С какво ви дразнят свекървите- 78

• 62 064
  • 775
  •   1
Отговори
# 330
Добре де, като поуката от притчата е за принцеси и кралици, за чий беше въпроса накрая какво би направил, ако си на мястото на сина. Нали поуката е в друга насока? А притчите, колкото и глупави да са, все пак винаги имат по една поука

Мисля, че на всички е ясно каква е поуката, просто се правите на ударени, защото не ви изнася. 

# 331
Не  съм добричка,инат голям съм овенски.Но  си го крия  за лична употреба.Не  се конфронтирам излишно.Имам търпение  да изчаквам.Младите са си млади и бързореки,и  ни е сме били такива неволно,но сме случили на свекърви да не се  сърдят newsm78 Blushили  сме мълчали,по-вероятно,оплакване  само на лични приятелки.Че  иначе...сега лесно тук.
Ама си мога да се защитавам от всичко,дори с мълчание  става.
Не  може да сме еднакви млади и стари,стига да не скачаме с бутонки може да се разберем.
От инат спирам нета за месец април ,проба да видя как  е и  да свърша нещо...почивка за очите.И душата.
Т а ще се видим през май,успешни забавления  и  здраве най-вече на всички.Някои  ще ми липсват,но  един месец е нищо време...

Май  аз нарекох  разказчето притча,заради елемента  на  поучителност,но е опит съвременен,плагиатски на истинските притчи.Старите,мъдрите и с поука.Чааааааак толкова   верен син  няма Което не значи,че  снахите трябва да ритат по кокалчетата  и да мислят мъжа за собственост...защото до време  е   влюбен,после инстинктите му за съхранение  заработват и няма връзка с майка му...Да  са ви добри свекървите  по празниците...аз ще се старая  поне...

# 332
  • София
Мдааа, жените се продават. Много нравствено.

Защо издребнявате, не знам? newsm78

Почти във всички краища на България, когато младоженецът идва да вземе булката, трябва да плати.
Което не значи, че тя се продава, а че той не е голтак, който не може да си издържа семейството.
Пък и никой свестен родител не би дал благословията си, и никоя жена със самочувствие, не би се омъжила за някого, без две стотинки в джоба, защото имането на доходи се отнася правопропорционално към умствения багаж и възможностите на мъжа да се оправя в живота.

# 333
  • София
А, Абсурд, продавайте се колкото желаете, разбира се, ваша воля. А не съм го правила – нито по време  на сватбата, нито преди или след нея, и продължавам да считам, че притчата е абсолютно чалгарска и по начина, по който е поднесена, и по внушения. Бие предишните притчи на КАГ в това отношение. Пък който го влече, да ѝ се радва.

# 334
  • при късмета
Ако една свекърва прави някакви изцепки на 70, то значи, че ги е правила и преди това. Никой не се променя защото е навършил някаква възраст. Каквато е в началото на връзката, такава ще си истане и на 70.
Както и снахата на каквото държи на 25, на същото ще държи и на 40.
Ако нещо се променя, то е вътре в семейството, а не в посока снаха-свекърва.
За колко случаи сме чели тук "ама то така си е открай време, ама кажете сега как да го променя, че вече не издържам". Ами не става така.
Старческото държание няма общо манталитета на свекървата.

За протокола и на нашата сватба пропуснахме тъпия ритуал с откупуването на булката. По желание и на двамата. Няма никакъв смисъл вече, хората не се женят без да са живяли заедно в днешно време и си знаят и финансовите и менталните възможности

# 335
  • София
А, Абсурд, продавайте се колкото желаете, разбира се, ваша воля. А не съм го правила – нито по време  на сватбата, нито преди или след нея, и продължавам да считам, че притчата е абсолютно чалгарска и по начина, по който е поднесена, и по внушения. Бие предишните притчи на КАГ в това отношение. Пък който го влече, да ѝ се радва.

Миленака, притчата е на 100 години, нея коментираТЕ, а и обичаите с купуването, които толкова те потресоха- също.
Това, че нещо ти не си правила, 80 години по- късно, представи си, не е кой знае какъв подвиг и критерий за нечалгарство- отдавна никой не го прави, освен циганите.
Така че, не можеш да ме уязвиш.
А, притчата е така поднесена, защото е интерпретирана от някой, който толкова си може- все пак, свалена е от нета, а нищо чудно и от фейса да е.

# 336
  • София
Виждам, че поне за стила на притчата сме на едно мнение. КАГ все към такива я влече.
Мдааа, жените се продават. Много нравствено.

Защо издребнявате, не знам? newsm78

Почти във всички краища на България, когато младоженецът идва да вземе булката, трябва да плати.
Скрит текст:
Което не значи, че тя се продава, а че той не е голтак, който не може да си издържа семейството.
Пък и никой свестен родител не би дал благословията си, и никоя жена със самочувствие, не би се омъжила за някого, без две стотинки в джоба, защото имането на доходи се отнася правопропорционално към умствения багаж и възможностите на мъжа да се оправя в живота.
Скрит текст:

Миленака, притчата е на 100 години, нея коментираТЕ,
а и обичаите с купуването, които толкова те потресоха- също.
Това, че нещо ти не си правила, 80 години по- късно, представи си, не е кой знае какъв подвиг и критерий за нечалгарство- отдавна никой не го прави, освен циганите.
Скрит текст:
Така че, не можеш да ме уязвиш.
А, притчата е така поднесена, защото е интерпретирана от някой, който толкова си може- все пак, свалена е от нета, а нищо чудно и от фейса да е.
Аха.

# 337
Миленака, знам твоите "топли" чувства към мен. Само не знам от какво са породени. Имам едно подозрение, но ще го запазя са себе си, защото няма да го признаеш.

Притчата е от Фейсбука. Аз друга  не съм пускала. Един път пуснах статия от  доказан психолог, но  някои от вас и нея отрекоха, защото са на по-високо  мисловно ниво от автора.

Трещи  е казала точно: разбирате прекрасно за какво става дума, но не ви изнася да го признаете.
Много  "принцове"  от темата  са отгледани от бабите си и затова майките им не са "кралици", а  "магарици".  Това го знаем още от тема №1.

# 338
  • София
Да, КАГ, въобще не те харесвам. Дори да те харесвах, мнението ми за писанието, което си цитирала, щеше да бъде същото. А и не само моето, нали? Последното може да избереш да не го признаеш, разбира се.

# 339
Как е възможно да не ме харесваш?! Гледай сега как ми вдигаш кръвното от съжаление, че точно ти не си ме фен!

# 340
Е, то не може всичко да се харесваме  Rolling Eyes

# 341
  • при късмета
КАГ, пак да те попитам. Като е трябвало да обърнем внимание на крелици (каквито се опитваш да изкараш свекървите), принцеси и принцове, каква беше целта на въпроса на края, за това как е трябвало да постъпи младоженеца? Даваш някакъв пример, задваш конкретен въпрос, изчезваш от темата и накрая всичките ти философствания и уж логични изводи от глупава притча, няма нищо общо с въпроса. Та за това ми е интересно защо го зададе

# 342
  • София
Как е възможно да не ме харесваш?! Гледай сега как ми вдигаш кръвното от съжаление, че точно ти не си ме фен!

Недей! Моля те! Че май почти никой не ти хареса творчеството. Сега ще решиш, че и другите не са ти фенове.

# 343
Та не отговори дали пробутваш и на дъщеря си, че трябва да уважава свекървата само защото е такава, защото е по-възрастна, защото е отгледала и възпитала мъжа ѝ и всички други архаични клишета, които си пробутвала многократно. И това е нещо, което не можеш да отречеш

Да, определено дъщеря ми е научена, че трябва да уважава по-възрастните.
А те нея?

Или независимо кой как се отнася към теб все трябва да бъде търпян и уважаван, само защото е по-възрастен?

# 344
КАГ, аз те харесвах  Cry.

Общи условия

Активация на акаунт