Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 5

• 80 796
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
На мен ми се обаждаха след повече от година.На приятел също,но той отдава три имота и не мога да го мисля.

# 436
  Година и половина след отдаването се наложи да излъжа, че апартамента вече е продаден, Омръзна ми да ме питат брокери и все да обяснявам, че жилището си има наемател. Естествено, че обявата веднага след отдаването я бях свалила от оlx. Затова вече САМО ПРИМА КАРТА.

# 437
То май и периода е такъв или ще стане такъв -мъртъв. На есен с песен  Peace
В кои сайтове/ фирми/ да търся квартира сега? Каха ми, че сега е моментът, защото после ще щурмуват студентите Grinning За София става въпрос

# 438
Г-жа Рамацоти , в imot.bg има най-много обяви, повечето с брокери. Във Фейсбук има групи за наемане без брокери, но не знам дали ще успееш там.
Много зависи какво търсиш, в кой квартал и за какви пари.  Peace

# 439
  • Пловдив
В ОЛХ?

# 440
  • София
Привет,
Как се гледа на неизползването на брокер при отдаване / наемане на имат в София?  newsm78 newsm78
При продажбата се оказва загубена кауза  #Crazy #Crazy

# 441
Понеже са доста агресивни, трудно е да се разминеш, особено при наемане. За отдаване имаш варианти и може да ги избегнеш. Факт е, че има малко свестни имоти под наем на пазара, заемат се почти веднага и се следят от брокери.

За купуване - почти съм сигурна, че е рядкост купуването без брокер.  Tired

# 442
  • София
Привет,
Как се гледа на неизползването на брокер при отдаване / наемане на имат в София?  newsm78 newsm78
При продажбата се оказва загубена кауза  #Crazy #Crazy
Аз така и не си намерих брокер, на който да се доверя. Продадох и купих само с адвокат. Сега довършваме покупка на парцел, отново само с адвокат, и двете страни.

# 443
Ех, къде е тоя късмет да прескочиш нахалните брокери... А моя опит с квартирите показва, че брокер досега не ми свършил работа, дори когато става въпрос за уж силно препоръчан, професионалист и т.н. Винаги е ставало с питане и познати.

За покупка не успявам да избегна, но категорично не съм съгласна аз да се занимавам да ровя, да намеря нещо и брокерът отсреща да ми заяви, че иска комисиона, а всъщност нищо да не е свършил в моя полза.  #2gunfire

# 444
 БЕНДЖИ, да, обявата бе поместена както в olx, така и базар бг. Но задължително в ЧАСТНИ ОБЯВИ.

# 445
Аз ненавиждам брокери, и преди съм писала. Купих си апартамент в София директно от строител. Сега една колежка я моткат тъпи брокери, един и взел комисион, сега сделката няма да стане и не иска да и го връща...долни гадове са.

# 446
в imot.bg има най-много обяви, повечето с брокери.
Много зависи какво търсиш, в кой квартал и за какви пари.
Гледах там, но ми се струват в ужасно състояние повечето апартаменти....
А в ОЛХ в момента, в който направих запитаване, цената от лева се смени на евро Tired

# 447
Как така взел комисиона, а сделката няма да стане? Ако има документи може да го съди да й ги върне. Писах в другата имотна тема какви перипетии пак с търсенето ми за покупка. Много строители работят с брокери и директно не им се занимава да продават, а и много наемодатели си имат брокери и не им се занимава те сами да търсят. Бившата ми хазяйка преди години трябваше да намери още наематели за апартамента и просто мина през пазарчето до блока, каза на всички, ден по-късно минали две студентки да питат някой дава ли в района и така за няколко дни намери без посредници.

# 448
Така са, не искат да връщат пари при разваляне на сделката.
Ние, като купувахме, имаше някакви тъпотии и до последно сме треперили дали ще стане. Обаче на предварителния договор си вземат парите и вече не им дреме... На въпроса ми дали ще ми върнат парите, ако нещо се обърка - нямало! Не ми се влизаше тогава в спорове, добре, че мина всичко, но, ако нещо беше станало, щях да се разправям, ако трябва и до съд щях да стигна.  Confused
Проблемът е, че така си оформят документите, че им се дължи комисионна на предварителния договор и всъщност плащаш не за сделката, а за това, че са ти намерили имот. После не ги интересува.... Rolling Eyes

# 449
На нас ни се освободи 1-стайна гарсониера в Слатина, до пазара и читалището съвсем близо и съответно спирките на всичките автобуси, минаващи през Слатина са много близо, стаята и кухнята са отделно, обзаведена.  Момчето, което ни беше дългогодишен наемател, се ожени и отиде да живее при момичето в нейно собствено по-голямо жилище и сега го ремонтираме. Южен изцяло, много топъл и с ниски сметки, панел е, реална квадратура, на 8 ет., дограмата си е сменена, нови кухненски шкафове сме купили, остава да се сглобят, мебелите са купувани нови, като леглата са ъглови с ракла, цвят венге е основният водещ  в обстановката и мебелировката. Стаята е с дъбов паркет, терасата е усвоена, другото е на теракот, на тапети. Терасата допълнително отвътре я изолирахме и тавана в стаята и банята също изолирахме.

Още нещо - жилището е с ниски сметки, топло, има си топла вода от тец, но без ползване на радиатори, момчето си беше купило само един конвекторен радиатор и го пускаше само в най-студените дни.
Жилището има и застраховка.
Във входа се смени дограмата тази есен и сега  юни-юли предстои ремонт и на покрива.

Забелязахме, че наемите са се вдигнали доста за района, според Вас, каква цена би могло реално да се иска, когато дойде време да пускаме обяви?

Общи условия

Активация на акаунт