ВИЕНА Тема 9

• 92 282
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Картата важи за 7 дни от момента на чекиране.

# 136
Weekly ticket Vienna
One week of unlimited travel throughout the city
Valid from midnight on Monday until 9.00 am on the following Monday
И няма проблем да се купи със задна дата за текущата седмица.

# 137
Да точно така тази си е от понеделник до понеделник и даже не се чекира, защото валидността и е указана при купуване. Но тъй като винаги см я купували предварително още от тук не знаех че може със задна дата.

Ако сте го пробвали мерси за информацията, ще го имам предвид за друг път

# 138
  • Sofia
Weekly ticket Vienna

От автомат или някъде на гише се купува?
Има ли такива на летището?

# 139
Weekly ticket Vienna

От автомат или някъде на гише се купува?
Има ли такива на летището?
От всеки магазин за цигари( Табак). Не се чекира никъде - купуваш и се возиш. Проверено много пъти.

# 140
# 141
Седмичните карти, както и тридневните ги има и на автоматите на летището.

# 142
  • София
Аз искам да попитам паркът на Белведере на свободен достъп ли е или се заплаща? И също ето тази част с тикет ли е?

# 143
Не паркът е с вход свободен, и обикновено се влиза от към горно Белведере. Ние само веднъж   ползвахме входа от към Долно Белведере и се притеснихме дали няма да ни искат такса тъй като от там няма директен дистъп до градините, а се минава през галерите, но така и нямше преблем, минахме си свободно. От Горно Белведере се влиза директно в градините, двореца се заобикаля от страни.

# 144
  • England
Богата програма за три дни ..

Последния ден ви е само Инерщад и е ОК според мен - там всичко и навсякъде е приятно за разходка.

Да си изкарате хубаво и хубаво време - стискам палци ..  bouquet bouquet

Здравейте,мога ли и аз да споделя моя план и очаквам вашите мнения дали е реалистичен.
Ще минаваме покрай Виена с кола и смятаме да се отбием за малко.Планът е да оставим колата на Газометрите(дано да има възможности за паркиране там)и да отидем с метрото(U 3) до центъра.Ще разгледаме Св.Стефан,зимният дворец на принц Юджийн,операта,Албертина и Хофбург .Искаме да хапнем шницел,а също така да пием кафе с торта Сахер Grinning Дали е възможно да осъществим всичко това в рамките на 5-6 часа?

# 145
Ако само ги погледнете отвън-да. За мен най-доброто, което можете да направите е да се поразходите в центъра. Можете да си паркирате и в центъра, на паркинг. За оскъдното време , което имате е по-добре, отколкото да плащате за билети и да губите време в пътуване с метро. Разходете се ей така, без посока, колкото да усетите атмосферата на града, хапнете вкусен шницел, изпийте една бира на открито,  пък някой ден като дойдете за повече време, разгледайте забележителностите.

# 146
  • England
Ако само ги погледнете отвън-да. За мен най-доброто, което можете да направите е да се поразходите в центъра. Можете да си паркирате и в центъра, на паркинг. За оскъдното време , което имате е по-добре, отколкото да плащате за билети и да губите време в пътуване с метро. Разходете се ей така, без посока, колкото да усетите атмосферата на града, хапнете вкусен шницел, изпийте една бира на открито,  пък някой ден като дойдете за повече време, разгледайте забележителностите.

И моето намерение е точно такова-да добием едно общо впечатление от града.Маршрутът,който описах всъщност мислех,че е точно центъра newsm78
А що се отнася до шофирането в центъра,моят мъж държи да го избегнем,защото мисли,че ще е лудница.Аз вече съм го карала да шофира в централните части на няколко големи европейски столици и поради този предишен опит той сега не иска Joy

# 147
Идеята ми беше просто да слезете с колата и да я оставите на паркинг, не да се движите с нея. Ако не влизате в изброените забележителности, за мен е постижим маршрутът ви, но си позволявам да ви предложа друг.
1. Вотив кирхе-кметствотото-парламента, Фолксгартен-Хофбург, двата музея близнаци -опера-Щефансдом.

# 148
  • England
Много благодаря за съветите,вероятно ще ги вземем в предвид bouquet

# 149
Само да кажа, че ако някой от вас е във Виена на 25 май, вечерта от 20:30 ще има концерт на открито, на Виенската филхармония, в Шонбрун.

Общи условия

Активация на акаунт