Не се разбирам с майка ми

• 16 157
  • 133
  •   1
Отговори
# 45
  • София

Ти затова ли си родила децата си? Да има кой да те гледа на старини ли? Никакъв дълг няма авторката. Майка й се е затръшкала като малко бебе. На никого не му е лесно да загуби близък човек, но заради собствената си мъка нямаш право да съсипеш живота на децата си, а и на никого друг. Да става, да се взема в ръце и да живее. Един ни е живота и за никъде не стига. Ако прекараме  една част от него на легло и самосъжалявайки се си е чиста загуба на време.

Деси, хората са различни.
Някои тъгуват, пък се съвземат, а други затъват все по- надолу и ако няма кой да ги издърпа, ще си загинат.
Щом майка ѝ не става от леглото месеци наред, значи има голям проблем и аз бих извикала лекар вкъщи.
Един специалист, втори- докато се постави диагнозата и бих почнала с лечението, дори и да трябва временно да се пренеса при нея.
Само така може да се вдигне на крака за кратко време и да се спаси и нейния, и на дъщерята, живот.
Това, което правят в момента, е агония и не се знае докога ще продължи, но си мисля, че няма да завърши със съвземането ѝ.

# 46
Диана, аз съм съгласна с теб, обаче ти пробвала ли си да убедиш някой със сила, да потърси помощ, особено някой от старото поколение.
То не е като да си е счупила крака и да и натресеш доктор до леглото. Нали трябва да се отвори и говори с този човек. Ми дай направо да й стегнем багажа и да я затворим в лудница, щото нали поне там ще я заключат.
Хайде стига, разбрахме, колко хипер, супер, ултра модерно и интелигентно разсъждаваш за живота.

# 47
Майка и я е гледала десетки години и не и е било трудно да изтърпи. За какво говориш въобще?
Говоря за това, че тя не е молила майка си да я ражда, следователно не ѝ дължи своя живот, принесен в жертва.

За това изобщо не можеш да си сигурна- молила ли я е на ония свят да и става майка или не.
Пък и това няма никакво значение. Има майки и майки. Някои майки си захвърлят децата по детски домове, или ги захвърлят на бабите да ги възпитават...или въобще ги тормозят от малки с побоища и пиянски оргии...
Други предано си гледат децата и се лишават от много заради тях. Някои дори от собствен личен живот.
Не си я молила да го прави, но го е правила. А сега тя те моли за помощ, а ти я изритваш като куче. Трябва да си наистина без всякакъв морал за да го направиш.

# 48
Ти затова ли си родила децата си? Да има кой да те гледа на старини ли? Никакъв дълг няма авторката. Майка й се е затръшкала като малко бебе. На никого не му е лесно да загуби близък човек, но заради собствената си мъка нямаш право да съсипеш живота на децата си, а и на никого друг. Да става, да се взема в ръце и да живее. Един ни е живота и за никъде не стига. Ако прекараме  една част от него на легло и самосъжалявайки се си е чиста загуба на време.

Да, раждала съм не само за да давам любов, но и да получа в замяна. И това е най-нормалното нещо на света.

# 49
Това, което правят в момента, е агония и не се знае докога ще продължи, но си мисля, че няма да завърши със съвземането ѝ.
И аз мисля така. Но също мисля, че по-голяма е вероятността да бъде съсипан животът на авторката, отколкото майка ѝ да умре от мъка.

Не, Pollux, трябва да си рядко срещан изрод, за да поискаш дъщеря ти да принесе своя живот в жертва на твоите щения. Имам дъщеря и последното, което бих поискала от нея е да си съсипе живота заради моята неспособност да се справя. Милион пъти предпочитам аз да пукна отколкото да съсипя живота на детето ми.

# 50
И аз мисля така. Но също мисля, че по-голяма е вероятността да бъде съсипан животът на авторката, отколкото майка ѝ да умре от мъка.

Не, Pollux, трябва да си рядко срещан изрод, за да поискаш дъщеря ти да принесе своя живот в жертва на твоите щения. Имам дъщеря и последното, което бих поискала от нея е да си съсипе живота заради моята неспособност да се справя. Милион пъти предпочитам аз да пукна отколкото да съсипя живота на детето ми.

Съсипването на живота е само в твоите фантазии. Да поискаш от детето си помощ когато имаш нужда, това не е съсипване на живота.

# 51
Диана, аз съм съгласна с теб, обаче ти пробвала ли си да убедиш някой със сила, да потърси помощ, особено някой от старото поколение.
То не е като да си е счупила крака и да и натресеш доктор до леглото. Нали трябва да се отвори и говори с този човек. Ми дай направо да й стегнем багажа и да я затворим в лудница, щото нали поне там ще я заключат.
Хайде стига, разбрахме, колко хипер, супер, ултра модерно и интелигентно разсъждаваш за живота.
ти си авторката или си отдел "Качествен контрол" на съветите?
Между другото, ако човек има нужда от лудница, би било добре да му се стегне багажа и да влезе за лечение. Никой не се наема да намести счупен крак, но всички смятат, че могат да наместят разбъркан мозък. Бре, че си ми умничка и любяща ти....

# 52
Как пък вече и диагноза и поставихте на жената че е с разбъркан мозък?
Нито възрастта и знаете, нито заболяванията, нито причината да слегне на легло. Авторката някак странно е премълчала тези факти.  Ей така, прищяло и се на жената да тормози всички да я гледат... Що на вас не ви се прище да послегнете за малко да видим как ще стане без причина?

# 53
...Хайде сега крайности- "изритване като куче,липса на морал...."
Момичето е покрай нея постоянно, не я е изоставило,две майки я обгрижват също постоянно.Не бива да и се вменява чувство за вина.
Но майката се сърди и изисква.....Кой човек може да изтърпи дълго това?Разбира се,че има нужда от лекар специалист,да и изпише нещо ,за да и оправи биохимията малко,кой друг може се справи с това.Каквото и да правят околните за нея нищо няма да и запълни празнината и мъжа и няма да се върне от оня свят.Тя ще трябва да намери сили и да преодолее  загубата,лека полека с времето...но може и да не успее съвсем.

И моят баща почина внезапно и много добре знам какво е за семейството....Но майка ми намери сили да се изправи,защото живота въпреки всичко си продължава...
Хората са различни и по различен начин приемат нещата и се справят...или не се справят и им трябва помощ включително и от специалисти.

Тя не работи ли ,няма ли приятелки,комшийки с които да си приказва или да отиде някъде да се разсее ето и пролет идва,малко така да се разведри навън....

Последна редакция: сб, 11 мар 2017, 17:19 от Zhani

# 54
Как пък вече и диагноза и поставихте на жената че е с разбъркан мозък?
Нито възрастта и знаете, нито заболяванията, нито причината да слегне на легло. Авторката някак странно е премълчала тези факти.  Ей така, прищяло и се на жената да тормози всички да я гледат... Що на вас не ви се прище да послегнете за малко да видим как ще стане без причина?
казах, че ако майката не е на легло заради физическо заболяване, то тя има нужда от психиатър. Щом се държи неадекватно - а това да тероризираш всички останали, включително майката и детето на починалия, които също са в траур и си носят мъката, е неадекватно поведение и се нуждае от специализирана помощ. Психиатрите не ядат хора-те са лекари и помагат.

# 55
...Хайде сега крайности-изритване като куче,липса на морал....
Момичето е покрай нея постоянно, не я е изоставило,две майки я обгрижват също постоянно.Не бива да и се вменява чувство за вина.
Но майката се сърди и изисква.....Кой човек може да изтърпи дълго това?

БИЛА е край нея.  Проблемът е възникнал когато тя е решила да я зареже. Явно смята,че няколко месеца грижи и стигат. Но майка и не мисли така и е абсолютно права.

Колкото до лечебната помощ, ако изобщо има нужда от такава, тя се решава когато до теб има любящ и грижовен човек, на когото му пука. На авторката явно не и пука особено, след като за толкова време не е изяснила причините защо майка и е на легло.

# 56
  • София
Скрит текст:
Майка и я е гледала десетки години и не и е било трудно да изтърпи. За какво говориш въобще?
Говоря за това, че тя не е молила майка си да я ражда, следователно не ѝ дължи своя живот, принесен в жертва.

За това изобщо не можеш да си сигурна- молила ли я е на ония свят да и става майка или не.
Пък и това няма никакво значение. Има майки и майки. Някои майки си захвърлят децата по детски домове, или ги захвърлят на бабите да ги възпитават...или въобще ги тормозят от малки с побоища и пиянски оргии...
Други предано си гледат децата и се лишават от много заради тях. Някои дори от собствен личен живот.
Не си я молила да го прави, но го е правила. А сега тя те моли за помощ, а ти я изритваш като куче. Трябва да си наистина без всякакъв морал за да го направиш.
Айде успокой драмата Stop.
Какво да направи авторката? Да послуша майка си и да си зареже връзката /та те са си семейство за 11г./, живота, да не ражда деца, за да стои до майка си, че да не била сама. Няма такъв егоизъм.  Stop Да не забравяме, че и авторката страда не по - малко от майка си, все пак баща й е бил, не случаен познат. Ми дай  и авторката да се тръшне на леглото и да не става. Това, че не иска да си зачерква живота и да стой без мъж и деца, не означава, че "изритва майка си като куче". От постовете й се вижда, че ходи и се грижи за нея.

# 57
  • където мечтите се сбъдват

Да, раждала съм не само за да давам любов, но и да получа в замяна. И това е най-нормалното нещо на света.

Грешиш.Дано не вменяваш някакви дългове на децата си и не ги тормозиш!

# 58
Да поискаш от детето си помощ когато имаш нужда, това не е съсипване на живота.
Каква помощ? Да зареже всичко и да заживее с нея? Ама разбира се, че една 30-годишна жена трябва да натири мъжа си, да не си и помисли да роди дете, а да надене расото и да се посвети на майка си. Откъде накъде ще има собствен живот?

# 59
Айде успокой драмата Stop.
Какво да направи авторката? Да послуша майка си и да си зареже връзката /та те са си семейство за 11г./, живота, да не ражда деца, за да стои до майка си, че да не била сама. Няма такъв егоизъм.  Stop Да не забравяме, че и авторката страда не по - малко от майка си, все пак баща й е бил, не случаен познат. Ми дай  и авторката да се тръшне на леглото и да не става. Това, че не иска да си зачерква живота и да стой без мъж и деца, не означава, че "изритва майка си като куче". От постовете й се вижда, че ходи и се грижи за нея.

Ходи да се грижи не е същото като постоянно присъствие ако жената има нужда от това. Като не може да живее при майка си, ще си я вземе нея при себе си. Друг вариант няма.
Колкото до зарязването на връзката, думите от майка и са вик на отчаяние и нищо друго. А може и да са подплатени с реални основания. Аз не прочетох в първия пост за 11 години, но ако 11 години са заедно и са все още гаджета, здачи нещо реално куца в тази връзка.

Общи условия

Активация на акаунт