За или против феминизма

• 30 507
  • 437
  •   1
Отговори
# 75
е, не е баш така, все още е жив образът на тъкачката-многомашинничка, която хем на работа ходи, хем деца гледа, хем домакинства, хем възрастните свекър и свекърва гледа, че и буркани затваря лятно време.
Точно така, според мен точно този образ отблъсква жените от идеята за феминизма.
Какво общо има този образ с феминизма? Всъщност това е образ на супер робство - робът хем се самоиздържа, хем е на разположение за пълно обслужване на господаря.

Пример за негативна страна на феминизма...
Нищо общо няма с феминизма, просто бизнес. Ако не в тази сфера, ще намери начин в друга, въпрос на престъпно мислене.

# 76
  • София
Прочетете 8мартенския пост на Генерал Деси във ФБ:

"...Нека винаги сме съвършени, уравновесени, удовлетворени и не  забравяме никога, че ние сме благостта и спокойствието в живота на мъжете. Ние сме омиротворението на тяхното „силно да любя и мразя”. Ние сме кроткото, но осезаемо присъствие в техния свят.
Честит ни празник, напук на всички, които го смятат за соц.отживелица!
"

Мдааа, сложих си чедора, като символ на благостта и спокойствието в света на мъжете. Амин.

# 77
  • София
ужас! Ще рече човек, че мъжете са деца, неспособни на самоконтрол. В това пожелание за нормална, съвременна жена ли се говори или за лична прислужница и сексуална робиня?

# 78
  • София
НСЧ, абсолютно нищо общо нямат, просто си мисля, че такова криворазбрано разбиране за феминизъм кара някои жени, като Краси например, да твърдят, че са против. Защото просто не са наясно. Дори само с факта, че Краси е учила висше и сама е избрала за кого да се омъжи и кога да има деца, тя вече се е възползвала от постиженията на феминизма.
Генерал Деси ... толкова си може жената.

# 79
  • София
Коя е генерал Деси?  Rolling Eyes
Нямам регистрация във ФБ, ако е някаква звезда там.

# 80
  • София
Коя е генерал Деси?  Rolling Eyes
Нямам регистрация във ФБ, ако е някаква звезда там.

Жената на летеца-президент

# 81
  • София
Съпругата на президента  Laughing

# 82
  • София
проблема на феминизма е , че се превърна от кауза в професия. Почти всеки университет има катедра по феминизъм и бълва специалисти, на които трява да се намира работа. Дори става и интердисциплинарна специалност , вече може да следваш и екофеминизъм - каквото и да означава това. И за да може тези кадри да си оправдаят заплатите започнаха да намират неравество на най-екзотични и неочаквани места, както и да пробутват искания, а и някъде да налагат положителна дискриминация.

# 83
  • София
 Joy

Леле. Аз "съм в час" явно, но за нея ще замълча тактично.

# 84
  • София
Къде пък ги видя тия катедри по феминизъм, ще ме умориш  Joy Joy Joy

# 85
  • София
Къде пък ги видя тия катедри по феминизъм, ще ме умориш  Joy Joy Joy

http://www.uvm.edu/envprog/courses/envs-179-d2-ecofeminism

не е проблем да се намерят доста подобни

# 86
  • София
Мислех, че за тук говорим.
Иначе да, сигурно човек ако се разрови по знайни и незнайни учебни заведения, всичко може да намери.

# 87
Фсяка кауза може да се превърне в източник на пари и да се опорочи.
Еманципацията и феминизма, борбата за равнопоставеност на гей двойките и още много са показателни.

Факт е, че докато някои от нас са срещу феминизма, в някоя страна в Африка, някоя жена е пребивана до смърт, момиченце на година и половина е обрязано, а друго е абортирано, просто, защото е пт женски пол.

# 88
  • Bristol
И да споделя, че въпреки феминизирана Швеция там все още има изцяло мъжко доминирани професии, в които не се допускат жени, защото цитирам "били глупави" за тази материя (това съвсем лично преживяно, но е масова настройка сред тези среди, още повече че тези велики специалисти са и без образование и гледат на кръв на всяка жена с инженерна диплома)
В изследванията за равенство наблягат предимно на това кой колко часа домакинства и гледа деца
А не защо момичетата в определени инженерни специалности са под 5% и че после на трудовия пазар никакви ги няма в този бранш
И в Англия ситуацията е подобна в инженерните среди. Но според мен, проблемът е в обществото и по-конкретно семейството. Реално имаме свободата да избираме, но повечето момичета сами не избират инженерни професии и нямат интерес към тях. Отделно, като започнеш да работиш като инженер, при мен конкретно, има работа навън на открито, независимо от времето (грим прически и маникюр е невъзможно да поддържаш в такава среда), много пътувания. Повечето жени предпочитат да са в къщи със семействата. Веднъж работих по Великден и бях единствената жена сред тим от около 100на мъже. На повечето колеги жените са им домакини, гледащи си децата в къщи. И да, странно им е като видят жена сред тях, не знаят точно как да се държат и какво да очакват от нея, точно защото не са свикнали да работят с жени. Точно тук вече аз се проявявам като феминистка и се надявам с моето поведение и подход да им докажа, че жените също го можем, ако има кой в къщи да гледа децата и да върти домакинството Wink Определено забелязвам разлика между по-възрастните и по-младите ми колеги в това как ме приемат, просто трябва време и не трябва да се отказваме. В Шотландия, примерно, има много повече жени в тези професии от колкото в Англия. Та аз лично до някъде виня жените и семейството, за ситуацията, в която сме в момента, а не само мъжете  Peace

W'A'S'P', само да обърна внимание, за инженерните професии не е необходимо задължително да имаш академично/университетско образование. Знам, че в България е различно, но в Англия, а предполагам и в Швеция, има и друга пътечка и тя е повече практика и квалификации в процеса на обучение. Някои от квалификациите са с ниво бакалавър. Не мисли, че това, че нямат университетска диплома, ги прави по-малко знаещи или можещи от тези с високото академично образование.

# 89
За, но против крайностите.

Общи условия

Активация на акаунт