За или против феминизма

• 30 518
  • 437
  •   1
Отговори
# 90
  • Bristol
Факт е, че докато някои от нас са срещу феминизма, в някоя страна в Африка, някоя жена е пребивана до смърт, момиченце на година и половина е обрязано, а друго е абортирано, просто, защото е пт женски пол.
В Индия също жените ги третират като втора ръка, въпреки, че много от тях получават високо образование и работят, все още обществото ги третира различно и ако се опълчиш и искаш да си като мъжете, ставаш черната овца. Наблюдавам го дори тук в Англия в индийски семейства, така възпитават дъщерите си  Rolling Eyes Ако си будна жена индийка, за да оцелееш трябва да се противопоставиш на семейството си, а в някой случаи да се откъснеш от корените си, за да се възползваш от свободата и правата, които имат жените в тази страна.

# 91
НСЧ, абсолютно нищо общо нямат, просто си мисля, че такова криворазбрано разбиране за феминизъм кара някои жени, като Краси например, да твърдят, че са против. Защото просто не са наясно. Дори само с факта, че Краси е учила висше и сама е избрала за кого да се омъжи и кога да има деца, тя вече се е възползвала от постиженията на феминизма.
Peace

...започнаха да намират неравество на най-екзотични и неочаквани места, както и да пробутват искания, а и някъде да налагат положителна дискриминация.
Може ли пример?

# 92
  • София
НСЧ, абсолютно нищо общо нямат, просто си мисля, че такова криворазбрано разбиране за феминизъм кара някои жени, като Краси например, да твърдят, че са против. Защото просто не са наясно. Дори само с факта, че Краси е учила висше и сама е избрала за кого да се омъжи и кога да има деца, тя вече се е възползвала от постиженията на феминизма.
Peace

...започнаха да намират неравество на най-екзотични и неочаквани места, както и да пробутват искания, а и някъде да налагат положителна дискриминация.
Може ли пример?

Примерно че проблемите с околната среда са следствие от подчинението  на жената в семейството и обществото. Основна теза на екофеминизма.

# 93
При толкова смешни теории за конспирация, ти пък точно за такава смешка ли се хвана  Joy

П.П. Никога не съм чувала подобни глупости.

# 94
  • София
да знаете, ще е заради тампоните и превръзките 0 нали изтича мръсната кръв и сигурно замърсява духовната част на водата.

# 95
Скрит текст:
Peace

Може ли пример?

Примерно че проблемите с околната среда са следствие от подчинението  на жената в семейството и обществото. Основна теза на екофеминизма.

Изключителна теория. Може ли повече обяснения. Защото така поднесено звучи смешно и абсурдно.  Laughing

# 96
да знаете, ще е заради тампоните и превръзките 0 нали изтича мръсната кръв и сигурно замърсява духовната част на водата.
Е, едва ли на неподчинените жени кръвта е по-различна  Simple Smile

# 97
Скрит текст:
Peace

Може ли пример?

Примерно че проблемите с околната среда са следствие от подчинението  на жената в семейството и обществото. Основна теза на екофеминизма.

Изключителна теория. Може ли повече обяснения. Защото така поднесено звучи смешно и абсурдно.  Laughing
"Екофеминистките твърдят, че капитализмът и патриархалните системи, които доминират в света разкриват тройната доминация - тази над Третия свят, над жените и над природата."

Има резон като се замислиш...  Grinning

# 98
"Екофеминистките твърдят, че капитализмът и патриархалните системи, които доминират в света разкриват тройната доминация - тази над Третия свят, над жените и над природата."

Има резон като се замислиш...  Grinning

Нещо не ми се връзва. Защо точно тройна доминация, а не е четворна например? Не, не ... това са си философствания както аз ги наричам.  Mr. Green

# 99
Знам,че това не е точната тема за тук,но в момента се интересувам много по този въпрос,и искам да разбера вашата гледна точка........
Е, след като вече я видя, кажи ти какво мислиш? Много ми е странно, когато някой попита нещо и зареже темата си.

# 100
  • Варна
Е, след като вече я видя, кажи ти какво мислиш? Много ми е странно, когато някой попита нещо и зареже темата си.
И аз това чакам да прочета от няколко дни. Затова и в коментара си бях писала, че някой беше сложил тази иконка много на място: Popcorn
Пусни тема и гледай сеир...

# 101
  • София
Ами има милиони мъже по света, които наистина не се сещат за тези елементарни неща, така че трябва законово да им се напомнят. Сигурно и сега ако се пусне една анкета сред българите, майка и домакиня не се счита за професия. То си е по задължение. Професията - отгоре.
А баща и домакин (на собствения си дом, не като длъжност) счита ли се за професия? Нищо подобно, счита се за муньо.

# 102
  • София
Ами има милиони мъже по света, които наистина не се сещат за тези елементарни неща, така че трябва законово да им се напомнят. Сигурно и сега ако се пусне една анкета сред българите, майка и домакиня не се счита за професия. То си е по задължение. Професията - отгоре.
А баща и домакин (на собствения си дом, не като длъжност) счита ли се за професия? Нищо подобно, счита се за муньо.
От муните.

# 103
  • Най-красивата страна
Жената ,ако е майка и домакиня ,това не се счита за професия.Даже може да чуе упреци за това,че се занимава само с къщата и децата и не носи пари вкъщи.
Обаче ако се наемат детегледачка и домашна помощница ,то тогава трябва да се плащат две заплати.

А пък много  Ганьовци искат хем жената да работи и да носи пари,хем да  готви и да  сервира ,да пере,да чисти и да гледа децата.И къде тук е равноправието?И какво като жената ходи на работа?
Като се прибере пак е слугинята вкъщи.
Познавам такива жени.

# 104
Жената ,ако е майка и домакиня ,това не се счита за професия.Даже може да чуе упреци за това,че се занимава само с къщата и децата и не носи пари вкъщи.
Обаче ако се наемат детегледачка и домашна помощница ,то тогава трябва да се плащат две заплати.

А пък много  Ганьовци искат хем жената да работи и да носи пари,хем да  готви и да  сервира ,да пере,да чисти и да гледа децата.И къде тук е равноправието?И какво като жената ходи на работа?
Като се прибере пак е слугинята вкъщи.
Познавам такива жени.
То не е нужно лично да познаваш такива жени, защото съм убедена, че всяка втора жена в България е така. Все още е много трудно да накараш мъжа да влезе в кухнята и наравно с жената да готви, да мие чинии, да чисти къщата, да пуска перални и после да проска дрехите...

Общи условия

Активация на акаунт