ВИЕНА Тема 9

• 91 779
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Двупосочни билети от София до Братислава и обратно за тримата общо 175,14 лв. Grinning Grinning
Отиване на 2-ри, връщане на 7-ми.
Но ги купих още като пуснаха новата линия, март месец мисля беше, и бяха пуснали за един ден 20% отстъпка за всички нови дестинации Grinning

# 286
Двупосочни билети от София до Братислава и обратно за тримата общо 175,14 лв. Grinning Grinning
Отиване на 2-ри, връщане на 7-ми.
Но ги купих още като пуснаха новата линия, март месец мисля беше, и бяха пуснали за един ден 20% отстъпка за всички нови дестинации Grinning

Ясно хванала си моментната промоция - супер. Всичо останало на МИЗЕЪР (както аз си ги наричам) отдавна вече не ниво лоукост.. за условия да не говоря -последното ми пътуване с тях беше кошмарно. Прибирахме се от Амалфийското крайбрежие с полет от Неапол. Явно само на моменти като пуснат нещо ново и ако уцели човек деня, иначе хич ..
Мерси Gift Heart

# 287
И нашите билети до Братислава са много изгодни - за 4-мата двупосочни - 153,52лв.
Погледнах, че съм ги платила началото на Април и май имаше промоция за новите дестинации. За мен това е супер изгодна цена през лятото за цялото ни семейство. Кратко е времето - сряда-неделя - но това беше единствената възможност за отпуск. Надявам се да е хубаво времето и да имаме незабравимо пребиваване.

mucunkata333 и ние летим на 2-ри август и сме решили по същия начин да се придвижим до Виена с Flexbus, така, че ще се срещнем със сигурност.

mamaSunshinе, след като снощи прочетох доста от темите за Виена ще си купим от седмичните карти, въпреки, че ще ги използваме само за 4 дена, даже почти 3 дена.

Зоологическата градина може би ще я оставим за събота - да се разхождаме спокойно и щастливо, а и не сме обмислили все още връщането до Братислава в събота вечерта. Понеже полета е рано в неделя ние сме планирали да спим в Братислава.

# 288
И нашите билети до Братислава са много изгодни - за 4-мата двупосочни - 153,52лв.
Погледнах, че съм ги платила началото на Април и май имаше промоция за новите дестинации. За мен това е супер изгодна цена през лятото за цялото ни семейство. Кратко е времето - сряда-неделя - но това беше единствената възможност за отпуск. Надявам се да е хубаво времето и да имаме незабравимо пребиваване.

mucunkata333 и ние летим на 2-ри август и сме решили по същия начин да се придвижим до Виена с Flexbus, така, че ще се срещнем със сигурност.

mamaSunshinе, след като снощи прочетох доста от темите за Виена ще си купим от седмичните карти, въпреки, че ще ги използваме само за 4 дена, даже почти 3 дена.

Зоологическата градина може би ще я оставим за събота - да се разхождаме спокойно и щастливо, а и не сме обмислили все още връщането до Братислава в събота вечерта. Понеже полета е рано в неделя ние сме планирали да спим в Братислава.

През уикенда е голямо стълпотворение в Зоологическата градина, по възможност отидете в работен ден. Не разбрах каква отстъпка за сина на 12 години искате да ползвате, но имайте предвид, че безплатното пътуване за ученици важи за учениците от училищата във Виена.

# 289
  • зад парка
Пътуваме и ние през Братислава. Полетът е 8 сутринта и трябва нощувката ни да е там.

Може ли да ми препоръчате хотел около летището с трансфер.

# 290
  • София
Здравейте,

предстои ни пътуване с двамата младежи във Виена, като все още се двоумя между два хостела:

https://www.booking.com/hotel/at/alibi-hostel-wien.de.html

https://www.aohostels.com/en/vienna/wien-hauptbahnhof/

Втория е близо до гарата и имайки предвид, че летим до Братислава и оттам до Виена и обратно ми се стори по-удачен. Но първия е по-близо до забележителностите и като че ли е по-добре да сме в него?
Повечето от Вас може да се учудят на избора ми, но от всичките ни пътешествия сме се убедили, че хотелите/хостелите ги използваме само за освежаване и почивка -т.е. важни са ни банята и леглата Simple Smile.

Обикновено не ползваме  градски транспорт и обичаме да се разхождаме по улиците или ползваме за най-големите разстояния (както си мисля, че ще трябва да използваме до Зоологическата градина). Децата ни са на 12 и почти 18 и стига да не е голяма жега е забавно да опознаваш града в движение. Но ако ми препоръчате да купим карти или от опит споделите програма за 3-4 дена, ще съм изключително благодарна.

Приемам всякакви съвети и напътствия и благодаря на всеки, който ми помогне с полезни мисли.....

Ние обикновено ходим за 3-4 дена. Програмата първото ни посещение беше:
      1 ден:Тръгваме от кметството сутринта, разглеждаме Хофбург, музеите (природонаучния си заслужава посещението  - за 2-3 часа може да се обиколи), покрай градски парк и вечерта завършваме в Пратера.
       2 ден: Шонбрун и зоопарка. Там не препоръчвам дългата обиколка на замъка
       3 ден: белведере, хундертвасер и разходка по уличките около свети Стефан и за завършек телевизионната кула вечерта

# 291
  • Варна

Чудесно, ще се радвам да се запознаем Blush
За на връщане и ние в събота вечерта ще пътуваме за Братислава, в неделя ще сме там и в понеделник летим сутринта. Ние мислим с влак да е в тази посока, че да се повозим и на влак, но и със същите автобуси за 5 евро може по принцип.
За картите най-изгодни са седмичните, макар и да се използват само 3-4 дни, и ние сме се спрели на тях.

# 292
mucunkata333 ще се радвам много да се движим заедно и до Виена и обратно. И ние за събота мислим с влак да се придвижим, а и съм запазила хотел който е около гарата в Братислава. Ако искаш на лични може да се разберем допълнително.

Още нещо се замислих....... купили ли сте билети предварително за маршрута Братислава-Виена? Аз не съм и се чудя дали да не купя сега и да сме сигурни и спокойни?

# 293
  • Варна
mucunkata333 ще се радвам много да се движим заедно и до Виена и обратно. И ние за събота мислим с влак да се придвижим, а и съм запазила хотел който е около гарата в Братислава. Ако искаш на лични може да се разберем допълнително.

Още нещо се замислих....... купили ли сте билети предварително за маршрута Братислава-Виена? Аз не съм и се чудя дали да не купя сега и да сме сигурни и спокойни?

Купили сме си, да, така ми е по-спокойно Simple Smile

# 294
Сега реших да проверя пак за цени.. най-евтиния полет до Братислава колкото и странно ми излиза около 150лв двупосочен на човек. Което е по-странно че за началото на октомври цените са по-евтини от тези през декември. Отчитам, че тогава са коледните базари и може би за това. Но и 150лв са по-добре.. Братислава ми хареса -на връшане от Прага я посетихме преди седмица, и ми допадна като за един уикенд - има евтини апартаменти и хотели и то в централната част, та някой ден може и да пробваме... но и двата полета са вечерта ..

Така че браво на всички които сте хванали промоциите в началото на годината.
Maria_iv седмичите карти са изгодни да, особено ако ще седите повече от 3 дни Simple Smile цената им е като 72 часовите
Хубаво да си изкарате .. кой каквото казва аз Виена я обожавам...

# 295
Благодаря ти mamaSunshine, благодаря и на Хеликаза и на TEREZA83.
Безценни съвети винаги получавам в този форум, и много положителна настройка.
И много нови срещи с ведри и щастливи хора сме осъществили след контакти и разговори тук  Simple Smile

Така, че с mucunkata333 като се върнем, ще споделим впечатления и емоции.

# 296
Здравейте,
И ние ще пътуваме по същия маршрут до Братислава и от там мислим с Flexbus до Виена. @mucunkata333 и @maria_iv ще се радвам да споделите как е преминало вашето пътуване Simple Smile
Ние ще сме закратко само за 2 дни (2 нощувки), а третата нощувка в Братислава заради ранния полет. Нашите билети на човек ги взехме преди месец за Септември за 56лв Simple Smile
Разгледах част от старите темите, но ако може пак да ви попитам дали ще успеем да разгледаме по основните забележителности с тази предварителна програма.
Пристигаме в Петък и трансфера с Flexbus от летището на Братислава до Виена уви май е по-нарядко и първия възможен ще бъде в 13:20 и ако успеем да се настаним до към 15:20 и да стигнем до Природоисторическия музей до 16ч ще е добре, защото мислим с него да започнем, след това да разгледаме катедралата Свети Стефан и около него. Ако не е много късно може и нещо друго наоколо да разгледаме или да отидем до Пратера.
В събота Шонбрун и зоологическата, не мога да реша какви билети за закупим. Има ли комбиниран за замъка, градините и зоо или само градините и зоо. Всъщност градините имат ли вход, защото четох някъде, че много хора ходят да бягат там. А да попитам колко време горе долу трябва да отделим за зоологическата и Шонбрун? Мисля да си спестим малко енергия и ходене и да ползваме влакчето. Ще се радвам на препоръки, кое да видим и кое да пропуснем там, тъй като ще сме с дете и бихме искали да имаме време да посетим и Белведере (тук имам същия въпрос градините заплащат ли се или само входа за самите сгради?). Не знам ще има ли време за Хофбург или за музея на Мадам Тюсон (ако си заслужава).
В неделя ще имаме малко време до към 14ч, но ще сме с раници и не знам къде ще можем да влезем с тях, защото следобяд мисля да се предвижим към Братислава, за да можем и там да разгледаме за няколко часа. Нощувка и сутринта рано в Понеделник май ще сме с такси към летището.
Много ще ни е сгъстена програмата и ще се радвам ако споделите дали за това, което сме намислили ще ни стигне времето и можем ли да видим още нещо Simple Smile
Много благодаря предварително Simple Smile

# 297
За градините на Шьонбрун не се плаща нищо, входът е свободен. За зоологическата градина можете спокойно да си отделите цял ден, ако сте с дребни дечица. Ние с моя мъж едва си тръгнахме от там, хем бяхме сами и дърти  Laughing
Комбинирани билети има всякакви, зависи какво искате да видите. Ние взехеме за виенското колело и зоологическата градина, но има много други комбинации.
Приятна Виена на всички!  Peace

# 298
За градините на Шьонбрун не се плаща нищо, входът е свободен. За зоологическата градина можете спокойно да си отделите цял ден, ако сте с дребни дечица. Ние с моя мъж едва си тръгнахме от там, хем бяхме сами и дърти  Laughing
Комбинирани билети има всякакви, зависи какво искате да видите. Ние взехеме за виенското колело и зоологическата градина, но има много други комбинации.
Приятна Виена на всички!  Peace
Благодаря за отговора. Честно казано и на мен така ми се струва, че ще се случи със зоологическата, но ми се иска и Белведерето да видим макар и на бързо и то градините му само Simple Smile
А къде мога да погледна тези комбинирани билети, защото влезнах в официалния сайт на зоологическата и на Шонбрун ама нещо може би аз ли не се ориентирах или не видях подобни комбинации.

# 299
Комбинирания билет го взехме, чакайки за виенското колело. Там видяхме офертите и си си избрахме.

Общи условия

Активация на акаунт