Пролет цветна бързо идвай тук, мамите от ИБ чакаме те на дъжда напук

• 34 761
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Ивейн пък от фаза звяр, тъкмо като вече ми идваше да взимам сериозни опиати, изведнъж привключи на някаква много изтънчена, тиха и най-вече чувствителна фаза. Толкова внимателна трябва да съм да не се впечатли от нещо, че вече не смея и да повишавам тон, че а съм скръцнала, а се разревава, ама жално, по-скоро циври, все едно сърцето съм и изтръгнала и ми казва- мамооо защо ми се караш обичаш ли ме, гушни ме  Shocked Shocked Да не говорим, че вече малко по малко се отлепя от баща си ......ама се лепва за мен, Както до сега търсеше само него, сега ходи след мен  като лепка  ooooh! ooooh! Та ни едното е работа, ни другото от едната крайност, в другата. Навън пък се влачи залепена за мен, срамува се, крие се като я заговарят, гледа лошо, мълчи.  Shocked Shocked Все едно не е тя.  #Crazy

# 166
  • При моето слънце
Стелин Ради е уникално дете просто, много умно и будно дете.
Бени, приказката е веднъж. Ами така де, в днешно време кой ходи с бални рокли и стъклени пантофки. Джапанките мята и хайде на барбекюююю с бира, ех, и аз искам  Mr. Green
Наскоро ми попаднаха във фейса нецензурурани приказки на братя Грим. Имало им е нещо сбъркано на тез хора, а хората, издали това „нещо” са още по-сбъркани.
Рокси, много се радвам за добрия развой. Да растат здрави децата и тревогите да са в миналото.
Поспаланчо, и Георги не си дава нещата. Научил се е, като иска нещо от батко си, да надава кански рев. В повечето случаи го получава, а Мишо се прави на сърдит 2-3 минути и пак са заедно в играта.
Още не го знам как ще се държи с други непознати деца. Миналото лято избягвах площадките, по детски кътове не го водя и съм малко на тръни как ще се държи в яслата. Наближава времето и започвам така лекинко да се притеснявам за адаптацията, най-вече защото основно е с мен по 24 часа в денонощие  Crazy

# 167
  • В къщурката на хълма на феите
Наскоро ми попаднаха във фейса нецензурурани приказки на братя Грим. Имало им е нещо сбъркано на тез хора, а хората, издали това „нещо” са още по-сбъркани.
исторически доказано е, че Братя Грим никога не са писали приказки за деца, а по-скоро страшни истории за възрастни .. и аз я следя тая полемика от разни надувковци, дето грам си нямат представа от литература как се възмущават до задушаване .. много е забавно да ги гледаш как сами се правят за смях Mr. Green

# 168
  • При моето слънце
Меци, не споря заради незнание, но съм израстнала с приказките на братя Грим или поне това, което са ни учили, че е на братя Грим (надявам се, че ме разбра) и тези писатели ги свързвам с приказки за деца. Това, което прочетох, направо ме ужаси.

# 169
  • shumen
Арвенче,дано тази нощ Ви е по спокойна.Аз за такова държание,а още повече отскубване и бягане на пешеходна пътека щях също да го ошамаря едно хубаво.Ако си спомняте миналата година как ми изкара акъла така буквално за секунди като казах да ме чака да прибера пластмасовия му мотор,а той изскочи пред колата и човека наби спирачки до него вече не ми трепва окото,а бия в такъв случай.От тогава не смее да излиза така без мен на пътя,че знае какво го чака.
Стели,ей,голям сладур е този Ради.
Цвете,и аз говоря,казвам и наказвам,ако започне да се бие или кара с някой и сякаш вече взе да възприема,че така не се прави.Онзи ден така удари майка ми,че такъв шамар му извъртях аз,че повече не посмя.Дори като се нарева сам каза мама ме удари,защото аз удрям,а така не се прави.
Бени,приказката е убиец направо.
Аз днеска ходих при доки и съм на АБ Лекоклар за 7 дни и сироп Бронхостоп,че съм с ларингит.
И накрая да питам тези с по големи дечица,който ходят на градина,знаят ли буквите и пишат ли ги,че днеска едната леля ли,госпожа ли казала на Дени да ми каже да му купя тетрадки с буквите да сме ги учили.

# 170
  • Sydney
ако прочетете оригинал Шарл Перо ще се хванете за главата... Ренесансовите "приказки" са писани за развличане на френския и не знам си кой кралски дворове и нямат нищо общо с тези, които са видоизменени за деца... въпросната книга на братя Грим я бях видяла още преди доста години в библиотеката на мъжа ми и бях потресена тогава, ама тва е... ако сте чели Декамерон - в тая стилистика са и Червената шапчица и Снежанка и всички там, които знаем за детски...
danaeka значи тук не се смята за рано, но според бг образование то е рано... тва се прави по принцип в подготвителна група (тази дето е за преди първи клас), според мен излишно ги тормозят децата, защото не им го поднасят като игра, ами като досадно задължение...
тук не ги карат да пишат точки и ченгели, директно буквата, видяхте Ема как ги пише, горе-долу се оправя. с цифрите е същото. четенето - карат ги да запаметят визуално как се пише думата, за да могат да я прочетат в текст, да я разпознаят... не на срички, за мен е странно, но явно такава е методиката. същото е и със звуците на всяка буква и комбинация от букви - учат ги чрез песенички и ги знаят.... днес ще разбера повече, защото съм на среща с учителката (води се учител/родител интервю)...
още има сопол, точи се...
другото го забравих, ама толкова...

# 171
  • Северозапада
София проявява интерес към буквите напоследък. Разпознава нейната и нашите. Един ден искаше да "рисуваме" букви. Сега сме се разбрали, че като стане топло, купувам тебешири и ще "рисуваме" навън. Пише само нейната и моята сега, но те са лесни, за на баща и "И" не съм сигурна.
В Австралия може би учат думите визуално, заради начина на изписване. Все пак при нас всеки звук си има буква, а в английския има някаква логика при четенето, но определено една буква или комбинация може да се пороизнася различно в различни думи. Аз така си го обяснявам. И ние така сме учили английски.

# 172
  • Сливен
Дани, рано е, но като гледам във ФБ, как много приятели споделят гордо, че децата им изписват печатни букви, не се учудвам - Бени е права, че с тях се започва в последната подготвителна група, когато се учат да пишат  печатните букви и отделните елементи на ръкописните - разни ченгелчетаа, камшичета и др. подобни. Аз съм и взела на Ивайла три книжки за финната моторика /букви , цифри/ - но виждам, че и е рано, още съвсем малко и трябва.

# 173
  • NE
Вилито проявява интерес към цифрите. Брои всичко и стига до ten и продължава с ten,ten,ten.

# 174
  • В къщурката на хълма на феите
Ема напоследък прояви интерес покрай едни клипчета в ютюб и може без проблем да брои до 10 на български и английски .. само на български казвам седем, осем, десет, десет, ама тва са бели кахъри Mr. Green и има очарователен акцент на английски .. понеже от седмица някъде се пъне да казва "р", а пък "р" не се чува, а нещо като хххххххххррр и е много забавно да слушате three и  four как биват изговаряни Mr. Green аз съм далеч от мисълта, че тя ще е първенец в училище - на нея просто не й е дадено с тва ДЦП да е силна в науките, честно казано ще съм доволна, ако наистина успеят да я научат на нещо, а не просто да пишат оценките проформа .. с тоя процес на социализация на децата с увреждания в обикновени училища просто е не знам какво да очаквам .. питах едната от преподавателките в университета след като дете примерно с умствена изостаналост в лека форма просто не може да се научи да смята, как тогава му пишат оценка по математика, отговора беше, че просто пишат висока оценка първо, за да не пада успеваемостта на преподавателя /щото имали някакви такива оценки/ и второ, за да може да продължи напред, защото нормативно това не е уредено .. ми ужас! не знам как майка ми е очаквала аз да тръгна в първи клас, обаче честно да ви кажа на мен още от сега ми е кошмар какво ще се случи .. Ема е тежък характер от една страна и ужасно плаха от друга, компенсира плахостта си с агресия, страшно се кося дали ще попадне на читав учител, какви ще са децата в класа й - дали ще са пълни изродчета или ще се намерят поне 2-3, с които да дружи и да се чувства нормално .. колкото и да я възпитавам да бъде уверена, просто не съм в състояние да я направя мен Whistling Tired

# 175
  • shumen
За броенето и Дени брой до 10,но буквите не иска да ги научи.
Рокси,и ние имаме такива книжки,но още не са му интересни.

# 176
  • Бургас
Меци, тя ще стане теб...... Wink Wink дори и да не се опитваш  Rolling Eyes Докато стане в първи клас, има време, нещата бавничко се променят, към по-добро. Да се надяваме , че ще попадне и на хора.....

На мен ми дойде цикъла.....нищо общо с предишните, тоя гаден полип е бил виновника за цялата гадрория  #Cussing out #Cussing out Сега не е тооолкова обилен и най важното не правя кръвоизливи и съсиреци, не ме боли и много. Мнооого се надявам той да е бил и виновника за проблемите покрай забременяването. Чета доста истории, за момичета забременели след премахване точно на полипа и с неуспехи преди това и много се надявам и при мен да се получи така... Whistling Praynig

# 177
  • София
веднага се действа обаче след махането на полип  Mr. Green

# 178
  • Бургас
Колко веднага, поне цикъла да свърши де  Laughing Laughing Не ги мога аз тея неща по време на цикъл  Rolling Eyes Rolling Eyes

# 179
  • до едно тепе
Слав се учи да пише печатни, но на тоя етап ги пише огледално в много от случаите и се опитва да пише наобратно-като арабите. Мисля,че го прави,защото братовчед му, който пише с лявата ръка го учи, но една позната мама ми обясни,че на тая възраст е нормално да ги пишат огледално. Догодина ще се научи сам как да го прави. Има книжки за писане на цифри и за повтаряне на чертички. В началото му бяха интересни, но напоследък ги е зарязал леко. Иска някой да седне с него и да го гледа как пише, но време не остава за съжаление. Бубето като спи трябва да свърша хиляди неща, а като е будна директно му отнема молива Whistling
Прахче едва ли чак толкова веднага Laughing Дано бързо стане  Wink

Общи условия

Активация на акаунт