за да кажеш подобно нещо на жена си. Стана любопитно бедната авторка колко ли кила е качила, че чак такава заплаха...

# 23
Не искам да влизам в конфликти. Детето е чакано и вече много обичано а и аз много обичам съпруга ми . Как досега не съм изпадала в такава неприятна ситуация от която като да не мога да изляза без негативни емоции. Е наистина не ми е много приятно и вече съм се натоварила с такива а не искам да обвинявам никого може би проблема е в мен. Сама седя вкъщи поцял ден и може това да ме е напрегнало без да съм го осъзнала. Чувствам се по добре благодаря на всички ви за подкрепата...  Hug Hug Hug

# 24
Не влизай в конфликти, покажи, че имаш достойнство. Клекнеш ли веднъж на подобен тип мъж, те чака само тъпчене, трябва да пресечеш нещата в зародиш. Но, ти си знаеш.

# 25

Просто си се събрала с абсолютен простак. Свиквай, и по-лошо ще става. Не си прави илюзии, че ще се промени. Няма.
Подкрепям.
Той и преди това си е бил такъв, просто авторката не е имала "повод" да го види.
Сега са кг, после ще е бебето, като почне да ходи, да пипа и да чупи, после ще е къщата (що не е чисто, що не е сготвено, що не ми е изпрано еди какво си),  после ще е училището на детето ....
Няма да й е лесно на авторката...все да задоволява чужди капризи и претенции и все да са недоволни от нея.

И аз подкрепям!
За вбъдеще да не допуска да се държат с нея така. Хубаво да филтрира подобни подмятания и атаки - било негови, било на майка му, или на който и да е от родата.
Това само едни прости хора могат да направят, вместо да се радват на бебенцето и да й помагат, те седнали да ръсят простотии. Това никой интелигентен и възпитан човек не би допуснал да се случи. Явно толкова им е капацитета.
Да ги постави на "мястото им", щото ще й се качат на главата иначе.

# 26
Стана любопитно бедната авторка колко ли кила е качила, че чак такава заплаха...

quote]

Ами по време на бременността качих почти 20 кила засега за мен са останали 11...

# 27
Е няма как да стига с тези майки, щото все още те раждат. А не знам колко тъп трябва да си за да кажеш подобно нещо на жена си. Стана любопитно бедната авторка колко ли кила е качила, че чак такава заплаха...

Понеже само те раждат и само те възпитават? Rolling Eyes Ако е слушал от баща си, че не харесва дебели жени, че майка му след раждане е влизала бързо във форма и подобни, какво да очакваме от него?

evalin_85, и каква точно е твоята вина? Ти си се "напрегнала от стоене вкъщи по цял ден" и той е решил през ден да ти обяснява, че ще спиш сама или ще те смени с друга, ако не отслабнеш за два дни? А ако не можеш да влезеш във форма в близките две години, какво правим тогава?

# 28
Не искам да влизам в конфликти. Детето е чакано и вече много обичано а и аз много обичам съпруга ми . Как досега не съм изпадала в такава неприятна ситуация от която като да не мога да изляза без негативни емоции. Е наистина не ми е много приятно и вече съм се натоварила с такива а не искам да обвинявам никого може би проблема е в мен. Сама седя вкъщи поцял ден и може това да ме е напрегнало без да съм го осъзнала. Чувствам се по добре благодаря на всички ви за подкрепата...  Hug Hug Hug
Подобно отношение, т.е. липса на отношение и взимане на ясна позиция (недвусмислено да покажеш/кажеш, че няма да търпиш подобни обиди) ще ти донесе още много негативни емоции в бъдеще.
Та, да се повторя:Свиквай.И по-лошо ще става....
Простака си остава простак.
Решението е в ръцете на хората около него, да търпят, да го сиктирдосат или направо да му бият шута.
Та, ти си знаеш ...

# 29
Авторката вече се чувства по-добре, така че...

Общи условия

Активация на акаунт