С какво ви дразнят свекървите- 78

• 61 929
  • 775
  •   1
Отговори
# 510
Горките мъже...едни не случват на родители, други на жени. И все търпят  ooooh!

# 511
Горките мъже...едни не случват на родители, други на жени. И все търпят  ooooh!
Да ги ожалиш милите муньовци newsm45 smile3506 newsm53
Сигурно после и на деца няма да случат newsm78

# 512
Φакт е,че неходенето при родителите се разви с годините,но си беше бързо.Преди се опитваше да ходи и да води детето по-нататък,но жена му се противопоставяше.Не е възможно да се стигне до тази ситуация,без и той да го е искал в един момент,разбира се.
Моето лично мнение е,че с какъвто се събереш,такъв ставаш и явно е имал амбиции да надскочи селския си произход,взимайки ''градска аристократка'',която пък ненавижда родителите му и той бързо се е предал да ги вижда и тях,намирайки си предтекст.
А ти на село ли живееш, за да си толкова навътре в ситуацията?

# 513
Ако личните ти желания са да отсвириш родителите си, без значение дали съвпадат с тези на жена ти или не, не си Муньо. Кръгъл идиот си.
Ама за това снахата ли е виновна?
[/quote]Майката Природа е виновна, че го е създала такъв малоумен. И неговите родители, че така са го възпитали.

# 514
  • София
Точно тук, в подфорум СО, е смешно да се говори само с черни и бели тонове.
В случая на BeautifulM мъжът бил муньо да не посещава родителите си, но пък жена му я оправдавате, щом всеки път изкарва детето болно. Именно изкарва, защото съм наясно, че всяко кихане може да се преекспонира в името на целта - детето да не се води при родителите на мъжа.
Мъжът може просто да иска да запази мира вкъщи, каква е ползата да се конфронтира всеки път със жена си? Как се живее в такъв брак и кой иска да изкара живота си в непрестанна борба? Това, че сме жени, не пречи да сме наясно какви скандалджийки има.
Скрит текст:
Преди време бях споменала един случай, в който снахата отказала да закарат внуците до родителите на мъжа, та се наложило неособено здрав човек на възраст да ходи с влака от София до морето да ги види. Снахата е подобна на описаната - дъщеря на един от по-известните ръководни членове на БСП (вече покойник) и 10 години по-млада от мъжа си, който е от скромно, но все пак софийско семейство. Защо се е оженил ли - те са в чужбина, сигурно там се е чувствал самотен,иначе тя е хубава жена. Но след като МУ е родила 2 деца явно е поела тотално контрола - до степен да проявява лошо възпитание.
Колежката ми - уф, тая не мога да я дишам, основателна причина не съм чула. Жената идва за по седмица веднъж в годината и вече е драма, драма, само защото етърва й пък съвсем е забранила достъпа... Да се чудиш този перфектен мъж откъде е произлязъл.

# 515
  • София
В бели тонове май се оказват единствено свекърите.

Кой оправдава жената?  Сега ще се върна да ровя, защото със сигурност нямам такъв спомен.

# 516
  • София
Кой оправдава жената?  Сега ще се върна да ровя, защото със сигурност нямам такъв спомен.
Точно ти.

# 517
  • София
Кой оправдава жената?  Сега ще се върна да ровя, защото със сигурност нямам такъв спомен.
Точно ти.
Така ли? Я да видим. Хронологично:

Какво означава "магически се разболява"? Или е здраво, и баща му трябва да е малоумен, за да не го види, или наистина има проблем и съответно не може да пътува. Ако е първото, това невиждане става с активното съдействие и съгласие на бащата. Защо само майката се плюе? Ако е второто – причината за отказ е съвсем нормална, болно дете и аз не бих пуснала.
Тук казвам, че и двамата са виновни, а не само тя. Оправдание няма.

Че снахата е идиотка, спор няма. Но с Мунчо са си един за друг явно.
Точно. И стигаме до крушата и дървото.
П.П. Обаче е интересно как съфорумката чак сега се сети, че и синът се е държал зле с родителите си. Преди това само снахата беше оплюта. Много тенденциозно и половинчато представена история, с идеята да се критикува само единия виновен.
Тук също казвам, че и двамата са виновни. Отново няма оправдание.

Скрит текст:
Много е кофти да се разкъсваш между синовния дълг и личните ти желания.
Ако случайно личните ти желания са съвпаднали с желанията на жена ти,
Скрит текст:
което е напълно естествено, си набеден за безхарактерен муньо под чехъл. Класика Peace

Да, Бюти, нормално е снахата да не иска да ходи на село - там винаги има нещо за правене, а тя може да има нужда от почивка. В патриархалните семейства, в които нужното уважение и внимание се е отдавало винаги на старите, жените са си поделяли задълженията. Сега снахата сама върти къща, грижи се деца, а ходи и да бачка някак между другото (за около 8 часа). Нормално е да иска да е със своето семейство и да иска да си обособи зона на комфорт. А когато някой се мъчи да разбие рамките, е още по-нормално да стане по-безкомпромисна и отношенията съвсем да се скапят, без да е нужно да се нарушава добрият тон. Номерът е бил да ги оставят на спокойствие да се нарадват на новосформираното семейно гнездо и в един хубав слънчев ден да ги поканят да се видят, а не да сеят картофи и фасул, да сменят керемидите на плевнята или да стягат нова кочина на прасето. Ако на мен се гледа като на допълнителна работна ръка, а не на човек, найш колко ще им стъпя в къщата? Пък после нека си ме оклюкват и да ми измислят прякори.

Ти така самоотвержено ли посещаваш другата рода?
Допускам за много възможен точно този вариант, заради ето това:
Скрит текст:
Свекървите така и не разбраха, че снахите искат едно единствено нещо. Да не се месят родители в младото семейство. Абсолютно нищо друго. Щом е взела мъжа си, няма значение нито от къде, нито кои и какви са родителите му. Ако имаше значение, няма да го вземе.
За да се стигне и до подобни мотиви за прекъсване на контакти, значи нещо генерално се е обръкало, много преди това
Е,в примера който давам аз Е проблем от къде идва мъжа.Взела го е защото е направил кариера,изкарва добри пари и като цяло е свестен и добър човек и затова е преглътнала,че той идва от село с родители-трудоваци,стига последните да не се вясват.Тя от голям град и стара уж уважавана фамилия
.Мъжът работи много,а родителите живеят,както казах,на 2 часа път.Те са възрастни и им е трудно да идват до 'младото' семейство,а мъжът е зает и много рядко успява да отиде да ги види.
Скрит текст:
Още повече,че когато успее да се наложи на жена си,за да вземе и детето,то магически се разболява.Вече е на 6 и е виждало баба си и дядо си,колко пръстите на ръцете.
Въобще не говоря за зли вещици,за каквито съм чела в тази тема,хората са си нормални.Няма и как да се е случило нещо,като със снахата са се видели един път преди сватбата,на сватбата и още 2 пъти.
Върнах се и прочетох пак всичките тежки обвинения към снахата. Злобата към нея е...
Мъжът работи много – оная с навирения нос го настройва.
Мъжът е изморен – оная го настройва.
Че и почивката планирала нарочно.
Че и само тя лъжела, че детето е болно. Ясно е, че тази лъжа е със знанието и съгласието и на двамата, даже като чета колко работи мъжът, въобще няма да се изненадам, ако този повод е негова идея. Обаче не, "горкия подведен той и оная мръсница снахата".
Това плюене говори много зле за плюещия.

Отново двамата виновни. Отново никакво оправдание.

Мъжът ми е братовчед.Не знам иначе,може и да си я е избрал такава,за да се отърве и да има предтекст - отдавна не съм го виждала,а и отношенията на целия род с него са много формални вече.Знам само,че разрива се е получил и отношенията са си такива още преди родителите да се запознаят със снахата и тя така си е дошла.
Не плюят свекърите,даже малко говорят за това.
Ако е така, основният проблем е от мъжа, а не от жената. Но първо и основно нея оплю, нали?

Тук отново казвам, че и тя е виновна, но може би основният виновен е мъжът. Отново не я оправдавам.

# 518
Аз не останах с впечатление синът да си е счупил краката да ги посещава сам. Възможни сценарии бол, но е трудно да признаеш, че детето ти те пренебрегва. Външният човек е по-приемлив злодей.

Не защитавам снахата, но щом мъжът й тооолкова много работи се предполага, че основно тя се грижи детето като е болно. И е нормално, и от кихавица да й е ясно дали е редно да разкарва детето.
А мъжът, ако всеки път си измива ръцете с настинка, също е повод да се каже каква гаднярка е гражданката.

# 519
  • при късмета
Никой нее оправдавал жената. Изразихме съмнение във вината ѝ за развалените отношения м/у мъжа ѝ и мака му. Както и в мотивите да не пуска децата при свекървата. Ако си прочела се оказа, че снахата не е виновна и за двете, както се опитваше да ни убеди авторката.
Иначе ти само това ли успя да разбереш от цялата ситуация, че може да си измисляла за болестите на децата? Това, че мъжа ѝ е бил в същите тези отношения, за които се опитаха да изкарат виновна, още преди дори да се запознае с нея, прочете ли го? Или пък, че той е настроил сам самичък жена си с/у свекърите? Все по-важни неща и това какво са казали да не пуснат децата остава много назад в класацията, като причина за прекъснати връзки

# 520
Ако си прочела се оказа, че снахата не е виновна и за двете, както се опитваше да ни убеди авторката.

Естествено, снахата никога не е виновна.

# 521
  • София
Казах, че съществуват напористи жени и по-тихи мъже.
Освен това категорично приемам, че жената е бъдещето, а майката - миналото.
В такива ситуации - между 2 камъка, а майката дори не е остър камък - ясно кого ще избере мъжът. Това, че той би могъл да избере по-безболезнения път, не отменя вината на снахата за този избор.
Не се правете на луди - ако той е краен и се разведе, на кого ще остане детето? И ако снахата прави номера на законния си мъж, представете си какви номера ще прави на бившия си вече мъж?
Прочетох за вината на мъжа, явно и на него му е по-добре така.
Аз може да съм пропуснала нещо, но и други добре си съчиняват - как майката въртяла къща и гледала дете и работела, от което се подразбира, че мъжът не го прави, иначе защо само нея споменават?
Веднага се сещам за няколко трика, които мъжът може да направи, явно това е пътят според вас Иначе сте радетелки на честните отношения.

# 522
  • при късмета
Ако си прочела се оказа, че снахата не е виновна и за двете, както се опитваше да ни убеди авторката.

Естествено, снахата никога не е виновна.
В конкретно обсъждания казус снахата не е виновна за лошите отношения със свекърите, а сина. Накрая дори авторката го призна. А щом не са в добри отношение и за непускането на децата не е виновна само тя, а горкия ѝ мъж настроен от жена си е принудан да я слуша. Да, разбира се, виновна е и за войната в Чечня сигурно

# 523
  • волно калдъръмче
Външният човек е по-приемлив злодей.
От тук тръгват всички неразбории. Привидно я приемат, но тя трябва да ги спечели, да докаже, че е достойна, да им играе по свирката, за да има мир.

# 524
  • Наблизо
Със сигурност тръгва от някакво чувство на непълноценност от страна на съпруга,но смятам че жената му го е доразвила и е посочила като решение да не се занимават със селяндурите,неговата грешка е че се е съгласил щото по-лесно и удобно.

Общи условия

Активация на акаунт