Какво повече НЯМА да купя - тема 10

• 153 676
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Сиренето на Хармоника  #2gunfire

Последната опаковка, която отворих, се превърна в купчина наситнено не знам какво... Изсипа се като прах за пране  #Crazy

# 76
Aз съм се натравяла с готова храна от Т маркет.  Sick
Печените пилета и бутчета са с  някаква марината, която не мога да понасям, а сигурно има и защо да я слагат. Отдавна ги подминавам.

# 77
Сиренето на Хармоника  #2gunfire

Последната опаковка, която отворих, се превърна в купчина наситнено не знам какво... Изсипа се като прах за пране  #Crazy
Това ми е любимото сирене, ама последните пъти липсваше на рафтовете в метро, от където го купувам.
Дано не са го развалили...

# 78
  • София
Aз съм се натравяла с готова храна от Т маркет.  Sick
Печените пилета и бутчета са с  някаква марината, която не мога да понасям, а сигурно има и защо да я слагат. Отдавна ги подминавам.

При мен беше от ориз и картофи...

# 79
точно тъй. и милиони хора се бутат да ядат готова храна. но какво са виновни хората че някой е решил да ползва стари продукти за да ги сготви и продаде. не един ден, а като бизнес концепция.
Има стуации в които човек е принуден да купува готова храна. Аз например съм доста добър кулинар и готвенето е огромно удоволствие, но се разболях много тежко и повече от 6 месеца  не можех да ставам от леглото. Три от тях прекарах в болница. През този период семейството ми често купуваше готова храна от магазини и от заведения за храна за вкъщи. Много често храната беше недобре прготвена, с лош вкус и т.н., но какво да се прави. Не бива да се укоряват хората, че купуват готова храна, а тези които я приготвят и предлагат.

# 80
е да.

иначе феноменален брой не могат да готвят. и феноменален брой хора не ядат у дома. донякъде разбираемо за всеки голям град, но неподозирано голямо явление и в малък град.

# 81
От няколко години взимам т. хартия Милде, големи пакети и ми харесва, не бях взимала 4-ка до сега.
Прочетох 1-2 мнения в темата, че в големите пакети е по - различна.
Стана ми интересно, тъй като не бях взимала 4-ка, по принцип съм чувала за такива разминавания и на други продукти, хранителни, не хранителни.
Та днес взех пакет от 4бр, имах и 1 ролка от голям пакет на половина. Така че не можах да ги наложа една върху други и да видя, дали има разлика в размера.
Обаче си скъсах по едно парче от двете рола и обстойно ги разглеждах, разлиствах, да видя колко пласта, какви са, търках с пръсти, по лицето си ги търках да видя ще усетя ли разлика...ами не намерих аз разлика. Еднакво тънки са ми.
Дадох двете парчета и на ММ без да му казвам коя, коя е...и неговото мнение беше че с еднакви.
А 4-те рола ги взех от кварталния магазин и явно бяха стояли повече време там, тъй като почти нямаше аромат.
Големите ги взимам от Метро и си миришат, ама естествено изветряват, като ги отворя и докато свършат.

# 82
  • София
прясно мляко Саяна!  Sick Майка ми упорито го купува от време на време....3 от 4 бутилки са вкиснати...а в срок. Няма такава гнусотия.

# 83
прясно мляко Саяна!  Sick Майка ми упорито го купува от време на време....3 от 4 бутилки са вкиснати...а в срок. Няма такава гнусотия.
Купувах често краве сирене Саяна вакумирано от Кауфланд и беше супер. Последният път купих от витрината им неопаковано на промоция - нищо общо с предишните. Безвкусно и по-меко. За сетен път се уверявам, че производителите като пуснат даден продукт в началото се стараят и после започват да шмекеруват и да развалят нещата.

# 84
Да се включа и аз - от Маджаров повече нищо няма да купя, на няколко пъти съм се разочаровала много от негови неща. Една позната ми разказваше, че ако знам какво слагат и погледна в цеховете им, ще ги заобикалям  Rolling Eyes

Никога повече няма да купя готови нарязани колбаси от витрина. Котката ни яде "филе Елена", а беше и скъпо.

Преди време си бях задръстила пералнята след редовно пране с течни препарати, предимно Ариел. Наслагват се едни лигави отлагания, мирише, задръсти се, въобще отврат. Чистих със специален препарат и накрая оправих по съвет на една мама от форума с 90 градуса празно пускане и малко белина.

Повече няма да си купя обезмаслител, различен от Meglio - особено български. Само съм си хвърляла парите на вятъра, а ефект никакъв. Все се заричам да престана да си купувам козметика на Лореал и Гарние, но все нещо ме изкушава. Последното беше от черните им глинени маски - 16 лв. на вятъра - леко временно успокоение на зачервяванията и аромат, нищо повече. Отказвам се и от широко рекламираните черни пилинг маски за черни точки, да предупредя да не си давате парите. По-скоро си оскубах няколко косъма от веждите и мъха по лицето, едва ли са излезли и пет черни точки. Сутринта се погледнах на ярка светлина в огледалото и се изплаших  Shocked А мислех, че е издърпала поне видимите замърсявания.

# 85
...Преди време си бях задръстила пералнята след редовно пране с течни препарати, предимно Ариел. Наслагват се едни лигави отлагания, мирише, задръсти се, въобще отврат. Чистих със специален препарат и накрая оправих по съвет на една мама от форума с 90 градуса празно пускане и малко белина.
Всеки течен перилен препарат скапва пералнята, особено ако се пере и на по-ниски градуси.  Peace

# 86
  • София
Течните препарати не "скапват" пералнята. Но ако се пере предимно с тях (и особено ако се сипват в чекмеджето, а не се слагат в барабана, както е указано именно на Ариел), се получават тези лигави налепи по тръбите и съответно неприятната миризма. Ако перете с течен, го слагайте в барабана с мерителната чашка на шишето (не е капачка), няма да имате проблеми. Почистване е хубаво да се пуска и без пералнята да мирише.

# 87
И кое аджаба е барабан на пералнята Laughing

# 88
Онова металното, цилиндричното, надупченото, в което слагаш дрехите. Обикновено в предния му край има вратичка със стъкло, а вътре не три места има лопатки, които да повдигат дрехите.
Разбра ли сега кое е барабанът на пералнята?

# 89
благодаря за унизителното обяснение.
отваряш капака и там където си слагаш дрехите там изсипваш и 1 мерителна чаша течен прах?

Общи условия

Активация на акаунт