Какво повече НЯМА да купя - тема 10

• 153 626
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
Искам да споделя,че и аз след много търсене на не-горчив зехтин,преди години открих ELIA-Aromatikon,този зехтин дори леко е сладък,и те кара да сипваш още Grinning
Имаше го в Кауфланд,сега не го намирам,има го само в БИЛА,около 17 лева за 1 литър Simple Smile

Обезателно ще го опитам. Когато слагах зехтин на зелена салата, тя не можеше да се яде от горчивина. Слагах зехтин на "Екстра Върджин". И оттогава се отказах да купувам зехтин.

# 706
Този,за който писах също е екстра върджин,но е от специален сорт маслини с лек плодов аромат,и НЕ горчи Simple Smile

# 707
Бях купувала различни марки зехтини за да слагам на салатата.
Ами...не ми харесваше никой от тях...и се връщах към слънчогледовото олио.
Накрая попаднах на този
http://www.minerva-foods.com/bg/products/pdo-kalamata-extra-virgin-olive-oil

Иии не мисля да го сменям...харесва ми.

# 708
Накрая попаднах на този

Откъде го купувате?

# 709
  • Countryside
От години ползвам екстра върджин за салати. Намерих моята марка : Minerva, гръцки е, страхотен. Няколко вида са, аз купувам предимно от каламата. За готвене също от години купувам студено пресовано олио от гроздови семки, италианско на Olitalia.

# 710
Накрая попаднах на този

Откъде го купувате?
От Метро.

# 711
Най-важният ми продукт от Лидъл са го прецакали вече.
Време беше! Twisted Evil
От години купувам немското масло на Пилос - в тъмно синята опаковка.
Пакетчето няма мирис, но като се намаже на филия мирише ... да не казвам на какво.
Не ми се търси касова бележка, но и едва ли ще тръгна да го връщам.

# 712
Вчера се сетих, за продукт, който няма да купя нито от Лидъл, нито от Кауфланд - това е плод манго. Отвратителен стипчив вкус, на конци - хвърлени пари. Никога не съм съжалявала за хранителни продукти, но най-много ме е яд да хвърлям плодове и зеленчуци.

# 713
Присъединявам се и за Минерва - много съм доволна. Най-хубавия зехтин, който съм яла, е от Албания, ама тук не се внася Simple Smile Ако попаднете в Албания, непременно си купене зехтин и от зелените им маслини. Имаше един зехтин на Терра крета, който също ми хареваше, но съм го купувала на промоции (имаха магазинче и тук-там ходеха на изложения) и май цената му е малко висока.

Нормално е някои видове да горчат, в зависимост от сорта на маслините. Коста Д'Оро също не ми горчи. За испанския и италианския бях чула, че вече има много фалшификати, така че гледам да вземам по възможност гръцки или поне проверени марки. Макар че по едно време от България се изнасяха огромни количества слънчогледово олио за Гърция и не ми се вярва всичко да е отивало за готвене там.

# 714
Вчера се сетих, за продукт, който няма да купя нито от Лидъл, нито от Кауфланд - това е плод манго. Отвратителен стипчив вкус, на конци - хвърлени пари. Никога не съм съжалявала за хранителни продукти, но най-много ме е яд да хвърлям плодове и зеленчуци.
Не зная кога си купувала манго, но тази зима купувах многократно невероятно вкусно точно от Кауфланд. От Лидъл не съм.

# 715
Най-качественият зехтин, и в момента номер едно в света е хърватския. Ходила съм на специална дегустация на зехтини, и ни учиха как да разпознаваме качественият. Та, сипвате в една малка чашка, затопляте я леко с ръце и отпивате една глътка - хърватският трябва да има дъх на трева, и задължително да пари на гърлото, все едно си хапнал люта чушка Simple Smile
Естествено, по-скъпичък е, но си заслужава Wink

# 716
Никога повече няма да купя плодове от Т Маркет. Ужасни на вкус, недоузрели и е някакъв ужас. Добре, че имаме пазар наблизо.

Последна редакция: пн, 14 авг 2017, 16:51 от Kamelkata_222

# 717
Open_book, а има ли хърватски в България? Аз не обичам да ми "пари", някои гръцки са направо към лютичко Simple Smile Но да опитаме поне.

Kamelka, срещу нашия Т-маркет има две сергии с плодове и зеленчук - виждаш как излизат от магазина хората и отиват да купуват плодове от тях. Внимавайте, когато купувате от Т-маркет продукти от долния рафт! На два пъти съм виждала как служител се е качил с обувки там и качва стока на горните, докато има малко хора в магазина!

# 718
  • на Мелмак
Да, има ли хърватски в БГ?
И ако - да къде?

# 719
   Мразя лютиво и зехтин да ми бъде лютивичък, няма въобще да го използвам.

Общи условия

Активация на акаунт