ВИЕНА Тема 9

• 91 839
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • София, България
Ние през Гринциг сме минавали само с кола или с трамвай, на път за Каленберг. През прозорците изглежда много симпатично.

# 226
Ние бяхме в събота вечер и установихме, че Гринцинг на практика е точно тази улица, по която се отива към Каленберг. Няма нищо за разлеждане, никъде  не може да се разходиш, защото е такава ужасна върволица от коли отиващи към и връщащи се от Каленберг. Самите заведения не ми се сториха твърде изкусителни, а в това което влязохме имахме лош късмет с храната. Общо взето, изглежда не по-симпатично от всяко село в околностите на Виена, даже напротив.

# 227
Хеликаза като човек живеещ във Виена имаш възможност доста по-често да обикаляш селата, което е чудесно. Дали го правиш и имаш ли време е друг въпрос, така че предполагам има много по-чаровни места около Виена спрямо Гринцинг. За съжаление не сме имали възможността да ги посетим поради ограничение от гледна точка на транспорт.
От приятелка която е екскурзовод във Виена вече над 20 години знам за едно близо до Баден, което е с разкошни лозя, но се оказва леко сложно ако нямаш кола да стигнеш до него - влакът спирал малко далече.. Sad

# 228
За тази цел мога да ви препоръчам да ползвате онези смартове, дето са за ползване под наем. Таксуват на километър и май излизат изгодни-една приятелка много често ги ползва. Процедурата е много лесна. Посто се регистрираш онлайн, сядаш и караш. После я оставяш където ти е удобно.

А да, има и някакъв сайт, в който частни лица си отдават колите под наем, мисля, че за около 20-30 евро на ден. Иначе да, малките градчета и селца във Австрия са доста различни от Виена и отразяват в много по-голяма степен австрийският начин на живот. Всички са като излезли от приказките.

# 229
  • София, България
Това със споделянето на колата май се казваше Car amigo, мисля, че се опитваха и тук да го въведат, въпреки че аз не виждам какви точно са предимствата пред обикновените коли под наем  Thinking

# 230
Здравейте,
Съжалявам ако вече е дискутирано, но на първо четене не намерих инфо за паркиране във Виена.
Мислим да пътуваме с кола под наем и ми е важно да знам как и къде може да се паркира във Виена.

# 231
Защо бихте си причинили такова нещо?

Иначе във Виена почти навсякъде се паркира с талони. 2 евро/час, макс 4 часа. Отделно че за придвижване колата е повече затруднение, отколкото улеснение.
Паркинг към хотел струва 17-20 евро на ден.

# 232
Докато бяхме във Виена използвахме метро, толкова е удобно и спирките са много на често. Купихме билети за 72 часа за пътната мрежа, още от летището, но най -странното беше, че никой не ни провери. Мъжът ми,който обикалял доста по света, неспираше да коментира, как е възможно...

# 233

Иначе във Виена почти навсякъде се паркира с талони. 2 евро/час, макс 4 часа. Отделно че за придвижване колата е повече затруднение, отколкото улеснение.

Всъщност идеята е да вземем кола под наем от Братислава, и да нощуваме във Виена .... оттам на връщане пак с колата до летището

# 234
  • София, България
Ами паркирайте я там където ще нощувате и джиткайте с метрото  Wink

# 235

Всъщност идеята е да вземем кола под наем от Братислава, и да нощуваме във Виена .... оттам на връщане пак с колата до летището
От Братислава до Виена има супер удобни начини за придвижване.Едно време и трамвай е имало.

# 236
Посетихме някои заведения по препоръки в темата.
Сантиметър- разкошна супа в хлебче,  шницела не ни хареса,  голям,  но беше сух.
Алте таверн-супер. Всичко беше вкусно,  големи порции и не по- скъпо от Сантиметъра. Ядохме и от обедно меню и от общо. Препоръчвам.
7 стерн- голямо разочарование за нас. Нищо не ни хареса.
Джуланите на Пратера- много вкусни наистина. Салатите -малки,  не си заслужават. Супата много се хареса.

# 237
  • СОФИЯ
Миналата седмица заведох дъщеря ми на това https://www.timetravel-vienna.at/en/ Готино беше!

За първи път ползвах и Виена сити карт. Върза се, там още не бяха ваканция и за детето също иначе щях да купувам карта за транспорт. С тази карта правят намаления, но се натъкнах на няколко странни неща. Напр. в Къщата на пеперудите директно ми дадоха два намалени билета за възрастни, независимо че билетът за възрастта на детето е по-евтин според сайта им. Същото и в Дунавската кула. В сладкарница Герстнер на касата жената не знаеше, че когато пазаруваш за вкъщи, а не за консумация на място с картата тр да има 10% отстъпка. Не лош вариант тази сити карта, единият вид с вкл. градски транспорт вкл. и 1 дете до 15 г. За Мадам Тюсо обаче купих билети през нета, излизаше доста по-евтино, независимо че картата даваше отстъпка 5.75 евро.

# 238
Здравейте!

Извинявайте, че така директно питам, но нямам никакво време да чета цялата прекрасна темичка.
Моля, дайте програма във Виена за около 6 часа - ще пристигнем от Братислава около 10 ч. Гледам, че влакът спира почти в центъра. След това към 5-6 обратно към Братислава.

Мисля да обиколим - Белведере, около Свети Стефан и след това до Шьонбрун  newsm78
Постижимо ли е? Как може да се придвижим най-бързо от центъра до Шьонбрун? Ще съм благодарна и ако имате други идея и предложения, нещо да включим/изключим.

Благодаря предварително  Hug

# 239
Здравейте!

Извинявайте, че така директно питам, но нямам никакво време да чета цялата прекрасна темичка.
Моля, дайте програма във Виена за около 6 часа - ще пристигнем от Братислава около 10 ч. Гледам, че влакът спира почти в центъра. След това към 5-6 обратно към Братислава.

Мисля да обиколим - Белведере, около Свети Стефан и след това до Шьонбрун  newsm78
Постижимо ли е? Как може да се придвижим най-бързо от центъра до Шьонбрун? Ще съм благодарна и ако имате други идея и предложения, нещо да включим/изключим.

Благодаря предварително  Hug
От Центъра до Шонбрун се стига с У4, зелена линия, в посока Хютелдорф. Хващате го от Карлсплац.
За мен най добрата програма би била:
1. Вотив кирхе-кметствотото-парламента, Фолксгартен-Хофбург,  -Щефансдом- операта-Шонбрун. Шонбрун непременно с Панорама влакчето -http://www.zoovienna.at/besuch-und-tickets/panoramabahn/
Малко наситено ще ви дойде, но е постижимо. С Белведере не виждам как ще се справите.

Общи условия

Активация на акаунт