Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 5

• 80 404
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, бихте ли ме ориентирали какъв наем бих могла да очаквам на четиристаен апартамент във Варна л.к.Тракия. Към апартамента няма гараж. Подът е на паркет и теракот, новички,дограмата обаче е дървена,не е сменена. Ел. уредите са новички също, среден клас марка, има си всичко без сушилня и миялна. Старо строителство, втори жилищен етаж,.

# 106
Здравейте,на квартира сме от година и няколко месеца.Предстой ни,да запишем малкия на детска градина.До квартирата има такава на 5 мин,и бих искала да го запиша там.До колкото разбрах обаче,записването е по адресна регистрация.Въпроса ми е,има ли някакви рискове за наемодателя ако се съгласи на временна регистрация?Предстой ни разговор със собствениците,но бих искала да съм подготвена Simple SmileДругият ми въпрос е,каква е процедурата,бързо ли се изготвя този документ Simple SmileБлагодаря Simple Smile

# 107
Здравейте, бихте ли ме ориентирали какъв наем бих могла да очаквам на четиристаен апартамент във Варна л.к.Тракия. Към апартамента няма гараж. Подът е на паркет и теракот, новички,дограмата обаче е дървена,не е сменена. Ел. уредите са новички също, среден клас марка, има си всичко без сушилня и миялна. Старо строителство, втори жилищен етаж,.
Обзаведен ли е апартаментът и, ако е,  с какви мебели е? Видът на обзавеждането променя цената.

Теди, може да ти се дърпат заради това, че после не могат да ви отпишат. Но в темата коментирахме, че нямат право да ви откажат. Отива се в ЕСГРАО (май така се казваше) в Районната Община по местоживеене, със собственика и нотариалния акт. Бързо става самата процедура.

# 108
Обзаведен ли е апартаментът и, ако е,  с какви мебели е? Видът на обзавеждането променя цената.

Да обзаведен е всички електроуреди са нови(среден клас)кухнята също е нова.Мебелите са на Виденов,нови и по-старички.Има телевизор,пералня,микровълнова,тостер,пасатор,,всичко сме заредили,по желание може и да сменим някой мебели,стига да попаднем на наематели:)

# 109
Мои познати плащаха 500 за тристаен, отлично обзавеждане, зад ВИНС. За малък тристаен на Генералите, пак добре обзаведен - 450лв, свален от 500.
Мисля, че можете да го пуснете за 650-700 лв. Това го казвам като ориентир. Вече зависи от точното място и точното обзавеждане.

Пп:Погледнах и обявите, горе-долу толкова вървят.

# 110
Мои познати плащаха 500 за тристаен, отлично обзавеждане, зад ВИНС. За малък тристаен на Генералите, пак добре обзаведен - 450лв, свален от 500.
Мисля, че можете да го пуснете за 650-700 лв. Това го казвам като ориентир. Вече зависи от точното място и точното обзавеждане.

Благодаря!

# 111

Благодаря!
Според мен ще се наеме около 600 лева макс. Зависи от състоянието на мебели и уреди, също и в коя част на ЛТ. Ако е към патриарха наема отива надолу,в посока Окръжна отива на горе.

# 112
  • София
Дева, кажи какво стана с теча? Моето предположение е също от канала на душкабината/душкоритото  Hug

# 113

Благодаря!
Според мен ще се наеме около 600 лева макс. Зависи от състоянието на мебели и уреди, също и в коя част на ЛТ. Ако е към патриарха наема отива надолу,в посока Окръжна отива на горе.
[/quot

Към Патриарха е,600лв ме устройват,но няма кандидати,Благодаря за отговорите момичета Hug

# 114
Ами засега не можем да разберем. Не е от водомера, със сигурност. Той е нов, м.г. е сменян. Вероятно е тръба между двата етажа, от нас не може да се види. При нас е сухо, съвсем сухо.
Домоуправителката се зае да се свърже с майстор ВИК, скоро е имало някакъв теч във входа и са го викали него. Да видим той какво ще каже. Но ще е в понеделник.  Tired

# 115
  • София
Вертикалният ви щранг в кутия ли е? Ако минават тръбите през плочата директно ще е много неприятно ако трябва да се кърти  Close

# 116
  • София
Нали тече при къпане,значи проблема е в мръсния канал и ще се кърти.

# 117

Благодаря!
[/quot

Към Патриаrрха е,600лв ме устройват,но няма кандидати,Благодаря за отговорите момичета Hug

В момента е абсолютна суша. Надявам се следващия месец да се раздвижат малко нещата. Няма наематели за нищо над 350 лева.

# 118
Предстой ни,да запишем малкия на детска градина.
записването е по адресна регистрация.
има ли някакви рискове за наемодателя ако се съгласи на временна регистрация?
Предполагам имате договор за наем.
Наемодателят не може да Ви откаже,
понеже по Закон трябва до 1месец да си направите актуална адресна регистрация,
в случая по настоящ адрес.
Няма никакъв риск за наемодателя.
Такъв има за Вас-да Ви бъден съставен АКТ за административно нарушение.
Обаче, ако помещението, което сте наели не е със статут на жилище, а е (ателие, студио, офис, кабинет...)
то такава адр. регистрация във Варна не може да бъде направена.
Издаване на удостоверение за промени на настоящ адрес - УСЛУГА № 9151
http://varna.bg/bg/articles/3324/%D0%98%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%B2% … 2%84%96_9151.html

# 119
  • София
Нали тече при къпане,значи проблема е в мръсния канал и ще се кърти.

В момента у нас има майстор ВиК за банята. Прочетох му проблема и смята, че вашия мръсен  канал е протекъл. Къртенето е ясно, дано да не е много. Той го каза, но не мога да цитирам точно.

Общи условия

Активация на акаунт