Нощен труд и здравословно състояние

• 1 374
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, дами,

Може би този раздел не е най-подходящ за въпроса ми, но не успях да намеря друг.

Искам да се допитам до тези от вас, които са запознати с кодекса на труда и могат да ми помогнат по въпрос относно полагането на нощен труд.

Искам да ви питам - има ли как да докажа (чрез лекар или др.) че не мога, поради здравословно състояние, да полагам нощен труд? Кои състояния (освен бременност и майка на дете до 5 г) не могат да полагат нощен труд?

Благодаря предварително!

# 1
# 2
При определени заболявания имате право да откажете полагането на нощен труд. В нашата компания, ако имаш диабет, не ти разрешават, дори да искаш, да работиш нощно време.

# 3

"трудоустроен (работник или служител, който поради болест или трудова злополука не може да изпълнява възложената му работа, но без опасност за здравето си може да изпълнява друга подходяща работа или същата работа при облекчени условия);"

Чрла съм тази статия, интересува ме конкретно какъв тип заболяване не може да изпълнява нощен труд.

# 4
Ти какво заболяване имаш? Дадох ти пример с диабет.
На мен ми предлагат за проблеми със сърцето да ми дадат бележка и да не полагам, но аз не искам.

# 5
Ти какво заболяване имаш? Дадох ти пример с диабет.
На мен ми предлагат за проблеми със сърцето да ми дадат бележка и да не полагам, но аз не искам.

Силно главоболие след определен час на денонощието, ако съм на работа се увеличава. Работодателят не проявява разбиране и ще се налагат май по-сериозни мерки. Не знам обаче дали имам право да не полагам нощен труд поради такава причина.

# 6
Консултирай се с невролог.

Общи условия

Активация на акаунт