Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 5

• 80 836
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Ами аз ти казвам, че не се нарушава закона. Имам договор за 1 година. Точка. С другия наемател даже нямам договор.
Никой закон не те задължава да подписваш договор. Ако има такъв, давай го.
Длъжен си да си декларираш доходите от наем, но не и да имаш договор за наем.

# 316
Длъжен си да си декларираш доходите от наем, но не и да имаш договор за наем.
Точно!

# 317
Аз не съм много сигурна, че не трябва да имаш договор за наем - нали в него са упоменати различни клаузи, задължения, размер на наема, неустойки. И, ако някои неща са важни само, ако трябва да водиш дело срещу задлъжнели наематели, то при една проверка на НАП /не че съм чула да правят такива/, как ще докажеш, че декларираш точния размер на получаваната сума? Просто си разсъждавам, не че не ми се иска при 800 лв. да декларирам 400 лв. например.

# 318
  • Някъде Там
Здравейте,
Искам да попитам апартамент 69 кв. ЕПК, изцяло ремонтиран; кухня+ хол нови; в хола диван и маса; кухня - печка(миална и пералня няма но може да се сложат,както и хладилник) 2 тоалетни с баня; спалня с легло голямо и гардероб и стая без мебели на спирката на метростанция Вардар колко наем може да се вземе.
благодаря предварително  bouquet

# 319
Да речем 700,00лв.

# 320
  • Някъде Там
УАУ  bouquet Мерси
Явно съм назад с цените. тогава да попитам и за друг които отдавам в момента.
Банишора до тролейното депо и метро станция до него - 74 кв., кухня с 2 стаи - обзаведен със стари мебели; кухнята е с едновремешни бели шкафчета, пералня, хладилник; дограмата е сменена, но с балатуми и мокети; 2 тоалетни; (в момента е 300 лв)

# 321
Може би 400 лв. Едва ли ще може за повече.

# 322
Договора за наем никаква би трябвало също да осигури някаква защита предполагам.
А това, че си декларирал доход от наем какви правни основания ти дава да водиш дело?

# 323
Договора за наем никаква би трябвало също да осигури някаква защита предполагам.
А това, че си декларирал доход от наем какви правни основания ти дава да водиш дело?

Никакви.
Правни основания може да бъдат някакви нарушения или нанесени щети.
Данъкът си е за НАП, тях не ги интересуват кои са ти наемателите.

# 324
  • София
Здравейте!
Имам следният въпрос - колко куб. метра вода /топла и студена/ се пада средно на човек месечно потребление при наемателите ви? Или във вашето домакинство?
Моите наематели от 20.02 до вчера имат общо 32 куб. м. Няма три ълни месеца.  Двама работещи млади хора, които се прибират късно вечер + кученце. Много ми се виждат  newsm78 Водомерите са монтирани през 2015, когато аз купих апартамента, бяха с показания около 30 куб.м.
Иначе процедурата за проверка е следната - заявява се в Софийска вода, идват, демонтират, носят в лаборатория и после според резултата монтират или пък нови. Уж по 14 лв на бр. е услугата.

# 325
Нормално ми се вижда количеството.
Все пак са работещи - трябва да се изкъпят и изперат.
Кучето също се мие след разходка.
За всеки случай да огледат около чешмите, душа и казанчето - да не сълзи от някъде.
Че тогава и повече може да навъртят.

# 326
Съвсем нормално е количеството.
Ние плащаме по 12-15 кубика месечно. Трима + куче.

# 327
Ако си плащат, тяхна си работа колко вода ползват.

С пералня и съдомиялна се намалява значително количеството на водата, електричеството обаче се увеличава.

# 328
  • София
Като не си в апартамента няма как да знаеш колко вода изразходват наемателите.Щом искат проверка нека те да си платят проверката.

# 329
  • София
И за мене сметката е нормална.
Но за всеки случай да проверят за течове.
При едните ми квартиранти дълго време тече казанчето, но те си знаеха, не предприемаха нищо  и си платиха кротко.
А ако роптаят срещу сметката им изтъкни, че са с куче. Малко собственици биха допуснали животно в имота си.
Може и заради него да е по-висока - нали трябва да се поддържа хигиена, да се мие по-често.

Общи условия

Активация на акаунт