За или против феминизма

• 30 543
  • 437
  •   1
Отговори
# 105
От по-младите не е така. Много се промениха хората, въобще не е като едно време. Но 50+ годишните са си с това мислене.

# 106
На мен много ми харесва тази промяна, но дори и сред младите двойки жената пак трябва да се грижи за дома, а мъжа няма тази грижа, или само от време на време, докато жената редовно.

# 107
Ето поздрав за всички истински феминистки: https://www.youtube.com/watch?v=e7fibtRFnLs

Обаче малко жени са склонни да бъдат такива. 50:50

Айде още един поздрав: https://www.youtube.com/watch?v=drGx7JkFSp4

Hands Clap

Последна редакция: пн, 13 мар 2017, 14:45 от Анонимен

# 108
На мен много ми харесва тази промяна, но дори и сред младите двойки жената пак трябва да се грижи за дома, а мъжа няма тази грижа, или само от време на време, докато жената редовно.
Е, аз това никога не бих го допуснала, но ако има будали, не е луд този, който яде баницата  Peace

# 109
И аз ги смятам за будали такива жени, обаче за видиш как си мислят, че ако не са добри домакини, мъжете им ще ги напуснат, заради друга, която ще ги прави тези неща.

# 110
Мхм, те мъжете си ходят при любовниците да хапнат мусака и да им изперат чорапите, не за друго Mr. Green

# 111
# 112
  • Пловдив
Любовницата е за друго. Въпросът е съпругата за какво е и кога се напуска. Wink

Всъщност дал ли е някой в темата дефиниция за феминизъм, да не я чета цялата?

# 113
И аз ги смятам за будали такива жени, обаче за видиш как си мислят, че ако не са добри домакини, мъжете им ще ги напуснат, заради друга, която ще ги прави тези неща.
Правят ги тези работи, защото са финансово зависими от мъжете си. Жена, която преспокойно би се оправяла с къща и деца без финансовата помощ на мъжа си, няма да му робува.

# 114
  • София
Жената ,ако е майка и домакиня ,това не се счита за професия.Даже може да чуе упреци за това,че се занимава само с къщата и децата и не носи пари вкъщи.
Обаче ако се наемат детегледачка и домашна помощница ,то тогава трябва да се плащат две заплати.

А пък много  Ганьовци искат хем жената да работи и да носи пари,хем да  готви и да  сервира ,да пере,да чисти и да гледа децата.И къде тук е равноправието?И какво като жената ходи на работа?
Като се прибере пак е слугинята вкъщи.
Познавам такива жени.

Аз пък, не съм чула жените- ни феминистки, нито еманципираните, да искат обявяването на майчинството за професия.
Дори от известно време, срещам мнения, че като не ходи майката на работа, не е равностойна на мъжа и не е редно той да я издържа.
Българската еманципация ни донесе това- хем да работим, хем в къщи да си доработваме.
Феминизмът, вместо да търси равнопоставеност на база различията между половете, иска еднаквост.
Остава само науката да създаде изкуствени утроби или начин мъжете да износват и раждат, и безполовостта, което е крайната им цел, ще възтържествува.

ПП. След ВСВ Франция е със силен отрицателен прираст и Де Гол прокарва закон, според който, на майка с 3 деца, се признава за трудов стаж отглеждането им до пълнолетие и детските са абсолютно достатъчни за един нормален живот, и без участието на бащата.

# 115
  • София
Повечето жени домакинстват, защото така са научени. Дразни ги неизчистеното, докато мъжете не се впрягат. А от друга страна - се оплитат като патки при някакво по-комплицирана ситуация.
Ако някой ще ме напуска, защото не му чистя като мама - ще почерпя.
Майтап, майтап, но съм чувала ММ да ми дава иронично пример със свой колега от МЕИ (все пак човек с вишУ), който си довел сериозна приятелка да живее с него и мама, обаче на изпитателен срок - сложил нарочно метлата на неудобно място, където всеки я прескачал, и след като приятелката не я пипнала сума ти време - осъзнал, че девойката не е за него.

Поздрав

Последна редакция: пн, 13 мар 2017, 15:15 от Cuckoo

# 116
Майчинството е отпуск, през който жената работи, но в друга сфера. Затова се и заплаща. Не знам защо се подминава фактът, че жените си взимат заплата по време на майчинството, цяла година си е в почти пълен размер. За какво издържане от друг говорим?

Феминизмът, вместо да търси равнопоставеност на база различията между половете, иска еднаквост
Няма такова нещо. Феминизмът просто дава право на свобода. Всеки човек, независимо от пола да реши какво иска и как. Ако ти предпочиташ бащата да нареди на момата за кого да се омъжи, той пък да й каже колко деца да има или да й забрани да работи и т.н., ок, но други жени смятат, че те сами трябва да вземат тези решения.

# 117
  • София

Няма такова нещо. Феминизмът просто дава право на свобода. Всеки човек, независимо от пола да реши какво иска и как. Ако ти предпочиташ бащата да нареди на момата за кого да се омъжи, той пък да й каже колко деца да има или да й забрани да работи и т.н., ок, но други жени смятат, че те сами трябва да вземат тези решения.

Не е вярно!
Няма бяла страна, в която законът да прави разлика между мъжа и жената.

Гражданските права са еднакви и за двата пола.

Феминизмът, ако беше борба за равни права, щеше да отмре поради липса на причина да съществува, след като законодателството е постановило равенството и ако има някъде дискриминация по някакъв признак, то нарушителят веднага ще бъде осъден.

# 118

Не е вярно!
Няма бяла страна, в която законът да прави разлика между мъжа и жената.

Гражданските права са еднакви и за двата пола.

Феминизмът, ако беше борба за равни права, щеше да отмре поради липса на причина да съществува, след като законодателството е постановило равенството и ако има някъде дискриминация по някакъв признак, то нарушителят веднага ще бъде осъден.

Равното заплащане все още не е факт в цивилизованите държави, а в другите и равенство пред закона няма.

# 119
  • София
absurT, въпросът е в извънзаконовите отношения, в манталитета.
Но много жени си тъпчат правата, за разлика от мъжете. Искат си къщата и печката.
Мда, равното заплащане трябва да съответства на равен принос, а не само заради идеята да сме равни.

Общи условия

Активация на акаунт