Пролет цветна бързо идвай тук, мамите от ИБ чакаме те на дъжда напук

• 34 764
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Няма да ви учудя ако ви кажа,че Ради брои до 100 ,пише всички букви печатно, НО тръгнеш ли целенасочено с книжките ,само където не ти показва среден пръст. Ей така баба ми си изтелеса. Отивам аз на лекции и ги оставям да се гледат няколко часа.Връщам се , какво да видя?! Единия сърдит в едната стая , другия в другата. Баба ми му купила буквар и го кара да чете ,като за целта изкл. детските . Радослав обаче хич не бил в настроение и така. . .  три часа тишина ,с нож да я режеш . Прибирам се ядосана (това  друга история) и бабето ме почва от вратата ,как никой не се занимавал с това дете,как аз на 4 години съм си четяла "Патиланско царство" , а клетия Радко ще остане прост и неук ,при което най-безболезнено ми се видя да ѝ отворя входната врата и да я натиря с все буквара. Няколко часа по-късно дребния си беше отворил динозавърската енциклопедия и сричаше думи от рода на "Трицератопс" и "Брахинозавър" , които са къде по-сложни от "Мама мие Мия" , ма нейсе. Та,като ме попита нещо-му показвам , иначе -не. Дете е ,сега му е времето да играе,има си подготввителни групи,предучилищни ... там ще изискват от него.

# 181
  • В къщурката на хълма на феите
Пуфе и аз мисля, че Бамба не беше толкова буквална, когато те посъветва Mr. Green иначе дано си права и всичките ми усилия дадат най-благоприятни резултати Hug

след поста на Стелето съм в тотална депресия .. Ема откъм писане е ужас .. засега може да рисува кръгчета и слънца, ако някой е до нея, да й напомня да сложи чертичките за лъчи Whistling за четене изобщо не искам да коментирам ooooh!

# 182
Стеле, къде го роди това умно дете  newsm78

# 183
  • При моето слънце
Дани, изобщо не го насилвай Дени. Ако проявява интерес детето, ще си ги пише по листовете, на които рисува. В предучилищната ги учат да пишат ръкописно, а не печатно. В нашата градина няма да забравя какво нибеше казала учителката : не учим децата да пишат букви, защото после учителите в у-ще си имат методика и стил на преподаване и децата може да се объркат.
Сега като гледам Мишо с колко много неща го занимават, затрупват ги буквално с информация, направо се хващам за главата. Всеки ден имат домашни, а в края на седмицата ми се връчва един куп листи от заниманията в час. Толкова много информация за толкова кратко време, направо съм изумена от образованието ни.
По мое време нямаше подготвителен клас, в първи клас се научих и да чета, и да пиша. Сега вече децата в първи клас масово четат и пишат. За мен образованието ни е много сбъркано в момента, засипват децата с инфо и после се чудим защо са превъзбудени, агресивни и оттегчени  Tired
Прахче, хайде другият месец да се похвалиш с липса на цикъл за поне година 😊
Скрит текст:
аз съм в лека еуфория в момента. Обадиха ми се с предложение за работа. Другата седмица ще се видим да говорим по-подробно и ще решавам. Човекът за втори път ме търси, първият път пеше преди 7-8 години, чак се почувствах поласкана от интереса към мен  Blush

Последна редакция: чт, 16 мар 2017, 14:44 от petiofi83

# 184
  • Бургас
Превъзбудени и отегчени са, защото липсва интерактивната, арт дейност и най-вече физическата активност. Не е проблема в много информация, а в липсата на движение, което за едно малко дете е пагубно за цялото му здравословно състояние, вкл психическото.

# 185
  • При моето слънце
Има резон и в това, но въпреки всичко пак е много.

# 186
Стеле, къде го роди това умно дете  newsm78
В Ада на Земята-Горнооряховската болница  Mr. Green Mr. Green hahaha hahaha
Превъзбудени и отегчени са, защото липсва интерактивната, арт дейност и най-вече физическата активност. Не е проблема в много информация, а в липсата на движение, което за едно малко дете е пагубно за цялото му здравословно състояние, вкл психическото.
Много си права и много зависи от педагога. Посещавала съм класове,които с биенето на звънеца се сърдят ,че часа е свършил и искат още , и такива, на които не можеш да познаеш дали си в час или в гората ... Темата е много обширна.

# 187
  • до едно тепе
Мецо децата са много различни. На миналата Коледа гледам племенника(на 10) правил картичка на баба си в училище и тъкмо щех да кажа ееей колко мило,че баба ти я е запазила от детската градина и детето се похвали,че я е правил предния ден. Ми и на Слав картичките бяха с подобен вид Crazy Ама Слав от 1,6 реди кубчета и се занимава с разни и разнообразни дейности, а племенника разглеждаше каталози за козметика и обясняваше мечо Пух( на моите чорапи) какъв крем за избелване  на лицето ползва. hahaha Та и Ема ще почне да рисува и да пише някой ден. Може да не е на 5, но и тя ще се справи. Ще и дойде музата Peace

# 188
  • Варна
след поста на Стелето съм в тотална депресия .. Ема откъм писане е ужас .. засега може да рисува кръгчета и слънца, ако някой е до нея, да й напомня да сложи чертичките за лъчи Whistling за четене изобщо не искам да коментирам ooooh!
Я недей, и Борислав не може да пише, пише 1 и А, но няма да ти показвам на какво мязат, умирам от смях. И това е след сто опита. Рисува хора, състоящи се от крива глава и 2 черти, представляващи крака, може и 2 ръце да сложи, ако е в настроение. Но тяло не чакай Laughing

# 189
да ви кажа аз още мразя буквата Б, защото учителката я искаше написана 2 реда за домашна, а майка ми ме кара да я пиша, докато станела красива /по-добре не питайте сега как пиша, щото съм обект на научно изследване от група криптолози Mr. Green / .. и аз се научих да чета и пиша в първи клас, но поради вечното юркане да съм сред първите, сега се усещам под какъв стрес се поставям сама себе си, защото този стремеж ми е толкова втълпен, че понякога не успявам да го озъптя и го прехвърлям върху децата, най-вече върху Ема, защото тя е по-голяма, първи клас се приближава със страшна скорост, аз осъзнавам нейните слабости, осъзнавам и какъв касаплък е в днешните училища и не искам тя да страда .. от друга страна изобщо не мога да я притискам ментално, защото във всеки един момент, в който я претоваря с информация, тя изключва и прави гърч, което пък от своя страна е абсолютно недопустимо по ред причини .. абеее тя, че няма да е научен гений, няма да е, но просто се надявам да стане добър и честен човек от нея, пък била тя и не особено добре образована Whistling

# 190
Сега видях, че това е  едно изречение  Mr. Green

# 191
днес мислите ми са доста пространни Mr. Green

# 192
  • В сърцето на любимия човек
Меци - важното е децата ни да са здрави у да станат достойни хора. В крайна сметка има безброй успели и стойностни личности без виШу  Hug

Минавам на бърз отчет - минахме ДК  Grinning 7900гр, 68см, два зъба отдолу вече се виждат през венеца и пропуснахме ваксината, докато не избият (точи сопол и плюнки от тях). Ииии... Ще се мажем с тиква тия дни  Mr. Green

# 193
ааааааа само днес

# 194
  • В сърцето на любимия човек
 hahaha hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт