Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 5

• 80 863
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Тайсчо...мен кое ме смути от разказа ти. Защо всички са гласували на събранието за изгонването? newsm78 Защо са му се вързали? Това не разбирам...
А иначе сигнал всеки може да пусне. Понеже е дума срещу дума,полицаите винаги пишат" няма данни за престъпление". ..и се отръскват.

# 241
Тайсчо...мен кое ме смути от разказа ти. Защо всички са гласували на събранието за изгонването? newsm78 Защо са му се вързали? Това не разбирам...
А иначе сигнал всеки може да пусне. Понеже е дума срещу дума,полицаите винаги пишат" няма данни за престъпление". ..и се отръскват.

Тет , то тогава беше някакъв кучи студ. Аз предварително отидох с нагласата да ги разкарам. Защото зная , че истината е някъде по средата , а и ми бяха нови. Бях предубедена , че щом е имало и нов сигнал / след като категорично бях предупредила да няма повече такива/ , то той е правомерен. Да не говорим , че както казва
 Emerald_eyes, ходих и аз преди всичкото това на място и не сама , за да разследвам кой криви кой прав , да се извинявам без вина виновна и ми беше вече писнало. А и , когато ми се обадиха за събранието , ми казаха ,че имало "много документи и материали" , които им дават достатъчно основание за такава процедура. Е , материалите беше този протокол, 2.01. , и двата сигнала /едното викане на полиция навръх коледа / и едноличният сигнал от съседа. И последното идване на полиция. Аз едва на събранието разбрах , че последният сигнал е бил изсмукан. И пак-не съвсем. Там, на място, изслушах персонално съседите и разбрах , че всичко идва единствено от този под нас. И въпреки това , бях си наумила , да ги изгоня. Привиках ги при мен да прекратяваме договора / имам такава точка в него / , и те  тогава ми разказаха събитията от тяхната гледна точка. Тоест-аз събранието го проспах Sad. Не ми е толкова зор точно за тези юнаци. Просто  по-късно се замислих какво се цели от цялата тази инсценировка. И реших , че ще им дам шанс. Те не са някакви калтаци и голтаци , много възпитани и добре поддържани момчета са. Ходят и на фитнес и са татуирани Laughing.  На срещата , в която реших да им дам шанс , изрично ги попитах дали могат да понесат да живеят под тази постоянна угроза и да ми гарантират , че няма да има бъдещи изцепки. Да , казаха да. Между другото , досега не са ме лъгали за нищо.
Та , Тет , акореши да вади изпълнителен лист , ок.
Аз започнах да стоплям всички простотии и да сглобявам пъзела след това събрание. До него изобщо не ми е минавало през ума да се отстоявам. Нали да съм добре със съседите, наематели-дал господ.
Сега съм се преосмислила .И търся вариант за справяне. На инсинуации повече никакъв шанс няма да ме изманипулира. Абе , грозна история.  smile3511

# 242
Наистина историята е неприятна, защото, ако съседът си измисля всичко и момчетата се изнесат, това ще подхрани самочувствието му, че може да постигне всичко и отново, при следващи наематели, да процедира по същия начин. Не знам на какво се дължи поведението му - просто има такива хора, заядливи, скандалджии, запълващи времето си правейки мизерии на другите.....

А останалите съседи - може би познавайки характера му, явно предпочитат да не реагират и да не си развалят отношенията с него, за да не се превърнат в "обект" на поведението му.

# 243
Наистина историята е неприятна, защото, ако съседът си измисля всичко и момчетата се изнесат, това ще подхрани самочувствието му, че може да постигне всичко и отново, при следващи наематели, да процедира по същия начин. Не знам на какво се дължи поведението му - просто има такива хора, заядливи, скандалджии, запълващи времето си правейки мизерии на другите.....

А останалите съседи - може би познавайки характера му, явно предпочитат да не реагират и да не си развалят отношенията с него, за да не се превърнат в "обект" на поведението му.

Да , обобщено , е точно така. Кооперацията е съвсем нова , луксозна , със съседите изстрадахме строителството и всичкото. Възпитани хора са , освен това са около 30 апартамента. Добре се познаваме и там е тихо и уютно. Този си е егоцентрик. Освен това , е с огромно самочувствие , но подозирам , че пие вечер. Иначе не съм имала никакви проблеми междуличностни с него във всичките перипетии, през които сме минавали там.
Човекът си е опак.
Мислех си снощи, в гнева си как ги освобождавам тези момчета, и отивам за лятото да живея там. Ще ходя с токчета в къщи , имам едни боти с метални капачки Joy Така беше постъпила една приятелка , заради проблеми със съседа отдолу , който беше подобен модел на този. Тя разправяше- да види какво е тормоз Joy

# 244
tays, не обръщай внимание на Заядливко. Много излишни сили влагаш за да си  добра.
Поддаваш се на провокации и му осигуряваш забавление. Доста самотници от това живеят.
Ако момчетата си плащат всичко навреме и поддържат добре имота - защо да ги гониш?
Ако го наеме семейство с малко дете - 100% ще оставят след себе си мазало.
Просто му обясни, да не те занимава. На момчетата дай карт бланш да се разправят с него.
Пълнолетни са и тримата и няма нужда от "Моля другарката" - да се разбират.
Той дали пие вечер или от сутринта - не пречи, ако не вдига шум.
А ти си харчи със здраве наема.
Въпреки заплахите е много трудно да се изгонят чужди наематели, ако са свестни.
В нашия блок 1 известна тв дама се пробва, но не успя. Сама живееща 45- 50 г. и ходела шумно.
Пробвахме да отстраним 1 пияница жена, която си вършеше нуждите в асансьора. И там не успяхме - обжалва пияндурницата.

# 245
  Tays, твоят сценарий ми хареса. И после въпросче: ти кого повече предпочиташ да живее над теб: аз или квартирантите. Защото вероятно спазвайки режима за липса на шум в определените часове , неприятното набиване на токчета надали е най-прекрасното удоволствие за слуха в останалата част на денонощието.

# 246
Аз те разбирам Тайс  Hug
Обаче...от страни да ти кажа, вади ми очите това,че ВСИЧКИ собственици са гласували !!! Ако е някой Перко тоя....що всички нормални му ходят по гайдата...

# 247
Защото не искат да се замесват,  да му застават на мушката.
Такива перковци като им омръзне да се занимават с един, започват следващия съсед.
Имахме такава в блока - беше ни подкарала по домова книга.
Въпроса се реши като продадох апартамента.

# 248
Като не искат...нямаше да отидат на ОС. А те отишли,че newsm78 и активни били. 30 човека да пеят една песен...

# 249
Като не искат...нямаше да отидат на ОС. А те отишли,че newsm78 и активни били. 30 човека да пеят една песен...
Тет , е сега погледнах/ заради теб Hug/-19 от 30 са гласували , в протокола , който аз снимах незабавно след събранието. После може да е набавил други гласове , не зная.
То положението е такова , че там живеят доста наематели. Този беше строил собствениците , живущите /наемателите/казаха , нямат грижи и нищо не знаят. Освен това ап. ми е на последен етаж- има съседи само от едната страна /пряка стена / и отсреща/ и отдолу. Собствениците са гласували , защото това беше точка единствена от дневния ред. Аз дори ги оставих да си решават.Качих се при наемателите , да ги гоня Laughing.Но намерих само едното момче , другото беше на работа. Много бях настроена срещу тях , така ми бяха предали нещата. В онзи момент не бях осъзнала ,че е зловредно действие./събранието/ Смятах , че имат основание. Дори им казах да изготвят протокол по съответния си ред- за да има официалност и тежест. Нищо подобно не е , цитирам :"По т. 1 от дневния ред-вземане на отношение по системно нарушаване на вътрешния ред, събранието реши-да бъде помолен с-ка на ап...да освободи наемателите в 14 дневен срок" . Това е. Дословно . И следват две страници подписи  Laughing
Не зная за снабдяване с изпълнителен лист какво трябва да е мнозинството. Толкова съм погнусена , че не ми се отваря закона просто.
Благодаря ви , че проблемът ми предизвика интерес. Чета и ми олеква някак. Hug

# 250
Не се впрягай на нервното пиянде, нищо не могат да направят.
Само гледай да си изрядна пред данъчните, не изключвам да пусне донос и там.

# 251
Е, то пише да те помолят. Помолили са те.  Laughing
Толкоз.
Щом момчетата не ти създават проблеми, определено не мисля, че трябва да ги гониш. Достатъчно откачени наематели има, че да се чудиш на какви откачалки ще попаднеш следващия път. Wink

# 252
В 7 дневен срок може да оспориш решението по съд.ред. Наемателите също са имали право да присъстват и да се защитят. Трячвало е да слязат и да обяснят на останалите...а не да те привикват горе да се обясняват.
Виж в ЗУЕС за кворума...не го помня.
На Пуяка ще му трябват пари да образува изп.дело. Домоуправителя какво мисли?

# 253
За кворум за изгонване - 75%, ако не и повече, от всички собственици.
Те го нямат.

Едит:
Ето я цялата процедура. Нищо няма свършено по време на събранието. Изгонването въобще не седи на дневен ред.
http://www.law-firm-bg.com/%D0%B2%D0%B5%D1%89%D0%BD%D0%BE-%D0%BF … 0%B5%D0%BD%D0%BE/

# 254
Не се впрягай на нервното пиянде, нищо не могат да направят.
Всъщност могат. Но дано не се стига до там..

Общи условия

Активация на акаунт