ВИЕНА Тема 9

• 92 329
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
СПАР-а на гарата работи в неделя, да, но в неделя е по-скъпо и опашката за касата е един километър. Наистина е по-добре да се прибягва до тоя вариант само в краен случай.

Този е по-скъп по принцип, случвало се е да го посетим и в работни дни.
Тя по принцип веригата има и Гурме филиали които държат по-високи цени и категория стоки, макар че денонощния нямам спомени да беше Гурме.

# 196
В ден неделя сме били в Шонбурн, после в Зоопарка. Вечерта ходихме в красивия градски Щадтпарк, там вечеряхме. Има какво да се прави. Виена е много хубав град.

# 197
Благодаря на всички, много сте отзичиви.  Hug Съветвате ме да си напазарувам, хранителни стоки имате в предвид, нали. Значи ще е трудно да се храним навън. Карта за 72 часа, може ли да се купи от летището. Да добавя, мъжът ми има работа в неделя, а аз ще се разхождам 😄

# 198
Продават карти на летището.

# 199
Благодаря на всички, много сте отзичиви.  Hug Съветвате ме да си напазарувам, хранителни стоки имате в предвид, нали. Значи ще е трудно да се храним навън. Карта за 72 часа, може ли да се купи от летището. Да добавя, мъжът ми има работа в неделя, а аз ще се разхождам 😄

Няма да ви е т едно да се храните навън. Не всичко е затворено на 100% в неделя, зависи в кой район сте. Все пак виенчани също ползват почивния ден да разпуснат. Само на места не работят някои заведения.

# 200
Здравейте, в момента съм във Виена, много съм впечатлена, направо влюбена в града. Искам да попитам, от къде да пазарувам шоколад, дали ще е по евтин на безмитната зона или не. Също търся базар или мол искам да взема нещо за децата? Благодаря!

# 201
Цените на летището са по-високи.  Вижте в Спар,  Меркур, Била.

# 202
Здравейте, в момента съм във Виена, много съм впечатлена, направо влюбена в града. Искам да попитам, от къде да пазарувам шоколад, дали ще е по евтин на безмитната зона или не. Също търся базар или мол искам да взема нещо за децата? Благодаря!

Един от най -вкусните шоколади и бонбони които сме яли е на Xocolat

https://www.xocolat.at/

Имат магазин в пасажа на Фрайунг и работилница на Сервитенгасе.
Бонбоните им са ужасно вкусни пробвайте ... а в магазина на Фрайунг има огромно разнообразие от шоколад, и всякакви други вкусотии, сладки подправки и прочие ....

# 203
  • София, България
Има аутлет на Линд /и мисля още един два за сладки неща/ в Парндорф. Там има също и страшно много други аутлети. Може да напазарувате и шоколад и нещо за вас и за децата. Ако има намаления и цените са сравнително изгодни. Но Парндорф е на около 40 км от Виена. Най-удобно е да се спре, ако сте с кола, на тръгване от Виена /но не знам точно как става прехода, понеже е от другата страна на магистралата/.

# 204
  • София
Здравейте, ще ходим с мъжът ми нач.на септември.Препоръчайте ми място за нощуване-около 40 евра, на хубаво място.Не знам къде да търся.Благодаря Ви.За 4 нощувки каква карта е изгодно да вземем

# 205
  • София, България
Според мен лошо място трудно ще намерите. Градският транспорт наистина е мноого добре развит, където и да нощувате сте на най-много половин час от баш центъра. Най-удобно ще бъде ако имате наблизо станция на метрото. Иначе района наистина не е толкова важен.

# 206
Здравейте,
имам следния въпрос: ще сме във Виена само с една нощувка и се чудя какво и как да разгледаме за това малко време?  На няколко места срещам градините на Шонбрун са безплатни - какво значи това? Мислех да разгледаме двореца и да влезем в зоопарка. Ще ни стигне ли времето и за двете места? И къде можем да похапнем в близост до двореца, където да не е много скъпо и да опитаме местни специалитети? Ще бъдем там на 28 и 29 юли.

# 207
  • София
Не мога да си редактирам предишния пост, не знам защо. Сега видях, че два дни ще сте там, може и да успеете, но пак трябва бързане според мен.

# 208
Здравейте,
какво значи безплатно разглеждане на градините? Мислех ме да разгледаме Гранд тура /40 стаи/ и малка част от градините и останалото време да посветим на зоопарка.

Последна редакция: чт, 22 юни 2017, 14:23 от mamdd

# 209
Здравейте,
какво значи безплатно разглеждане на градините? Мислех ме да разгледаме Гранд тура /40 стаи/ и малка част от градините и останалото време да посветим на зоопарка.

Означава, че може свободно да разглеждате градините, но ако искате да влизате в самия дворец в сградата трябва да платите билет.

Общи условия

Активация на акаунт