Февруарчето е тука - плаче, смее се и гука

• 59 154
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
  • Германия
Бона, аз мия зъбките вече от 2 месеца, откакто се показаха първите две. Използвам паста за млечни зъбки с флуорид, тъй като не давам допълнително на таблетки. Опитвам се всеки ден да мия, но ми се случва да забравя и да пропусна. На малката й харесва, осмуква пастата от четката

# 586
Аз мия не точно откакто са се появили първите два, но от около 2 седмици, в очакване на вторите два...
Взех му паста, без флуор е, но някак си ми е странно да "изяжда" пастата Simple Smile, тъпо е, но все се тревожа дали е съвсем безвредна.

# 587
Аз не мия още - има един зъб и половина.
Иначе пюрета вече не давам изобщо. Готвя му на пара, печено или варено, без подправки. Понякога вадя парчета преди да се сложат подправките.

# 588
Аз също още не мия, но да кажа, понеже съм проучвала темата за флуора, да използвате паста без флуор. Това е остатъчен продукт от производството на петрол, който е намерил приложение, за да се продава, без да има ясни доказателства за ползите в борбата с кариеса. За сметка на това вредите могат да бъдат огромни и то при минимално предозиране, каквото е много лесно при малките деца и бебета, щото кой не е ял паста за зъби Simple Smile В някои щати, дори водата се флуорира (заради петролните лобита), имаше такива идеи и за София, но добре, че отпаднаха. Аз мисля да ги мия с памучен тампон с вода в началото, но не знам кога ще започна Simple Smile

Аз да ви се оплача, че за втори път обърквам храненето на малката цоцолана и тя наддава много малко. Бях решила, че има запек и я оставях по два-три дни на кърма и круши или сливи. А тя се оказа, че няма какво да ака, а не че има запек Simple Smile Този месец съм се оправила уж, да видим, дали ще наддаде. Храня я с  попара сутрин, със зеленчуци с месо на обед и каша с плод на вечеря. Кърмя на поискване, което се явява 3-4 пъти дневно и по цяла нощ Simple Smile
Зеленчуците ги варя и пасирам, вече слагам зехтин и подправки, без сол и захар, и без да прекалявам. После ядем и ние, като крем-супа с кротони.
Кашите също си ги правя вкъщи - пшеница, лимец, просо, царевичен грис, квото има, варя и пасирам, и давам.

# 589
Моето не харесва попара, не харесва плодове (изкл. банан) и не харесва каша с плодове. От кашите само бисквитена, както и тези "лека нощ" на хип, особено 7 зърна. Но бисквитена давам рядко, смятам, че не е най-здравословното нещо.
Манджи и супи всякакви яде, затова започнах да пробвам с мое производство като готвя за нас. Готвя с много малко мазнина, без сол, отделям му 2-3 порции, които му пасирам но на едро, останалото подправям и го ядем като обикновена супа.
От вчера вече и риба съм предложила, остана ми свинското от месата.
А на детска кухня ще записвате ли?

За флуора съм съгласна с mimimost, затова взимам паста без. Иначе мия с "напръстник" от тези силиконовите, удобно е.

# 590
Аз също съм взела паста без флуор, имам и напръстник, но едва един зъб се е показал, така че ще изчакам още малко.
На детска кухня ще я записвам от януари и нямам търпение вече, че тия пюрета все едно златни люспи имат вместо зеленчуци.

# 591
Момичета здравейте ☺ на частна или държавна детска кухня ще записвате ☺

# 592
На държавна. Имам пункт наблизо и съм говорила с майки на по-големи дечица, всички са много доволни, а са пробвали и частни кухни, от които са останали разочаровани.

# 593
  • София
По колко зъба имат вашите дечица ?
Моето има 6 😁

# 594
Моето пък харесва само плодове, авокадо и хляб Crazy
Аз не съм взимала още паста за зъби. Да се покажат още 2-3 и тогава.

# 595
По колко зъба имат вашите дечица ?
Моето има 6 😁
Ехааа, че сте бързи.
Моят има само двата долни предни засега и всеки момент ще избият горните предни, вче се виждат съвсем ясно, но още не са пробили венеца. Иначе педиатърът каза, че и двата венеца са раздразнени и яко "работят" и горните, и долните, да не се чудим, че детето ни е малко нервно. Викам: Малко ли?! Grinning

# 596
Ние сме зайо байо...4 те предни, но не са израстнали докрай. Още не съм взела нито паста , нито четка....чудя се дали не е рано , а и като са му неспокойни венците се притеснявам да не ги раздразня още повече....

# 597
  • Ловеч
Ние сме с 5 зъба и 6-тия е почти пробил. За сега не ги мия. На каката започнахме да ги мием, когато и излязоха почти всички и не сме имали проблеми.

# 598
За детската кухня, моя съседка взима Ози и е много доволна, хвалила ми ги е неведнъж. А пък е много недоволна от Ян Бибиян (за Сф говоря). Аз гледах и две био-кухни, които са два-три пъти по-скъпи като цена, но не знам дали мога да им имам доверие, че слагат био-продукти, иначе бих взимала от тях...
Като цяло, мисля че ще се възползвам от кухня, защото едновременно с отглеждането на малкия почти не съм спирала да работя и за мен всички улеснения са добре дошли.

# 599
  • София
При нас се появи друг проблем ... в 3—4часа през ноща моето дете се е наспало и става и се започва едно сърдене .... неиска да спи и в 8 часа сутринта чак тогава заспива ... обръща деня на нощ ... което е много лошо !какво мога да направя ,помагайте със съвети😔

Общи условия

Активация на акаунт