Следродилни въпроси

• 16 170
  • 146
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Изобщо не мислят, че освен тях гладува и бебето,
Не е точно така. Освен ако не става дума за системно недохранване, застрашаващо здравето на бременната, бебето не гладува. То си взема всичко, което му е необходимо от тялото на майката. Дефицитите остават за нея.
Да де ама, ако майката се хрни оскъдно с месеци, то и резервите в организма й се изчерпват и бебето няма от къде да си набавя необходимото. Аз не говоря за 1-2 дни или семица.

# 91
Разбира се, ако се храни оскъдно с месеци, точно това ще се случи. Но между оскъдно хранене и плюскане за двама има един доста голям диапазон нормално хранене, който ако се спазва няма да навреди нито на бременната, нито на бебето. Със сигурност си чувала бременни, които казват как сега няма да се ограничават, а ще хапват на воля каквото им се прииска.

# 92
  • София
Чувала съм. Ама познавам и такива които не закусват, на обяд карат на 1 салата или на 1 супа и вечер малко хапват, щото се опитват да се вместят в прословутите 12кг. и да не надебелеят повече. За мен това е оскъдно и вредно почти колкото плюскането за двама - друга грешна логика за хранене.

Последна редакция: сб, 11 мар 2017, 18:39 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 93
О да, и двете крайности са вредни.

# 94
  • град-държава
Подчертах, че не става въпрос за гладуване в никакъв случай. Лично аз се хранех на корем с месо, риба, плодове и зеленчуци - колкото ми душа иска. Сложни въглехидрати, морски дарове и др. от този тип - без да прекалявам. Последните месеци ограничавах плодовете защото ме водеха с гестационен диабет, въпреки, че бях под чертата.
Движех се всекидневно. Лиших се единствено от торти, сладоледи, баници, пици, мекици и по редицата все жизненоважни неща за бременната и бебето. Страшна простотия. Crazy
И пак ще се повторя качени 8кг за цяла бременост и доносено бебе с тегло 3680.
Направих го за себе си, не за мъжа си или от шубе да не си го сложи другаде, но ето, че и аз напълнях след това (да, храня се по-оскъдно от времето на бременността, но по-лошо).
Все още детето ми е на кърма на почти 12м. За мен най-тежкия период настъпи след раждането и честно повечето ги е страх даже да ми кажат здравей, какво остава да ми кажат нещо наопаки, да не говорим за претенции... съветвам и авторката да вкара малко респект.

Последна редакция: сб, 11 мар 2017, 20:34 от Vermilion`

# 95
Винаги съм била слаба, винаги съм ядяла без ограничение, след две бременности съм си същата.
Голямо значение има метаболизма.
Гърдите ми обаче увиснаха, имам отпуснато коремче...
Авторката - стъпи им на врата и изсъскай, никой няма право да ти намира недостатъци, това е много грозно...
Не оставяй нещата така.

# 96
  • София
Аз качих и свалих по 20 кг, обаче въобще не ми личаха. Не съм си променяла особено начина на ядене.
Още в родилния дом оставих 10, но никой никога не ми е говорил за килограми.
Само аз се втелясвах. А даже нямаше за какво.

Последна редакция: нд, 12 мар 2017, 18:29 от Free Agent

# 97
И аз в 9-ти месец се чудих тия 16 кила къде са, но като се върнах от болницата и се погледнах в огледалото, много бързо видях къде са останалите ми 11. Не е приятно, спор няма, но е част от "играта". 9 месеца промени няма как да изчезнат за ден.

# 98
Имам приятелка която цялата си бременност изкара на ябълки, излезе от родилното както беше преди да забременее, ама това е лудост и крайност. За мен е по добре да качиш 30 кг и да си ги свалиш, но да имаш здраво бебе.

# 99
  • Варна
След раждането приемам много драматично всяка забележка и усещам, че отивам в крайности.
Реших да отстоявам повече себеси, защото това ще е важно и за възпитанието на детето все пак.
Престани да обвиняваш себе си. В никакви крайности не си отишла, нито си реагирала драматично!
  Дори бих казала, че никак си реагирала. А е трябвало.
 Трябва да поставиш граници на търпението си - кое за теб е обида, неуважение и т.н.
И, обичащ мъж, НЕ пресича тези граници. Защото му пука - за теб (и твоите чувства).
  Изрази, като:
Цитат
aко искам да останем заедно трябва да сваля килограми.
"какво пак ядеш" "стига си набивала хляб"
 "сама ще спиш на двойното легло" и всякакви неприятни изразиот този род...
- са недопустими. И целенасочено жестоки, когато са казани нееднократно на прясно родила (твоето дете) жена.

Цитат
Тогава не го отчетох защото с майка ми бяхме ангажирани с толкова много други неща покрай беба.

А той, с какво е ангажиран? Освен, важната работа, да ти трови първите моменти - с първото ви и чакано дете?

Последна редакция: нд, 12 мар 2017, 18:59 от Trill

# 100
Никой не дишаше във врата на бременната с режими и кантар в ръка.
А, ако погледнеш стари кадри от хора по улиците, дебели просто нямаше.
Докато сега, гледката е потресаваща, при това на хора, не били бременни и не раждали.
Това е заради съвременната храна и полуфабрикатите.
Преди и бульон за супа на кубчета нямаше, безалкохолно само по празници, Кока Кола за Нова Година евентуално.
Пици, салами, наденици нямаше. Месо не се ядеше всекидневно.
Всичко се готвеше, най-много се ядяха яхнии, супи, салати.
Порциите малки, разнообразието малко, реклами нямаше, телевизията само по няколко часа на ден, автобусите нередовни, но животът спокоен, ходеше се пеш много, защото нямаше семейства с по две коли, то тя и една беше лукс.

# 101
По темата, ами че този мъж е изрод.
Тялото на жената след раждането се променя, има много малко къметслийки, които остават с подобни тела. Или килограми, или стрии, или гърди, всяка си има нещо.
Но това е тялото износило най-голямото ви щастие- детенцето ви.
Мъжът трябва да обожава женското тяло.

# 102
Боже ,аз съм много по-слаба отпреди,но останах почти без гърди,имам стрии по корема и бедрата,кожата на корема ми е като вестник-изтъняла и сбръчкана и още и още.Две деца имаме.Въобще да не ти пука.Като е искал модел да не е правил деца.Или да изкарва много пари и иди се оперирай,за да си си както преди.Изобщо що му се връзваш?

# 103
  • Варна
Ще кажа само, че този мъж не заслужава нито теб, нито детето, което си му родила!
Имах ужасно тежка бременност( 8 месеца на легло и куп други екстри), молех се да кача кг, но качих само 6. Слава Богу родих живо и здраво бебе, в края на 8-ми месец, не му се чакаше повече на детето. Напълнях покрай кърмене и лекарства 8 кг за няма и месец, после ги свалих много трудно ... Мъжът ми не е спирал да повтаря колко много ме обича, колко съм красива и т.н.
Дано се опомни твоят! Проблемът е в него, не в теб ...

# 104
Не се ограничавай в храната докато кърмиш!
Ще влезеш във форма след година. Помоли някой близък да говори с мъжа ти, да му каже, че бременноста е най -голямото физиологично натоварване при жената и всичко случващо се с теб сега е нормално. Трябва да му се набие каската на този!

Общи условия

Активация на акаунт