ВИЕНА Тема 9

• 92 324
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
# 181
  • Sofia
Кой транспорт е по-добре да ползваме, за да отидем от летището до спирка на метрото - линия U6 (Thaliastrasse):
Express Train S7 до Floridsdorf и оттам U6
или
Railjet до Hauptbahnhof и оттам U1, U3 и U6
Повтарям си въпроса, че в сряда тръгваме...

# 182
От летището по-евтиния вариант е с влак S7. Той има много спирки във Виена и пресича метрото.Като гледам най-удобно ви е на Лендщрассе или на Уестбанхоф и после с метрото до вашата спирка.

# 183
  • Sofia
От летището по-евтиния вариант е с влак S7. Той има много спирки във Виена и пресича метрото.Като гледам най-удобно ви е на Лендщрассе или на Уестбанхоф и после с метрото до вашата спирка.

Благодаря!

# 184
Кой транспорт е по-добре да ползваме, за да отидем от летището до спирка на метрото - линия U6 (Thaliastrasse):
Express Train S7 до Floridsdorf и оттам U6
или
Railjet до Hauptbahnhof и оттам U1, U3 и U6
Повтарям си въпроса, че в сряда тръгваме...

Бих препоръчала  S7 до Landstrasse.

# 185
Дава,  но нямам телефон. Ок,  ще търся там.
Стига де, в гугъл могат да се намерят 10 компании, наистина ли е нужно някой да ги провери вместо вас?
Разбира се,  че не е нужно някой да търси,  но ако го знае да го напише.  Аз например знам 3 Бг такси номера. Благодаря на Яна.

# 186
  • София
Здравейте, чрез коя туристическа агенция намирате най-изгодни почивки за море с транспорт от Австрия?

# 187
  • Sofia
Здравейте
ПолзвАли ли сте екскурзовод при не организирано пътуване. Ние ще сме 3 ма възрастни и 2 деца над 12 години и обмисляме какво ще е най- добре да разгледаме с екскурзовод.

# 188
  • Deutschland/HE
Здравейте
ПолзвАли ли сте екскурзовод при не организирано пътуване. Ние ще сме 3 ма възрастни и 2 деца над 12 години и обмисляме какво ще е най- добре да разгледаме с екскурзовод.

Ние не сме ползвали екскурзовод, ползвахме аудиогидовете, които се предлагат на различните места.

# 189
Момичета, предстои ми пътуване с кола до Австрия след около две седмици.
Исках само да ви питам нещо относно тол таксите в Сърбия и Хърватска - навсякъде може да се плаща с карт, нали?

А някакви съвети по отношение на зареждане на гориво, имате ли Confused

# 190
Здравейте, ще пътуваме за Виена по работа, за четири дни, като пристигаме в събота. Искам да попитам, какво би могло да се прави в неделя, като нищо не работи. И има ли смисъл от Виена карт, като се получава, че ще имаме понеделник за разглеждане. Отсядаме във втори район Леополдщат на ул. Глокенгасе, дали е възможно пеша да се обиколи първи район. Като проверявах  предвижването с градския транспорт, ми излиза че пеша по бързо ще стигна. Да си купувам ли карта за транспорт и каква? Благодаря!

# 191
Не работят основно хранителните супермаркети и повечето обекти по-в периферията. Не работят и музеите мисля, но поне ние като сме обикаляли неделно Инерщад заведенията си работят а има какво да се разгледа от вън като забележителности, така че за правене има какво. Транспорта работи така че ако е хубаво времето може да се разходите до Каланберг. Най - добре да си вземете карта за 72 часа, така или иначе при този престой част от първия или част от последния ден няма да може да я ползвате. Картите важат 72 часа от часа на валидиране, а за кратък престой това са най-дългите като времетраене карти. Единия ден ще трябва да го мислите основно пеш или с билети за еднократни пътувания. Щом пристигане в събота препоръчвам ви да си напазарувате.

# 192
Работят си всички музеи. Виена е туристически град, все пак. Ако ви се наложи има и магазини за спешни случаи на Вестбанхоф(у3 и у6) и на Вийн Мите(у4 и у3).
Предвид че имате само 3 дни, не ви препоръчвам да губите време за Каленберг.
В центъра можете да си обикаляте и без карта, дали ще има смисъл да си купувате такава, зависи от това колко работно е работното посещение. Едно билетче струва 2.2 евро в посока, Преди 5-6 страници бях публикувала любимия ми маршрут през центъра, потърсете ако искате. Ако добавите Посещение на Шонбрун и /или Белведере + любимия ми тур в операта, мога смело да кажа, че ще добиете чудесни и относително пълни впечатления от града ни:)

# 193
Хеликаза да така е, но Каленберг е за нула време качването при този удобен транспорт. Разбира се това те ще си го решат, но ние при най най най - първото ни ходене имахме точно 48 часа вграда и въпреки това ни стигнаха да се качим до горе и пак да разгледаме центъра, без да препускаме. Наслаждавахме си се на спокойствие - така че всичко е въпрос на организация. Ако работното посещение е предимно работно - то няма да има време за каквото и да било, камо ли обиколки на музеи, Каленберг и прочие.

Съвет - поинтересувайте се къде ви е хотела  и какъв е транспорта до него. Ако поради ангажименти нямате много време за скитане - то заложете на Инерщад който е пешеходен и само до хотела ползвайте транспорт - тогава може и да карате без карта.

Има един денонощен SPAR без почивен ден на новата централна гара Hauptbahnhof - последното ни ходене по Коледа самолета ни беше в неделя, а апартамента ни близо до тази гара и тъй като в региона друго не работеше, установихме наличието му - местни ни ориентираха за него, и така си напазарувахме късно вечерта. Не е много богат, но поне работи Simple Smile

# 194
  • София, България
СПАР-а на гарата работи в неделя, да, но в неделя е по-скъпо и опашката за касата е един километър. Наистина е по-добре да се прибягва до тоя вариант само в краен случай.

Общи условия

Активация на акаунт