Какво повече НЯМА да купя - тема 10

  • 153 616
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 32

Не зная кога си купувала манго, но тази зима купувах многократно невероятно вкусно точно от Кауфланд. От Лидъл не съм.
[/quote]

Купих последно през април, явно съм попаднала на развалено. Но в сравнение с това, което съм яла за последната година в Азия, мангото е коренно различно. Естествено, първо защото идва от друга географска шинира, и второ тук зрее по скадовете.

Последна редакция: вт, 15 авг 2017, 14:26 от travel_girl

# 721
  • Мнения: 7 029

Не зная кога си купувала манго, но тази зима купувах многократно невероятно вкусно точно от Кауфланд. От Лидъл не съм.

Купих последно през април, явно съм попаднала на развалено. Но в сравнение с това, което съм яла за последната година в Азия, мангото е коренно различно. Естествено, първо защото идва от друга географска шинира, и второ тук зрее по скадовете.
[/quote]

   Няма разлика за сравнение щом сте яли манго в Азия. Тука не узрява добре мангото. Като гледам в индийските сериали какво вкусно и жълто манго ядат.

# 722
  • Мнения: 32
Мангото в Азия наистина е жълто. Там го ядат както към основно ястие с ориз, така и като десерт. Невероятно вкусен плод е.

# 723
  • Варна
  • Мнения: 25 812
   Мразя лютиво и зехтин да ми бъде лютивичък, няма въобще да го използвам.
И аз така. Даже ми е супер странна идеята зехтин да люти Shocked

# 724
  • Мнения: 9 050
Е добре, но все пак "никога няма да купя манго от Лидл и Кауфланд, защото не е като в Азия" не мисля, че е по темата.
Нормално е който и да е плод или зеленчук да е с по-добро качество и по-вкусен в страна, в която расте и по улиците.
Ако не зрее по складовете това, което се продава у нас, къде да зрее? Няма как да се спедира узряло манго. Нормално е тук да се внасят сортове, които могат да издържат транспортирането.

# 725
  • Мнения: 50
Не знам дали има хърватски зехтин в България, аз опитвах техния зехтин в Хърватия.  Ами той люти, просто защото е по-гъст и може би заради сорта маслини, изглежда много концентриран. Казаха че го правят от тъкмо узрели маслини, които при пресоване дават по-малко продукция, а масово чакат маслините да презреят за да дадат повече зехтин. И така най- сетне се произвел по-добър зехтин от най-добрия до сега тоскански. ☺

# 726
  • Мнения: 822
А аз знам, че качественият зехтин люти и пари на гърлото и друг не признавам. Ползваме предимно испански и е точно такъв, с натисен вкус, плътен и вече няма литър под 15-20 лв. за съжаление.

# 727
  • Мнения: 32
Е добре, но все пак "никога няма да купя манго от Лидл и Кауфланд, защото не е като в Азия" не мисля, че е по темата.
Нормално е който и да е плод или зеленчук да е с по-добро качество и по-вкусен в страна, в която расте и по улиците.
Ако не зрее по складовете това, което се продава у нас, къде да зрее? Няма как да се спедира узряло манго. Нормално е тук да се внасят сортове, които могат да издържат транспортирането.
В България мангото не го внасят от Азия, а от Перу. Нормално е да има разлика Simple Smile Както бях написала, сигурно съм попаднала на вече развален плод.

# 728
  • София
  • Мнения: 1 170
Още един глас за зехтин Елиа -той не горчи (незнам защо му викате люти). Има някои отровно горчиви. Според мен изкупуват зехтин в големи разфасовки и ги пълнят в бутилки,което разваля вкусовите им качестества,тъй като в присъствие на кислород е започнало вече окисление.

# 729
  • Мнения: 9 050

В България мангото не го внасят от Азия, а от Перу. Нормално е да има разлика Simple Smile Както бях написала, сигурно съм попаднала на вече развален плод.
В България манго се внася от различни места. Точно Перу ме съмнява да е най-големият износител на манго към България. Аз манго от Перу не съм откривала. Масово е тайландско. По едно време имаше забрана за внос на индийско манго. Сега мисля, че вече отпадна, та и то ще се появи, но вероятно с "произход Холандия".

# 730
  • Мнения: 7 029
   А за райските ябълки. Масово са зелени. Когато си купувам райска ябълка, голямо избиране правя. Ако не е узряла, много гадна е на вкус и цялата уста ти се схваща.

# 731
  • Мнения: 14 935
   А за райските ябълки. Масово са зелени. Когато си купувам райска ябълка, голямо избиране правя. Ако не е узряла, много гадна е на вкус и цялата уста ти се схваща.

Никога не съм намирала в магазин готова за ядене райска ябълка. Оставям вкъщи докато омекне хубаво и е късмет, ако е вкусна.

# 732
  • София
  • Мнения: 592
Повече няма да купя от сръбската скара в Младост срещу 25 Поликлиника. За пръв и последен път ми е.....От години не съм имала разстройство, сега от тях се подредих добре.

# 733
  • София
  • Мнения: 9 850
Повече никакво кисело мляко от Млекаря-75. И това развалиха. Преди купувах за половинът, който много обича. Случвало се е да купим и да оставим мляко за седмица в хладилника - капачката се издува, млякото става още по-кисело, както си трябва. Наскоро извадихме едно от хладилника, стояло около 3 седмици там. Не беше мръднало. Половинът се опита да подкваси домашно прясно козе мляко с това на Млекаря-75 (сигурна съм в прясното мляко, баща ми го праща) - само съсипахме домашното мляко. Изобщо не се подкваси, а всеки път го правим по един и същи начин.

# 734
  • Мнения: 1 402
Понеже скоро стана на въпрос в темата -  днес питах за маслото на Домлян, специално за голямата им разфасовка 300 гр, в тъмносиня подложка с прозрачен капак отгоре. Питах защо вече я няма в магазина (по-скоро е складче) в нашия град. Излезе една жена отвътре, явно отговаря за доставките, според нея сега, през лятото, заявките към фирмата Полидей за кисело мляко са в пъти повече и съответно млякото не им достига за големите разфасовки масло. В интерес на истината, имаше малки пакетчета масло, купих от тях. Миже и да е права, има логика Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт