Следродилни въпроси

• 16 133
  • 146
  •   1
Отговори
# 105
Защо трябва някой близък да говори с него? Каква е тази комуникация?
Авторката трябва да се научи да не мълчи и веднагически да отговоря на такива простотии.

# 106
Гледам, че пише за набиване на каската, може би има предвид да "поговори" с него с ритници  Joy

А, ако погледнеш стари кадри от хора по улиците, дебели просто нямаше.
Аз пък имам спомен, че почти нямаше слаба жена след 35+.
Преди време в една тема пак се писа същото и извадихме произволни снимки от градовете от преди 90-та, на тях много добре се виждаха "слабите".

# 107
Не се ограничавай в храната докато кърмиш!
Ще влезеш във форма след година. Помоли някой близък да говори с мъжа ти, да му каже, че бременноста е най -голямото физиологично натоварване при жената и всичко случващо се с теб сега е нормално. Трябва да му се набие каската на този!
Peace Покрепям напълно и искам да допълня, че бебето се нуждае от висококалорична храна, която получава чрез млякото.
Ако се ограничаваш млякото ще спре, а кърменето е един от най-хубавите периоди и е един път в живота, а и от него зависи и здравето на детето.
Абе твоят мъж като дойда с една пръчка и ще му нашаря задника, така му кажи.

# 108
Гледам, че пише за набиване на каската, може би има предвид да "поговори" с него с ритници  Joy

А, ако погледнеш стари кадри от хора по улиците, дебели просто нямаше.
Аз пък имам спомен, че почти нямаше слаба жена след 35+.
Преди време в една тема пак се писа същото и извадихме произволни снимки от градовете от преди 90-та, на тях много добре се виждаха "слабите".
Жените не бяха нито слаби по сегашните представи, нито дебели, бяха нормални. Сега 40-се годишни жени са с 40 килограма, увиснали гърди и нито грам женственност, кожите им сивкави, облечени като тийнейджъри. И тази посока не ми харесва. Правещи се на приятелки на децата си. Децата имат нужда от любяща майка , която има и авторитет.

# 109
  • Сф
Цитат
Жените не бяха нито слаби по сегашните представи, нито дебели, бяха нормални. Сега 40-се годишни жени са с 40 килограма, увиснали гърди и нито грам женственност, кожите им сивкави, облечени като тийнейджъри. И тази посока не ми харесва. Правещи се на приятелки на децата си. Децата имат нужда от любяща майка , която има и авторитет. 
Това пък какво беше?
Любящите майки са дебели???

# 110
Цитат
Това пък какво беше?
Любящите майки са дебели???
Не ми изопачавай думите.
Не съм казала, че любящите майки са дебели, а че са уравновесени. Или поне това исках да кажа с поста си, не отиват в нито една крайност. Остаряват с достойнство и се обличат нормално за възрастта си.
Никога не см харесвала жени на възраст с голямо деколте и с бръчки по гърдите, но това се отнася и за мъжете. Отвращавам се от мъже ходещи от голи до кръста и показвайки рунтавите си косми по гърдите и гърба, както и бирените си коремчета.
А в интерес на истината българските мъже изглеждат ужасно в сравнение с българските жени, така че не виждам, защо изобщо жените се притесняват.

# 111
[Покрепям напълно и искам да допълня, че бебето се нуждае от висококалорична храна, която получава чрез млякото.

Ако под висококалорична храна визираш, че майката трябва да я приема - това е доста стара теза, която за мен е наследство от едно време с другата любима, че бременната трябва да яде за двама. Не говоря за недохранване разбира се, но има много проучвания, че балансирано хранене заедно с прием на достатъчно течности е абсолютно достатъчно за осигуряване хранителния състав на кърмата.

# 112
[Покрепям напълно и искам да допълня, че бебето се нуждае от висококалорична храна, която получава чрез млякото.

Ако под висококалорична храна визираш, че майката трябва да я приема - това е доста стара теза, която за мен е наследство от едно време с другата любима, че бременната трябва да яде за двама. Не говоря за недохранване разбира се, но има много проучвания, че балансирано хранене заедно с прием на достатъчно течности е абсолютно достатъчно за осигуряване хранителния състав на кърмата.
Под висококалорична имам впредвид не само салати, плодове и зеленчици, а и хляб, ориз, кратофи, най-добре на манджички с месо вътре- пиле, патица, гъска, риба, телешко, заради желязото, което спада по време на бремеността, а бебето се нуждае много от него. Против съм всякаква пържена и нездравословна храна. Най-добре печено на фурна или още по-добре варено, задушено. Да се избягват всякакви бобови продукти и зеле, както и цитрусови плодове. За да се избегне колики и подсичане на дупе.

# 113
Добрата храна е балансирана, а не високо- или нискокалорична.

# 114
Мъжът ти просто е невъзпитан и няма никакво чувство за такт, нещо не вярвам на приказки "той по принцип е много мил, възпитан и джентълмен, ама откак се роди бебето, стана гъз". Човек не става гъз изведнъж, винаги си е бил, само че не си искала да го видиш.
Неприятно е наистина, обидно, но какво да се прави, такъв си си го избрала.
Лично към теб съветът ми е наистина да отслабнеш и да станеш яката мадама отпреди раждането - не заради него, а заради себе си, да си имаш самочувствие и да се харесваш  Sunglasses Изобщо не слушай глупостите, че трябва да плюскаш, за да кърмиш и да си намираш хиляди оправдания, за да изглеждаш като слон, няма такова нещо. Кърмих година и половина и успоредно с това си свалих и килограмите. След две бременности и едно дълго кърмене, си възвърнах килограмите и мерките отпреди да забремнея и никога не съм си купувала дрехи с по-голям номер. Като жена не мога да се чувствам добре ако не изглеждам добре, а когато се чувстваш добре като жена, по-лесно ще се сещаш какво да отговаряш на подобни коментари. Така че действай с влизането във форма, това е най-доброто, което можеш да направиш за себе си.
пп: добавям, че точно ехидните подмятания на разни роднини как сега няма да успея да отслабна, колкото преди и как съм си развалила хубавата фигурка, ме мотивираха много бързо да вляза във форма и да им натрия носовете.

Последна редакция: пн, 13 мар 2017, 13:28 от Янeчeк

# 115
evalin_85 напълно те разбирам. И аз съм срещала подобни изказвания, че съм се занемарила след раждането, само че от приятелките ми. Наистина от такива изказвания боли. А и моят мъж е по-млад от мен и допълнително трябва да се старая да изглеждам млада и поддържана, което не е лесно. Моят съвет е да направиш всичко възможно, за да възвърнеш формата си. Здравословното хранене ще ти се отблагодари, а вече има какви ли не интервенции и всичко е постижимо при правилните специалисти.. Само не се отчавай, всичко се оправя - все пак сме 21 век! А когато отново станеш красива и желана, сама си направи изводите дали си заслужава да бъдеш с такъв мъж, който си позволява такова отношение към майката на детето му. Успех!   Hug Peace

# 116
  • София

Сещам се преди време една близка позната - една от бившите на мъжа ми, всъщност - да, с много от моите и неговите бивши имаме добри отношения - казваше, че "мъж, дете и прасе от самото начало както си го научиш, така ще си е".
Сега ти изглежда само тъжно, но, като цяло, лесно - а след време? Ако се разболееш, ако изгубиш визия, ако качиш не 5, а 30 кг, ако изгубиш коса, или крак, или бъбрек? Как ще е? Ще те обича и ще се грижи за теб, или ще ви зареже, понеже не си същата? Ами като остарееш? Като хубостта ти повехне, кожата се отпусне и отрупа с бръчки и петна? Тогава какво, ще навиеш часовника обратно?

# 117
За съжаление много мъже след като жената роди почват да мачкат. Тогава тя е зависима, има нужда от помощ, доходите не са както преди, тялото е преживяло огромен стрес...И тогава мъжът се чувства господар - може да каже всичко, да заплашва...не трябва да е така, но около мен случаи колкото искаш.

# 118
За съжаление много мъже след като жената роди почват да мачкат. Тогава тя е зависима, има нужда от помощ, доходите не са както преди, тялото е преживяло огромен стрес...И тогава мъжът се чувства господар - може да каже всичко, да заплашва...не трябва да е така, но около мен случаи колкото искаш.
И около мен, особено след употреба на алкохол нещата стават зле.

# 119
  • София

Факт!

Общи условия

Активация на акаунт