Какво повече НЯМА да купя - тема 10

• 153 984
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Телешко от К. не съм взимала. Свинско и пилешко месо съм купувала, но няма да повторя. Ужасно е.

Благодаря за предупреждението. Явно съм се прекарала с телешкото месо, за да купя в Кауфланд. Беше на промоция миналата неделя.

При цяла седмица "престой" и предполагаемо бъдещо употребление - прекарала си се.
Със сигурност е добре остаряло. Още повече, че най-вероятно поне веднъж вече /преди да го купиш/ е било замразявано.

Със сигурност съм се прекарала. Не знам защо се подвеждам на промоции.
От Кауфланд месото н е за купуване изобщо, а на промоция - никога.
Подкрепям напълно поста за замразеното преди това / на койзнае колко време/ месо.

# 511
  • оттам, откъдето започва България
Редовно купуваме свинско и пилешко месо от Кауфланд и досега не сме имали проблеми.
Ако някога нещо не ми хареса със сигурност ще им го върна.  Peace

# 512
Колко много държахме да ядем хубаво месо, купено от транжорната, докато не чухме, че собственикът й ходел рааано-рано до Кауфланд, да зареди месо  Laughing няма как да знам дали е истина, но отново започнахме да взимаме месо и от Кауфланд, последно взехме свинско - ок си беше. Но купуваме и готвим до ден-два  Peace

Нямах си работа днес и докато хрупах любимите си кисели краставички на Пиперка, от тяхната "Гурме" селекция с черен етикет, започах да чета въпросния етикет и останах потресена - произход: Виетнам, написано на два езика, да не си помисли човек, че е някаква грешка. И знаме някакво до надписа...  Tired Няма да повторя. Дори умът ми не може да го "върже" това - Виетнам и гурме краставички, мда...

# 513
  • Варна
ММ редовно купува пресни пилешки бутчета от Кауфланд, нямам забележки, харесват ни.

# 514
  • София
Никога повече чистена скумрия от Лидъл ! Като отворих и трите риби, вътре имаше някаква размекната и лигава каша от неизчистени вътрешности и разпаднала се плът от самата риба! Костите й сами падаха, толкова беше тинесто и кашесто месото. Явно е била замразявана и размразявана поне два-три пъти. Продаваха я за прясна, чистена скумрия. Ами изхвърлих я - тотал и трите риби. Нямах сили да се върна и да им я върна. А заслужават да я натрия в мутрата на шефа на търговската зала. И ако ме е яд за парите, то три пъти повече ме е яд, че бях измамена така просташки ! Какво става с този магазин - става все по-гадно всичко, което се води прясно месо и риба ?
Спирам да пазарувам каквото и да било под етикет "прясно ... ". Само захар, брашно и WC консумативи !

# 515
  • Варна
Страшни боклуци пускат на всякаде.. От преди се бях напарила откауфланд месо и всичките му там пресни неща и приключих с тяхната витрина.. Започнах да взимам от лидл месо но последните два  пъти пакетирано месо в срок миришеше мале  мале... И на моя приятелка и се е случило да попадне на доста миризливо о лепкаво месо от лидл.. Та вече се чудя каде да ходя да пазаря от магазинче на магазинче много трудно става.. Незнам качеството е много занижено а само увеличават цените.... 😤

# 516
  • Стара Загора
Добре де, аз не консумирам месо. Но за ММ купувам от месарски магазин, както и млечните продукти от специализиран такъв. Като категорично избягвам тези до големите зеленчукови пазари, там качеството е подбрано за друга аудитория.
Общо взето се старая доста неща да купувам от специализираните само за тях места.
В супермаркета като видиш промоцията на еди какво си месо, трябва да ти стане ясно да нямаш големи очаквания.

# 517
Е точно нея оплюват Laughing Но и аз я харесвам, не знам колко газирана трябва да е една вода според вас, но онзи ден си взех Девин и ми беше екстра.
Офф, блейка съм, от градусите ще да е  Mr. Green
Време ти е за Мореее! Hug

# 518
   Телешкото месо, купено на промоция от Кауфланд, се свари и стана доста хубаво. Не стана жилаво и сухо. Но вече ще имам едно на ум - от такива супермаркети никога да не взимам месо и месо на промоция никога да не се купува. Родителите ми като видят някаква промоция веднага купуват такова месо - имам предвид месо на промоция. Не им идва на акъла им, че нарочно продават месо на ниски цени, за да се отърват от него, тъй като наближава изтичането на срока му или вече е изтекъл.

# 519
А какъв точно е проблемът, че наближава изтичането на срока след няколко дни? Взимаш месото и го готвиш веднага, не го държиш по месец в камерата да се запасяваш.

# 520
А какъв точно е проблемът, че наближава изтичането на срока след няколко дни? Взимаш месото и го готвиш веднага, не го държиш по месец в камерата да се запасяваш.

И така става. Все пак все още е годно за консумиране.

# 521
И ние взехме телешко, хубаво си беше... Правих телешко варено,  свари се сравнително бързо и не е жилаво.

# 522
По принцип прясното месо има срок на годност само няколко дни от момента на добиването му. Като сложите и транспорта от кланицата до магазина....няма как срокът му на годност, когато вече е на витрина, да изтича след няколко дни. Максимум ден - два (три, ако е червено месо). При това само при условие, че е съхраняване при необходимата температура (т.е. под 5 градуса). А това в магазин е сложно, защото витрините непрекъснато се отварят и затварят.

Т.е. месото което ви продават или е било замразявано, или е обработвано, или е вече с изтекъл срок на годност. Особено пилешкото. То и два дни трудно издържа.

# 523
Никога повече чистена скумрия от Лидъл ! Като отворих и трите риби, вътре имаше някаква размекната и лигава каша от неизчистени вътрешности и разпаднала се плът от самата риба! Костите й сами падаха, толкова беше тинесто и кашесто месото. Явно е била замразявана и размразявана поне два-три пъти. Продаваха я за прясна, чистена скумрия. Ами изхвърлих я - тотал и трите риби. Нямах сили да се върна и да им я върна. А заслужават да я натрия в мутрата на шефа на търговската зала. И ако ме е яд за парите, то три пъти повече ме е яд, че бях измамена така просташки ! Какво става с този магазин - става все по-гадно всичко, което се води прясно месо и риба ?
Спирам да пазарувам каквото и да било под етикет "прясно ... ". Само захар, брашно и WC консумативи !

Първо-съжалявам за неприятното  изживяване. Hug

Но точно тези скумрии са охладени, а не пресни и си беше указано, че са размразени. Знам, защото го нищихме тогава в темата за Лидл.
Апропо - ММ взе тогава, рибата си беше ок на вкус, поне на нас ни хареса Peace

# 524
Аз пък от години купувам най-различно месо най-вече от Кауфланд. Никога не съм имала никакъв проблем. Виж от Лидъл - да.

Общи условия

Активация на акаунт