Февруарчето е тука - плаче, смее се и гука

• 59 164
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Действа ми успокояващо, че не съм единствената, която споделя легло с мъж и бебе и кърми през нощта, при нас бибата помага в 1 от 5 случая на будене, докато цицата в 5 от 5, естествено... Ако трябва да ставам и да го взимам-кърмя-връщам от/в кошарата 2-3 пъти на нощ, това значи аз изобщо да не се наспивам, то и затова започнах да го взимам при мен и го научих да спим заедно... В началото си спеше сам.
Но как и кога виждате приучаването към самостоятелно заспиване и най-вече в неговото легло... Аз като пробвам да го оставя сам да заспива, дори и в чувал да е, се изправя в кошарата/прави опити да се изправи и настава кошмар. Дори, ако го сложа полузаспал, в повечето случаи започва да протестира, аз се изнервям... мдааа. Все съм в параноя да не стане така че да спим заедно докато стане пълнолетен, хаха.

# 571
  • Ловеч
Бона, при нас положението е напълно идентично. Имаме 2 заместени хранения. Заспива в 20-20:30 и се буди по 3-4 пъти минимум, понякога и на час😔 Никакви биби и вода не действат за залъгване.
Разликата е, че го местя да спи на неговото легло и от 8 месеца не съм спала повече от 3 часа накуп😔
Нямам никаква идея как ще го отбивам 😔

# 572
  • София
При нас прегледа мина много добре и всичко е наред!Имаме 3 заместени хранения а заспиването слрд обяд е кошмарно !

# 573
Снощи пробвахме да го оставим да заспи сам по... там методите на незнамсикой доктор, е, скъса се да се дере от рев и то при положение, че баща му беше в стаята, дори не е оставен съвсем сам, защото се изправя в леглото, пада и се удря и т.н.. Рева около 1 час, след което аз реших, че ми стигат толкова методи.

Накърмих го до заспиване, както обикновено на нашето легло, 5 минути го оставихме да се унесе, след това баща му го премести в неговото легло. Около 21ч.
След 4 часа се събуди, баща му го взе, даде ми го да го накърмя, пак 5 минути да се унесе и пак в неговата кошара го сложи.
След около 3 часа отново същото упражнение с помощта на баща му.
Следващото будене беше към 7ч, пак той ми го даде, накърмих го, потъркаляхме се малко и станахме.

Броя опитът за успешен, баща му декларира големи обещания, че нямало да му писне да става всяка нощ по два пъти. Аз му напомних, че може да са 2 или 3, или 5... според зависи, нямало било страшно, щял да става. Доообре.

Все пак, дори и цяла нощ стояща леко нащрек, ми беше далеч по-удобно да си ползвам цялата 1/2 от леглото.

# 574
  • Германия
Ох, този метод Cry it out ми се струва доста варварски, аз лично нямам намерение да го пробвам. Надявам се все някой ден да започне да заспива сама, но подозира, че няма да е скоро. То е хубаво и да се научат да се успокояват сами и да заспиват пак ако се събудят през нощта, но аз не мисля че моята щерка го може. А и като спи с нас в стаята няма как да я оставя да си хленчи докато заспи. Мисля си и се надявам към годинката да я преместим да спи в нейната стая. Проблемът за сега е, че тя няма собствена стая. Търсим си по-голям апартамент, но кой знае кога ще намерим..

Ние имахме доста неспокойна нощ, не знам и аз защо. Хич не спа хубаво, а и вчера през деня е спала макс. 1,5 часа, даже май по-малко.

А мм често и не чува, че малкта е будна и хленчи. Тя прихленча, аз я взимам да я кърмя, той не е и разбрал. Ставал е да я разнася и успокоява ако много плаче и аз нямам вече нерви да я успокоявам, но това е рядко.

# 575
И ние имаме нощно хранене, но с разликата, че никога не е спал при нас. Взимам в леглото и после го връщам в неговото като заспи. Понякога по два-три пъти се буди, а в идеалния вариант веднъж. Сутрин го взимам при нас обаче, за да спим поне до 8ч. Нямаме заместено хранене, а аз и не искам. Понеже пюрета човекът отказва, аз също минах на ЗВБ и е по-добре. Също няма никакъв режим и кърменето е решение на всеки проблем, т.е. по сто пъти на ден Simple Smile Единственото нещо, което се случва в един и същи час е къпането вечер към 20-20:30ч и кърмене след него (легнали на спалнята), докато заспи. После го местя в неговото легло.
Честно казано така ни е добре засега и не съм мислила за "превъзпитаване" да заспива сам, а аз да го слушам как се къса от рев. Не ми харесва и на мен Sad Мисля, че като сме готови за това и двамата, ще стане от самосебе си и няма да напъвам. И ние живеем в една стая и скоро няма изгледи да се преместим, така че това е положението Simple Smile

Нашата нощ също беше ужасна. След ваксина, лош сън, температура...

# 576
Ние сме едно към едно с описаната ситуация - кърмене по цяла нощ, спим заедно. Това ми се струва вариантът с най-малко щети. Първото ми дете отказа нощното хранене още първия месец и спеше по цяла нощ в негово легло, но около петия месец започна да се буди често и го взех при нас. Последно ни отпадна нощното цокане, така че го считам за нормално. По какви причини не знам и аз, но щом плаче, явно има нужда.

Аз се чудех какво значи заместено хранене при кърмене на поискване? Давам и едно зеленчуково хранене на обед и каша с плод за вечеря, но и двете хранения са доста условни, защото тя си суче, когато си иска и ми е трудно да кажа "заместено". От друга страна има дни, в който яде с голяма охота, а други, в които е само на цици. Гледам да не го мисля много - щом се смее и е доволна, значи е ок. Целта ми е да вкарам всякакви видове зеленчуци, плодове и каши, за да мога да я запиша на кухня след 2-3 месеца. Храня я по някакъв смесен метод - давам и пюрета, и парчета, и каквото, когато дойде.

# 577
• Ми то и аз не знам дали моите хранения са точно заместени, защото около 30-40 минути след тях суче, ако иска. Освен това, тъй като той водата не я тачи колкото и да я предлагам, а сокове съвсем не ще, основният източник на течности е кърмата. Но да кажем, че двете му твърди хранения са в количество, за което съм убедена, че му стига, за да не е гладен, не са само опитване, а си е хранене.

• В новия апартамент има "детска", но аз и не бързам да се отделяме в стаи, по-скоро искам да можем да спим в отделни легла, това напълно би ме удовлетворило, особено ако не се налага да се будя по три пъти...

# 578
Водата и Кайо не я тачи никак, кърма и това е... Та не знам и аз кое е хранене, кое е утоляване на жажда. Важното е да му е добре.
Ние се видяхме в ужас след последната ваксина. Температура, от вчера разстройство и нов зъб! Педи-то каза, че екстрите са заради комбинацията от двете. Дано минават вече, че се изтормозихме тези дни, особено той, миличкия Confused

# 579
И нашите нощи се превърнаха в кошмар.Слагам го да спи към 20 и
започва едно будене през час,макс два,давам му да цока и го слагам в кошарата му,няколко пъти пробвам да го оставя да спи при нас,ама така ми е супер неудобно и все на края на спалнята се озовавам,пък и това ,че спи при нас не го кара да се събужда по-малко.Полудявам вече без сън Sad и най-странното е,че от последните 3месеца станаха така нещата,преди това заспиваш в 20 и се събуждаше чак в 6,в най-лошия случай един път се будеше да цока само,не знам как стана така ситуация и най-вече как да я променя Sad.

# 580
Ние снощи пак пробвахме заспиване на нашето легло и местене в неговото, но след второто събуждане, баща му така откърти, че не го върна обратно в кошарата и си доспа на спалнята.
Но днес сутрешната му дрямка се осъществи в кошарата му и то сам се унесе, защото е проклет. Оставих го да спи, той се изправи и стоя така докато не омаля; сложх го да легне, той едва гледа и пак се изправя, което доведе до падане и решение от негова страна повече да не става и така с малко рев и лигавене се унесе сам и спа към час и половина.
Следобедният сън доста му се измести, беше преди от 2 или 3 до 4-4:30, сега, ако изобщо го има, е от 5-6 до 7-8... един час игра, после къпане и пак сън към 9-9:30.

# 581
  • София

Имам нужда от съвет .... вече  му е време за по големия биберон но не го иска 😐какво моха да направя за да свикне с него ?!

# 582
Според мен, изчакай го да свикне. Предлагай го, ако не го иска големия, давай по-малкия, или пък нищо... аз започнах да му спестявам бибероните, защото искам полека-лека да го махаме вече.

Но точно тази форма на бибероните, ако не се лъжа на NUK, мойто дете изобщо не пожела да ги хареса, нещо не му бяха удобни. Но вие щом сте си били с такава форма и досега, може би още му идва твърде голям, не е от формата проблемът.

Само не го мажи с нещо сладко, за да го приеме.

# 583
  • София

Само не го мажи с нещо сладко, за да го приеме.
[/quote]
Намазах го с млякото му но пак не я иска... Аз мисля че е от големината на гумата 😉

# 584
Сега ще ви застрелям с едно въпросче: миете ли зъбките и ако да, ползвате ли паста? Simple Smile

И друг въпрос, храните ли вече мъниците с "манджа за големи"? Аз пробвах телешко варено, спанак с ориз и една постна супа, разбира се, леко пасирано и без сол (след това подправих за нас) и проявява интерес, но пюретата от бурканче ги предпочита малко повече сякаш.

Общи условия

Активация на акаунт