С какво ви дразнят свекървите- 78

• 62 037
  • 775
  •   1
Отговори
# 300
А като гледам в тази тема само докато се оплаче някой и амнайсе свекърви са я насмотали да й обясняват как пробема е в нея. Това са ми наблюденията при все, че не я следя тая тема, а чат пат се зачитам, понякога и по диагонал.
Къде ги видя тези амнайсесвекърви? Сещам се само за три свекърви, пишещи в темата- К.А.Г., Трещерица и АбсурТ, като последните две не са съвсем свекърви. Ако довтаса Популе с дивана ще станат 4.

Скрит текст:
Притчата беше мега тъпа. Нелепо съчинена история, представена по много евтин, да не кажа долнопробен начин. Всеки, желаещ да внуши някаква поука у читателя, трябва да се постарае поне малко произведението му да има и нещо наподобяващо художествена стойност.

# 301
  • София
Ами както казах не я следя редовно тази тема, та не съм ги броила, но явно тези 3 пишат и набиват канчета като за 300  Laughing и така ми се е сторило.

# 302
  • при късмета
Сложи си очилата, на всяко гърне мерудийо! Mr. Green

Сериозно ли ти го казваш? Ти, която си мерудия на всяка тема до трета страница.  rotfImbo Много е смешно, честно!
Това същото като с комплексите, които се опитваш да приписваш на всеки, а по-комплексирана от теб, трудно ще прочетеш във форума  rotfImbo

# 303
  • София
Сложи си очилата, на всяко гърне мерудийо! Mr. Green
Аз съм тъща от над 20 години, а съм кандидат- свекърва от няколко.
Та, имаш ли идея колко тъщи познавам и колко техни дъщери- нечии снахи?
И не, далеч не всички са като теб и другите рИвящи по форумите, които избиват комплекси, търсейки се виновни в лицето на свекървата.
А, да ти напомня, че и снаха съм била, и съм имала проблеми със свекървата, но никога не съм се притеснявала че може да пресече моя коридор, защото съм била уверена в стойността си.
Та, накратко, когато 100 свекърви кажат, че НЕ бягат в коридора на снахите, защото успоредните линии не се пресичат, колкото и комплексирани снахи да твърдят обратното, проблемът им е в техните глави.

Сериозно ли ти го казваш? Ти, която си мерудия на всяка тема до трета страница.  rotfImbo Много е смешно, честно!
Това същото като с комплексите, които се опитваш да приписваш на всеки, а по-комплексирана от теб, трудно ще прочетеш във форума  rotfImbo

Нещо по същество да кажеш или успя да прочетеш и разбереш само първото изречение? Mr. Green

# 304
  • при късмета
Отдавна съм те прочела. Както и отдавна съм те питала и на дъщеря си ли набиваш този акъл, който се опитваш да пробутваш тук в темата? Питала съм И Трещерица и двете не сте отговаряли. Или това дето тук го ръсите се отнася само за чуждите снахи. Вашите дъщери са си ваши и за тях не се отнасят всичките ви мъдрости? Като толкова парадирате, че сте само тъщи.
И последно да уточниш дали си свекърва, както каза или не си. Нали сина ти не е женен, а за теб не са семейство, като нямат такъв

# 305
Не разбирам какво имаш предвид. Сигурно и ти не разбираш. Дъщеря ми е една добре възпитана млада дама и не се забърква в такива простотии, каквито чета тук.

# 306
  • при късмета
Нямам предвид конкретна простотия, а нагласата ви, че свекървите винаги са прави, знаят повече, уважават се по презумпция, на свекървата се отстъпва и прочие архаизми, които набивате в главите на снахите тук, дали се опитвате да ги набивате в главите и на дъщерите си. Или вече сте успели? Сигурно за това нямат проблеми със свекървата, та тя винаги е права и това, че сина ѝ случайно е глава на ново семейство, в никакъв случай не го задължава да му е приоритет

# 307
Не разбирам какво имаш предвид. Сигурно и ти не разбираш. Дъщеря ми е една добре възпитана млада дама и не се забърква в такива простотии, каквито чета тук.
И на най-добре възпитаната млада дама може да й се наложи да има близки отношения с някой от типа на свекърите на Гугъл76 примерно (извинявам се, че я ползвам като пример).

# 308
  • при късмета
И на най-добре възпитаната млада дама може да й се наложи да има близки отношения с някой от типа на свекърите на Гугъл76 примерно (извинявам се, че я ползвам като пример).
Дори да има въпросните близки отношения, при това положение надали точно с майка си, знаейки нагласите ѝ би споделила. Според мен

# 309
  • София
Нямам предвид конкретна простотия, а нагласата ви, че свекървите винаги са прави, знаят повече, уважават се по презумпция, на свекървата се отстъпва и прочие архаизми, които набивате в главите на снахите тук, дали се опитвате да ги набивате в главите и на дъщерите си. Или вече сте успели? Сигурно за това нямат проблеми със свекървата, та тя винаги е права и това, че сина ѝ случайно е глава на ново семейство, в никакъв случай не го задължава да му е приоритет

Тази нагласа, за моята нагласа, е само в твоята главица руса. Mr. Green
За съжаление, милион пъти да ти се обясни нещо, или няма да го видиш, или няма да го разбереш и като лагерна ще си повтаряш едно и също.

Най- смешното е, че
- нямаш свекърва, но мразиш свекървите и разиграваш етюди по темата
- отглеждаш син ученик, но с пяна на уста обясняваш как трябва жените да ходят на работа, че да бъдат независими.
- готова си да оставиш майка си да гладува, дори и да имаш пари да я подпомогнеш, криейки се зад гърба на мъжа си, затова пробутваш номера с приоритета............

Много си забавна  hahaha

# 310
  • при късмета
Нечия глава може и да е руса, не е моята. И това кой как разбира, вече е ясно за абсолютно всички, не смяташ ли?
Как разбра, че точно мразя свекървите?
За това дали жената трябва да работи или не, никога не съм изразявала категорична позиция. това го правиш ти, именно с пяна на устата. Аз 100 пъти съм казвала, че няма правилно или грешно в това отношение и за всеки е различно.
Да гладува няма да оставя никого, на когото мога да помогна, но и няма да издържам някой, който може да го прави сам и е извън семейството ми.

Та не отговори дали пробутваш и на дъщеря си, че трябва да уважава свекървата само защото е такава, защото е по-възрастна, защото е отгледала и възпитала мъжа ѝ и всички други архаични клишета, които си пробутвала многократно. И това е нещо, което не можеш да отречеш

# 311
Една снаха трябва да уважава свекърите си, защото мъжа й ги обича и това би го направило щастлив и по-спокоен. Но това все пак си има определени граници. В болшинството случаи, ако хората са свестни, тези граници не се прескачат лесно.

Няма проблем. Simple Smile Ако знаеш пък аз колко се надявах на свекъри, с които да мога да си пия кафето на спокойствие и да обсъждаме това онова.  Mr. Green  Аз и хич не съм докачлива и могат да ми дрънкат всякакви глупости без да се обидя. Почти всякакви.

# 312

Няма проблем. Simple Smile Ако знаеш пък аз колко се надявах на свекъри, с които да мога да си пия кафето на спокойствие и да обсъждаме това онова.  Mr. Green  Аз и хич не съм докачлива и могат да ми дрънкат всякакви глупости без да се обидя. Почти всякакви.
О, моето впечатление е, че определено имаш много умерено и трезво отношение към ситуацията. За съжаление от отсрещната страна нещата много ескалират и чак се чудя как ги издържате.

# 313
Точно това е въпросът - как ще се отнесе Гугъл към ситуацията. И не виждам причина да има близки отношения със свекървата.

# 314
Та не отговори дали пробутваш и на дъщеря си, че трябва да уважава свекървата само защото е такава, защото е по-възрастна, защото е отгледала и възпитала мъжа ѝ и всички други архаични клишета, които си пробутвала многократно. И това е нещо, което не можеш да отречеш

Да, определено дъщеря ми е научена, че трябва да уважава по-възрастните.

Общи условия

Активация на акаунт