Следродилни въпроси

• 16 113
  • 146
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Не смееш да си отвориш устата? Ами пробвай, отвори я. "Ааа, бе, отворко, що не вземеш да родиш, пък тогава да ми говориш."

# 31
Не искам да влизам в конфликти. Детето е чакано и вече много обичано а и аз много обичам съпруга ми . Как досега не съм изпадала в такава неприятна ситуация от която като да не мога да изляза без негативни емоции. Е наистина не ми е много приятно и вече съм се натоварила с такива а не искам да обвинявам никого може би проблема е в мен. Сама седя вкъщи поцял ден и може това да ме е напрегнало без да съм го осъзнала. Чувствам се по добре благодаря на всички ви за подкрепата...  Hug Hug Hug

Не го приемай като заяждане, а като любопитство, но понеже сме различни ще те питам: Защо твоят обичан мъж не се свени да влиза в конфликти и да те огорчава, а ти - не? И другото, ти него ли обичаш повече или себе си? Ако ти го заплашиш, че ще му изневериш той как ще реагира? И когато детето ти порастне няма ли да се срамува от това да те гледа как търпиш обиди и да се свиваш като мишка?

# 32
Не смееш да си отвориш устата? Ами пробвай, отвори я. "Ааа, бе, отворко, що не вземеш да родиш, пък тогава да ми говориш."
И да получи в отговор:"Абе, дебелано, я се виж на кВо приличаш, после ми се зъби!"....да не е луда.

# 33
  • София
Абе каква ли майка юнашка е родила подобен пралопитек Shocked

Ти що си мислиш, че точно майките ги възпитават такива?
Коя майка ще набива подобни тъпотии в главата на детето си, след като е минала и през бременност, и през раждане?

То, бива първосигнални тъпотии, ама на моменти трудно се издържате! #2gunfire

# 34
  • София
 Mr. Green
Добре, ще си траем тогава. Няма да нарушаваме семейния мир! Оммм.

# 35
Абе каква ли майка юнашка е родила подобен пралопитек Shocked

Коя майка ще набива подобни тъпотии в главата на детето си, след като е минала и през бременност, и през раждане?

Не се познаваме, но щом си рекла на ти, така да е. Пиша "родила", дума не обелвам за възпитание, не ми е работа за възпитание да говоря. Просто изразявам учудването си. И, разбира се, благодаря за оценката.

# 36
но стана страшно. ММ се превърна в ужасно говедо няколко дни след раждането на беба. Още на изписването уж на майтап ми подметна че ако искам да останем заедно трябва да сваля килограми. Чувствам че го отблъсква та аз не съм напълняла чак толкова много.   
Да ти напомня за какво си пуснала темата,че нещо май вече успя да забравиш...

# 37
О, има ги, има ги, и не са толкова малко.

# 38
  • Насред хаоса
Не искам да влизам в конфликти. Детето е чакано и вече много обичано а и аз много обичам съпруга ми . Как досега не съм изпадала в такава неприятна ситуация от която като да не мога да изляза без негативни емоции. Е наистина не ми е много приятно и вече съм се натоварила с такива а не искам да обвинявам никого може би проблема е в мен. Сама седя вкъщи поцял ден и може това да ме е напрегнало без да съм го осъзнала. Чувствам се по добре благодаря на всички ви за подкрепата...  Hug Hug Hug
Ама разбира се, ти си се натоварила, ти си крива, в теб е проблемът, ти го предизвикваш, на него нищо му.  ooooh! Защо някои жени вместо да се защитят достойно в такива ситуации, се самообвиняват и стъпват по яйчени черупки около мъжа си, никога няма да разбера. Обичай си го, ама имай едно наум, че обичта върви с уважение не само от твоя страна, а и от негова. И щом си позволява да ти говори така, със самообвиненията или неглижирането на подобни изцепки скоро ще се озовеш и в по-лошо положение, защото ще подсилиш неуважението му към теб. Няма лошо да го обичаш и да правиш компромиси, но човек трябва да уважава и себе си и да преценява колко и какви компромиси да прави и какво да не допуска за свое собствено добро.

# 39
  • София
И много вероятно това да не е първия път, когато ти поставя ултиматуми, обижда те и ти вменява вина. Просто преди е било за други неща. Но явно ти си го свикнала така. Неконфликтно. Аз му казвам на това "да ми се покатери на главата, за да се почуства по-висок" . И съм казала, че няма да дам на никой да го прави, пък ако ще да повикам малко повече. Тиха съм, ама стъпят ли ми в територията /примерно моето тяло/, ставам зла.

# 40
  • Sofia
Напрегнала се авторката не вкъщи, а още в родилното, щом още на изписването е имало коментар за килограмите. Така се е напрегнала, че е родила цяло бебе, докато говедото е запивало вероятно с приятели по случай наследника. Детето е обичано, щото е наследник, жената вече си е изпълнила функцията и можем да я изхвърлим, освен ако магически не си върне тънката снага. Няма да се срамим пред родата и приятелите с някаква повлекана, я!
evalin_85, да беше го взела с теб, докато раждаш, дали щеше да смее и гък да каже...
Няма да давам съвети, щом се чувстваш по-добре. Успех!

# 41
Не искам да влизам в конфликти. Детето е чакано и вече много обичано а и аз много обичам съпруга ми . Как досега не съм изпадала в такава неприятна ситуация от която като да не мога да изляза без негативни емоции. Е наистина не ми е много приятно и вече съм се натоварила с такива а не искам да обвинявам никого може би проблема е в мен.
Ти сериозно ли? #Crazy Значи мъжлето ще те обижда, че си дебела след раждането и ще те заплашва със спане сама на двойното легло, ще се държи като простафунгел неземен, а ти се питаш дали проблемът е в теб? ooooh! Всъщност, извинявай за острите думи, които ще напиша, но да, в теб е проблемът. Именно в теб и в склонността ти да ставаш изтривалка на един кръгъл идиот.

# 42
Честито бебе!
Килограмите ще ги свалиш, за това не се притеснявай. Обясни му, че ако искаш да кърмиш и да е здраво бебето трябва да ядеш. В крайна сметка тая кърма отнякъде трябва да идва. Поговорете като нормални хора, а не с подмятания. Аз бих седнала някоя вечер, докато бебето спи и бих му казала как се чувствам с тези подмятания. Нормално е да не приличаш на човек едно известно време след ражданията, но това отминава. Истината е, че и ти трябва да го искаш. Плюс това ако сами си гледате детето можеш да му го връчиш и да се запишеш на спорт скоро. Така ще имаш собственото време, а той малко  ще види какво е да си с детето вкъщи.
Другото, което моята баба все ми казваше е, че когато се роди детето трябва да съм готова, че ще имам вече две деца вкъщи. Мъжа ми щял да иска дори повече внимание от детето. Може би е старомодно, но наистина имаше един такъв момент - седеше и мрънкаше, че видиш ли вече е на заден план. Смешно ми беше, но и се ядосвах. До ден днешен може да седи и да реве, че не го чешкам и не се грижа за него(любимото му е да го чешкам по косата, докато ми обяснява разни неща)
И да, бъди готова, че ще има доста подмятания - къщата не е ок, няма сготвено, после ще си лоша майка, защото детето крещи или много реве...започвай безкомпромисни атаки срещу това поведение още в началото. Опитай с добро, ако не стане - скръцни със зъби и си извоювай твоето време и място.

# 43
  • София
Не се познаваме, но щом си рекла на ти, така да е. Пиша "родила", дума не обелвам за възпитание, не ми е работа за възпитание да говоря. Просто изразявам учудването си. И, разбира се, благодаря за оценката.

Във форума си пишем на ти, освен ако държиш да си изключение, няма проблем.

Извинявайте, госпожо!

Що се отнася до раждането, ако обичате да ми обясните, какво точно сте имали предвид, тъй като, досега поне не се е чуло, че актът на раждане, автоматически определя и отношението на детето към килограмите на жена му, когато на свой ред, роди.

# 44

evalin_85, да беше го взела с теб, докато раждаш, дали щеше да смее и гък да каже...
Няма да давам съвети, щом се чувстваш по-добре. Успех!
[/quote]

Не мисля, че ако беше присъствал на раждането това щеше да промени нещо. Такива дебили като тоя са нагли до безкрай.
Добре, авторката отслабва, с какво желание би си легнала с това леке, ще се чувства ли желана?

Общи условия

Активация на акаунт