Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 5

• 80 379
  • 738
  •   1
Отговори
# 600

Лъки, не бих правила огледи докато ремонтирам. После на нагласено и хубаво - да кълват повече.
Звънят ми и ако преценя че са читави ги викам. Сега един пак ми се обажда в 21 да му показвам апартамента, че били с гаджето си, а той сам не можел да избере, само с нея, тя работела до късно...еми без уговорка, аз там ли да спя...
Какво ви е мнението за двойка с 2 годишно дете? Аз много не съм навита, имам хубав ламинат и в двете стаи, а това малко дете ако го размотават с гърнето...+дивана ми е светлобежов, и от последните наематели няма петна, столовете ми са със светла дамаска...с малко дете май всичко ще отиде на кино...? Rolling Eyes

# 601
Цапат децата.

# 602
Нали, дано не им хареса, защото ще ми е неудобно да им кажа, заради детето не ви искам. Това е много грубо. Rolling Eyes

# 603
Освен цапане ще вкарват колички, колела, разни бутащи се играчки, пода няма кой да го пази.
Отделно е цапането по стени и дивани.

# 604
Освен цапане ще вкарват колички, колела, разни бутащи се играчки, пода няма кой да го пази.
Отделно е цапането по стени и дивани.
В момента преобоядисвам с бял латекс. Rolling Eyes Пода е най проблемен , защото смяна на ламината е сериозна цифра. Стените не ми е проблем, така или иначе след наематели се боядисва, няма как.

# 605
Именно. Не само цифра, ами и доста сложно става.

# 606
  • София
След време намалява майчинството и ще. има проблем с плащането на сметките.

# 607
След време намалява майчинството и ще. има проблем с плащането на сметките.
Работят и двамата, собствен бизнес (закуски нещо си). Rolling Eyes
Разпитвам хората, като една клюкарка, но се налага.

# 608
  • София

Нали, дано не им хареса, защото ще ми е неудобно да им кажа, заради детето не ви искам. Това е много грубо. Rolling Eyes

Нищо грубо и неудобно не виждам. Ти лесно ли си изкарала парите за апартамента?
С нищо и на никого не си длъжна, освен на твоите деца.
Предлагаш имот, но си избираш кой да го ползва и да плаща за него.
Бих отказала директно по тел.
Едната ми квартирантка се омъжи и роди, куклата е вече над 1 год. Но тя влезе в апарт. 2007 г. студентка 1 курс, работеше, плащаше си всичко. После се събраха с мъжа и и поживяха заедно близо 1 г. После дойде и детенцето. Мебелите са купени с имота, вече са доста амортизирани. Пода е с плочки, но им харесва. Преди да се роди детето ставаше дума за нов диван, че стария е много стар. После сами се отказаха - детето щяло да цапа, да разлива сокове. Та пожелаха само 2 шалтета за отгоре за да ги сменят. Съгласих се веднага на варианта.
Според мене при заварено положение е по-поносимо. Но ва хубаво място с малко дете - в мой апарт. не. То и с домашно животно не приемам, само тарантула разрешавам.
Сега дочитам - собствен бизнес със закуски. Ами тогава трябва да стават по тъмно за да се организират. Значи ще има и някоя баба за да гледа детето докато го заведе и вземе от градина. Аз не ги ща, ти си решаваш.

# 609
Направо е мега селяния!
Не мога да разбера какво точно искате наемодателите - да ви плащат луди наеми, да дават не знам колко депозита, да плащат на брокери детективи, да ви пазят безценните мебели Виденов, ако може даже да ви ремонтират жилищата преди да излязат, за да е готово за следващите....
Това за детето беше ...черешката на тортата ooooh!

# 610

Сега дочитам - собствен бизнес със закуски. Ами тогава трябва да стават по тъмно за да се организират. Значи ще има и някоя баба за да гледа детето докато го заведе и вземе от градина. Аз не ги ща, ти си решаваш.
Благодаря. Имам нужда да си сверя часовника. Peace

Не мога да разбера какво точно искате наемодателите - да ви плащат луди наеми, да дават не знам колко депозита, да плащат на брокери детективи, да ви пазят безценните мебели Виденов, ако може даже да ви ремонтират жилищата преди да излязат, за да е готово за следващите....
Селения, не селения, имам право да реша кой да ми осере имота.
Дивана е италиански, но това е без значение, защото какъвто и да е, с пари съм го купувала не с леща!

До сега никой не е ремонтирал преди да излезе, освен неплатени сметки и свинщина друго не съм заварвала. Peace

# 611
  • София
Лъки, не се впрягай на майки с малки деца. Да, за тях е нормално ангелчето да им осере пейзажа. Но за тебе доходите за твоето дете са на първо място.
Те си плащат и освинват, не пазят защото Златото...
Но пък ти си избираш кой да ти плаща. И внимавай с договора - опиши в точки всичко, което считаш за важно. Да четат и да мислят преди да подпишат.
Да си вържем гащите, нали сме мега селянки.  Party

# 612
По въпроса за децата - разбира се, че могат да изцапат, да счупят, важно е как реагират родителите. Ако нагласата им е - чуждо е, кво ми пука, разбира се, че наемодателите ще реагират по този начин. И няма значение, дали са мебели Виденов, или кожени дивани.

Преди години, имах семейство с 2 малки деца - много им хареса апартамента, но сами си казаха - ние искаме да ги възпитаваме в креативност /т.е. да рисуват по стени, по врати/, а вашият апартамент е много хубав....

Аз до преди 2 години не исках малки деца /1-2-3/ г., точно защото са по-неуправляеми /действат импулсивно, не разбират все още от обяснения кое е добре и кое не е/, но и при мен така се получи - след 2 г. едните наематели се "сдобиха" с бебе, след това и другите. Но, иначе са много точни с наеми и сметки, така че нямаше как да им кажа - ходете си.

В единия апартамент детето вече е 3 г., но като знам какви коли, колела са му накупили... не ми се мисли за паркета. Но, поне засега не казват нищо за напускане, детето на частна ясла/градина до нас, така че, надявам се да останат още, поне когато ще цикля паркет и пребоядисвам да има защо. А моите апартаменти са обзаведени от "А до Я", така че е голяма хамалогия при покриването на мебелите, защото не вярвам на ремонтните бригади, че ще го направят добре.

В другия апартамент май тепърва е проходило бебето, но вече едно голямо огледало е счупено. Май е по-добре, че септември може и да се изнасят, че и там е паркет, но пространството е по-малко и е по-трудно с опразване на стаи, ако трябва да цикля паркет.

За това използвам брокери - казала съм, че не искам с малки деца, те поне да направят една "първа цедка".

П.П. Съгласна съм за кандидат-наемателите с 2 г. дете - може и някоя баба да има, стига апартамента да позволява толкова много хора.

# 613
Направо е мега селяния!

Абсолютно съм съгласна с теб. Направо нямам думи. Искат наемателите да живеят в стерилна среда, ако може да оставят 5 депозита, да се хранят само навън, да акат при комшииите, че ще нацапат фаянса и да не сядат на тоЯ италиански диван да му се не види. Вие хората с деца и семейства ги изкарахте прокажени. Как не ви е срам? Ще ви питам ако ви се наложи да търсите жилище под наем един ден. Сега си мислите, че това няма как да стане, но съдбата си знае работата.

# 614
А вие наемодатели ли сте? Уважаеми дами?
Като се бръкнете в джоба, тогава казвайте кое е селяния.

Общи условия

Активация на акаунт