Не се разбирам с майка ми

• 16 155
  • 133
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Скрит текст:
Айде успокой драмата Stop.
Какво да направи авторката? Да послуша майка си и да си зареже връзката /та те са си семейство за 11г./, живота, да не ражда деца, за да стои до майка си, че да не била сама. Няма такъв егоизъм.  Stop Да не забравяме, че и авторката страда не по - малко от майка си, все пак баща й е бил, не случаен познат. Ми дай  и авторката да се тръшне на леглото и да не става. Това, че не иска да си зачерква живота и да стой без мъж и деца, не означава, че "изритва майка си като куче". От постовете й се вижда, че ходи и се грижи за нея.
Ходи да се грижи не е същото като постоянно присъствие ако жената има нужда от това. Като не може да живее при майка си, ще си я вземе нея при себе си. Друг вариант няма.
Колкото до зарязването на връзката, думите от майка и са вик на отчаяние и нищо друго. А може и да са подплатени с реални основания. Аз не прочетох в първия пост за 11 години, но ако 11 години са заедно и са все още гаджета, здачи нещо реално куца в тази връзка.
Не четеш както винаги.
Скрит текст:
Здравейте,   незнам към кого да се обърна, надявам се някой да може да ми помогне . Аз съм на 30 г.
от 11 години живея на квартира с приятеля ми.
Скрит текст:
Преди няколко месеца загубихме много скъп за нас човек татко, болката е неуписуема. Всички много трудно го изживяваме, най-трудно е за майка...
От първия ден майка каза че неможе да живее сама и така месеци я гледаха двете ми баби(майката на майка и свекърва и) и ние,но всеки си пое по пътя. Майка все още не става от леглото и настоява  живеем при нея защото неможе да живее сама. След разговори с приятеля ми решихме  засега нещата да си останат така но нали по често ще ходим да я виждаме и ще се грижим за всички нужди които има докато можем и докато си стъпи на краката. Но това не се хареса на мама и се започнаха  болезнени разправии как ми била майка,трябва да я гледам, че това не било грижа ,  ако не отида да живея при нея да забравя че имам майка и накрая изкара приятеля ми, че не е за мен, че ме тормози което не е вярно.  Всеки път като се видим или се чуем нещата се повтарят:започваме с  разговори стигаме до скандали обвинения.Чувствам се виновна,объркана, На път съм да рухна психически.
Обичам майка ми но не издържам на този тормоз.Моля ви кажете как да постъпя. Приемам всякъкви съвети, благодаря
Дали куца или не си е проблем на авторката, а не на майка и, и това не е темата. Че нямало друг вариант са глупости. Вариант има - майка и да се стегне, не е на 5г. Съвети от сорта на това да я вземе при себе си са глупави. Може да нямат място, може да иска да си живее като нормален човек самостоятелно, да не и се бърка никой в домакинството, да си ходи спокойно по гащи, както и да си прави секс без да се притеснява /и мъжа и/, че мама е в съседната стая.

# 61
Мдаа....представям си само ако мама имаше солидно наследство зад гърба си, как ли щяха през глава да се надпреварват кой пръв да я гледа... Такива жалки душици само от такива неща се трогват. Няма майка- няма баща... И срам хорски нямат...

На мен лично никога не ми е влиял фактора "да си ходя спокойно по гащи" когато става дума за родител, който е самотен и е в нужда.
Ще наемеш по-голямо жилище ако трябва, но майка си не може да зарязваш поради такива идиотски причини.

# 62
Аз имам солидно наследство зад гърба си, но никога не бих поискала подобно нещо от мое дете. Аз съм била в такава ситуация и знам какво говоря. Ти не си била, но даваш щедри квалификации и съвети. Ти имаш дъщеря. Би ли поискала от нея да зачертне живота си, за да потъвате в твоята депресия двете заедно?

# 63
  • София
Не разбирам защо наричаш зарязване, факта, че не иска да остави мъжа си и да не прави един ден деца, и че не иска да живее до г*за на мама. Все пак ходи, наглежда я и следи дали има необходимото. Другото са лиготии.  Авторката е отделен индивид, който си има собствен живот. Живот, който не може да зареже и да стой по цял ден до мама. Причини едно младо семейство да не иска да живее с родител - бол.

# 64
Да, раждала съм не само за да давам любов, но и да получа в замяна. И това е най-нормалното нещо на света.

Аз пък раждах от чисто егоистични подбуди.

# 65
Аз имам солидно наследство зад гърба си, но никога не бих поискала подобно нещо от мое дете. Аз съм била в такава ситуация и знам какво говоря. Ти не си била, но даваш щедри квалификации и съвети. Ти имаш дъщеря. Би ли поискала от нея да зачертне живота си, за да потъвате в твоята депресия двете заедно?

Никой не е искал от авторката да си зачерква живота. Да, ако имам нужда от помощ, ще я поискам от дъщеря си. Че от кого друг ако не от нея??? И разчитам че ми е длъжна. И по закон ми е длъжна.
Баща ми наскоро ми разправя че вече трябвало да си идвам да го гледам...и да, бих го направила веднага ако реално имаше нужда. Обаче той е млад, здрав и хубав, върти си още гаджета, тепърва пак ще се жени и деца ще има.

# 66
  • Пловдив
Pollux  - Ще говориш такива неща ако реално ги направиш, на теория е много лесно да философстваш как някой трябва да си остави живота за да гледа родител, който да практика може и да няма нужда от гледане. Като го направиш - ела и говори.

Има глупаци, които ще направят подобна грешка и след това ще се опитват да си наваксват живота. Сещам се за онази лекарка от Русе ин витрото на 60.

# 67
Е, как да не е искал да си зачерква живота, като майка ѝ е поискала дъщеря ѝ да си зареже гаджето и да дойде да живее с нея за неопределен период? Разбирам да поискаш грижа, морална, физическа или финансова подкрепа, но това...30-годишна жена да зареже 11-годишна връзка означава най-вероятно да остане сама цял живот. Като наближи 40-те ли да търси нов мъж и да ражда деца? Ако майка ѝ разреши, разбира се.

# 68
  • София

Никой не е искал от авторката да си зачерква живота. Да, ако имам нужда от помощ, ще я поискам от дъщеря си. Че от кого друг ако не от нея??? И разчитам че ми е длъжна. И по закон ми е длъжна.
Баща ми наскоро ми разправя че вече трябвало да си идвам да го гледам...и да, бих го направила веднага ако реално имаше нужда. Обаче той е млад, здрав и хубав, върти си още гаджета, тепърва пак ще се жени и деца ще има.
Изумително просто Shocked #Crazy #Crazy
И как не е зачеркаване на живот - да зарежеш приятеля си и евентуални планове за деца и да отидеж да живееш при мама? Само двечките?

ПП: Няма такова нещо като "длъжен ми е " в тоя живот. Колкото по-скоро го разбереш, толкова по-малко вреди ще нансяш на околните си.
Никой на никого не е длъжен с нищо в тоя живот!

# 69
Е, как да не е искал да си зачерква живота, като майка ѝ е поискала дъщеря ѝ да си зареже гаджето и да дойде да живее с нея за неопределен период? Разбирам да поискаш грижа, морална, физическа или финансова подкрепа, но това...30-годишна жена да зареже 11-годишна връзка означава най-вероятно да остане сама цял живот. Като наближи 40-те ли да търси нов мъж и да ражда деца? Ако майка ѝ разреши, разбира се.

Ще отиде с мъжа си да я гледа. Хем няма да са под наем. Деца могат да се правят навсякъде. Като не, взимат си бабата у тях.
И вече казах по въпроса защо майката ги е казала тези думи...В състояние на афект и отчаяние всичко може да се каже.

Колкото до въпроса че можело и да няма нужда от гледане, това няма как да се знае без прегледи от лекари...Които пък няма как да станат ако не си до нея.
Абе не може да оставяш майка си в самота, дори и да не е болна. А тя в случая със сигурност Е.

# 70
ПП: Няма такова нещо като "длъжен ми е " в тоя живот. Колкото по-скоро го разбереш, толкова по-малко вреди ще нансяш на околните си.

Няма такива истории мила. Първо, по закон си длъжна. Ако бабата е болна и има нужда, по закон ще и плащаш издръжка, та свят ще ти се завие.
Второ, пред БОГ си длъжна. В Библията ясно е написано "Почитай майка си и баща си!" Рано или късно, всеки застава пред Божия съд.

# 71
  • Пловдив
Не е точно така със закона. Дължи издръжка, а тя го прави и полага грижи. Законът не изисква да отиде да живее при майка си, с партньора си, който майката не харесва. Просто от сега се виждат проблемите.

Pollux - преди да даваш ТЪПИ, ГЛУПАВИ и ВРЕДНИ съвети за чуждите животи се оправи със собствените си проблеми.

# 72
  • София

Няма такива истории мила. Първо, по закон си длъжна. Ако бабата е болна и има нужда, по закон ще и плащаш издръжка, та свят ще ти се завие.
Второ, пред БОГ си длъжна. В Библията ясно е написано "Почитай майка си и баща си!" Рано или късно, всеки застава пред Божия съд.
Joy
Да издържаш някого или да го почиташ е едно, а да си зарежеш живота и да отидеш да живееш с него за да си изживява депресията колективно е съвсем друго. Както ти се писа не веднъж - не всички млади се чувстват комфортно в присъствието на някой друг в къщата/апартамента. Майка й като я е гледала навремето /понеже ти такъв пример даде/ не си е зарязала мъжа и живота за да си гледа сама детето, та сега да иска детето да прави така заради нея.

# 73

Ще отиде с мъжа си да я гледа.
Да отиде, ама авторката каза, че майка ѝ не го иска. От друга страна, дори да е съгласна майка ѝ на този вариант, самият мъж не е длъжен да се навре при тъща си, за да я гледа. В крайна сметка, говорим за човек на 50+ години, а не за 80-годишна баба на умиране.

# 74
  • София
Полукс да не е онази дама с дивана от свекървенската тема, как й беше ника не се сещам?  Thinking То тоя диван стана нарицателно в тоя форум и дори да не е чел някой темата за свекървите, за дивана се знаеше Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт