Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 5

• 80 774
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Точно така.Никога не съм била наемател и в такова неуточнено положение бих се чувствала мн. неспокойно.Виж като наемодател как ли не са ме изненадвали,че си тръгват и тук това се приема за нормално.

# 481
  • I want it all and I want it now.
Не бих наела апартамента за 6 месеца. Посред зима да търсиш жилище е ужасно.
 Поговорете с тях или си потърсете нещо друго.

# 482
Не сме от толкова дълго - 1 година.  Simple Smile
Имаме още няколко дни да обмислим и се стараем да вземем предвид всички "фактори".
Наистина се чувстваме много несигурно, основно на база, че имах съменения до кога ще останем още при подписването миналата година. Дали е заради деца, дали заради наем - не е наша работа. Но пък се радвам, че сме наясно, че може да се наложи да се изнасяме.  Simple Smile

# 483
  • Варна
Включвам се в така полезната ми тема за първи път. И то с въпрос.
Обмислям наемане на селска къща или такава в крайградски район за дългосрочно ползване - 3-4 години например. Как стоят нещата с такъв имот и специално двора му? Ясно, ако има беседка, барбекю, детски люлки и др.  ги ползваш. Ясно е, че дворът и съоръженията в него ще се чистят и поддържат от нас. Но ако има овощни дървета, асми и други многогодишни растения например как се процедира? Береш череши и ядеш? Или собственикът си идва и си ги обира? И например ако решиш да си засадиш две лехи марули, чесън и др. подобни, проблем ли би било за наемодателя? Още не съм тръгнала на преговори, но ми се иска да знам каква е практиката по принцип, че да знам какво да очаквам. Или всичко е на лична договорка. Благодаря предварително.

# 484
Включвам се в така полезната ми тема за първи път. И то с въпрос.
Обмислям наемане на селска къща или такава в крайградски район за дългосрочно ползване - 3-4 години например. Как стоят нещата с такъв имот и специално двора му? Ясно, ако има беседка, барбекю, детски люлки и др.  ги ползваш. Ясно е, че дворът и съоръженията в него ще се чистят и поддържат от нас. Но ако има овощни дървета, асми и други многогодишни растения например как се процедира? Береш череши и ядеш? Или собственикът си идва и си ги обира? И например ако решиш да си засадиш две лехи марули, чесън и др. подобни, проблем ли би било за наемодателя? Още не съм тръгнала на преговори, но ми се иска да знам каква е практиката по принцип, че да знам какво да очаквам. Или всичко е на лична договорка. Благодаря предварително.
Е, ще се разберете с хората. То не е береш, ядеш...тези овошки искат грижи, пръскат се, режат се...ако вие ги стопанисвате имате право да "береш, ядеш".
Според мен е въпрос на договорка. Peace

# 485
  • Варна
Да, именно, грижиш се за тях. Аз държа повече на двора, отколкото на самата къща и искам да се трудя Simple Smile. Чудих се как е правно изрядно, защото все пак овошките са негова собственост,  независимо, че се грижа за тях, плодовете от тях чия собственост са? Защото той също може да "бере и яде". Ей тук ми зацикли мозъка. И вероятно трябва предизвестието за прекратяване на договора да е по-дълго. Например сял си, копал си, плевил си и един месец преди прибиране на реколтата - хоп, предизвестие. Явно има да се мисли доста.  newsm78

# 486
Например сял си, копал си, плевил си и един месец преди прибиране на реколтата - хоп, предизвестие. Явно има да се мисли доста.  newsm78
Това е отделен договор /обвързан със селскостопанска година/.
(напр. рента)

# 487
Можеш да си фиксираш договора например за 2 години Peace плащането предварително и да включите клауза, че през това време ти се грижиш за градината и плодовете. Наемаш целият имот с овошките. След изтичането на 2 години може да го подновите или да анулирате.

# 488
Въпрос за Варна. На тази гарсониера какъв наем би могъл да се вземе?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b14966500832310 … k=2sfjrd&f1=1

# 489
 newsm78 Извинявай ,как си го представяш да обереш и да изядеш плода дори само на едно дърво? Shocked
Аз нося с кофи и касетки на познати и пиятели и за нас има в изобилие.

# 490
newsm78 Извинявай ,как си го представяш да обереш и да изядеш плода дори само на едно дърво? Shocked

Ще се продава сигурно. Бизнес. Wink

# 491

Само помисли за евентуални проблеми с покрива.
Иначе е ОК, че има отделна кухня. Peace
Цената също ми се струва приемлива.

# 492
Зависи какъв таргет наематели се "гони".
5/5 етаж, асансьор
Съседите как ще възприемат квартирант?
Предполагам са по три апартамента на етаж, като гарсониерите са средни, което е ок.
Дали е сменен вертикалния щранг водопровод?
Вратите на банята и тоалетната са сменени с алуминиеви,
но не е махнат стария метален профил (не е рязан бетона).
Следствие на това отворът е намален и няма 60 см.
За сам човек-наем не повече от 300 лв.

# 493
Зависи от двора и овошките. При нас има една асма, която ражда много ,но гроздето е толкова кисело, че не става за ядене.  Wink А, от другите плодове максимум се получат по 2 касетки.

# 494
Аз си мисля, че като намерите селска къща за под наем, няма да имате проблеми. Който е готов да я даде под наем, просто не иска да се занимава с имота си. Не му се ще да го продава, не му се ходи да я наглежда, и прочие. Е, поне по себе си съдя. Имаме малка къща в планинско градче. Но толкова рядко ходим - веднъж годишно или по-рядко, че ако имаше как, бих я дала под наем. Ама в самото градче няма такава възможност, защото за мен 50 лв/месец не са възможност.

ТА, смятам, че проблеми няма да имаш  Peace

Общи условия

Активация на акаунт