Какво повече НЯМА да купя - тема 10

• 153 872
  • 745
  •   1
Отговори
# 405

Назови марки на качествени кашкавали и шунки, моля те, за да се ориентирам, дали съм на прав път.

Онзи ден даваха в "Господари на ефира" как във верига хипермаркети само преопаковат кашкавал, който е с изтекъл срок на годност.
Марката е въпрос на лично предпочитание (в случая на вкус). Аз съм си открила моите, но ги купувам от мандра в старозагорско. Надали ще ти свърши работа.
В София съм купувала кашкавала на Зелената ферма. Много ми харесва. Този на Хармоника обаче - не. А обективно погледнато и двата са еднакво качествени.
При всички положения, тези продавани насипно, не са с качеството на индивидуално опакованите по-малко питки или парчета. Не купувам такива.
А това с преопаковането беше пълна глупост. Срокът на годност на отразяното парче е по-кратък от този на питата, от която е отрязано. Но колко по-кратък, това зависи от много неща. Затова им се слагат етикети с трайност 2-3 дни, а след това се преопаковат, ако са още годни (което е много вероятно). Можеш и сама да си направиш експеримент - отрежи 2 парчета, опаковайте ги във фолио и ги остави хладилника. След три дни е много вероятно да са си в перфектно състояние. Също така е вероятно да не се развалят по едно и също време.

# 406
  • София
Мерси, отрязани парчета не купувам. Гледах само репортажа. Засега съм се спряла на няколко марки, докато не ги развалят и после се преориентирам.

# 407
  • Countryside
Мерси, отрязани парчета не купувам. Гледах само репортажа. Засега съм се спряла на няколко марки, докато не ги развалят и после се преориентирам.
Това е истината, винаги развалят храните, тъкмо им свикна...

# 408
  • София
Аз от години супер рядко ям кашкавал и шунка, пък такова роле съм купувала последно преди 6-7 години поне. И си ги гледам в магазина, и ми текат лигите, и си казвам всеки път, че не е зор да ям боклуци, до преди няколко дни, когато се излъгах да си купя. Поне вече няма да имам мераци за подобни отклонения. Иначе мм си купува кашкавала, сега му носят някакъв домашен от Кюстендил (ние сме в София), а шунка купувам една от Лидл, която е от цяло парче месо, заради детето. Иначе предпочитам сама да си направя мазетата - филета, пастърми и суджуци, та не ми се налага да се чудя какво да си купя и пропускам много разочарования.
Извинявам се за отклонението, но съм бясна и на производителите, и на себе си, че допуснах да дам пари за тази гадост, при положение че дори не ям такива неща!

# 409
  • София
Това е истината, винаги развалят храните, тъкмо им свикна...
Аз вее съм се примирила с този факт. По едно време ме хващаше яд, е тъкмо харесам дадена марка продукти и започвам търсенето отначало.

Месни продукти на "Петрохан". След "Бански старец" и пушено-варен бут не ни хареса, нищо че на етикета стои ликът на шеф Ангелов и бях с доста големи очаквания. Blush

Последна редакция: пн, 05 юни 2017, 00:04 от missence

# 410
И аз си бях харесала една луканка на КФМ старобългарска се води по етикет. Постоянно имаше в хладилника от нея. За сандвичи я ползвах, за мезе...много ми беше вкусна...състава не съм го чела умишлено, харесваше ми на вкус и реших, че това ми е достатъчно, тъй като бяхме взимали доста видове и никоя не ми харесваше вкусово.
И така 2,3,4 месеца си взимахме от тази луканка, все така вкусна, до преди известно време, както обичайно взехме...гадна, някак си по -мазна и не вкусна...след още време ММ пак реши да вземе, тъй като знае, че я харесвам..пак не беше вкусна. Трети път предложи да вземем от нея, но отказах. Няма трети шанс за луканката  Laughing

Наскоро се прибра с "Амбарица" пак на КФМ, толкова и погледнал, защото ми викаше, взех някаква друга луканка  hahaha
Аз мрънках, мрънках какво е това, дето го е взел, обаче пък като опитах, взе че ми хареса. Тъкмо си викам уцелихме този път по - бързо колбас, който ни харесва. Взехме втори път...една мазна, нямаше същия вкус, като предната. И на нея трети шанс не давам.
Взимаме ги от едно и също място всеки път, в срок на годност...само партидата не съм се сетила да гледам, ама обикновено, като свърши едната и купуваме друга, та нямам опаковка, хвърлила съм я.

Сега пак ще падне едно опитваме на колбаси, докато харесаме и нея развалят  ooooh!

# 411
  • София
Старобългарската луканка на КФМ наистина не беше лоша, но и ние не сме купували от много време по същата причина.

# 412
Цитат на: molive
Никога не бих повторила с  кисело мляко "На хорото". Беше 3,6 %, но толкова рядко, че по- скоро приличаше на айрян. А вкуса- отврат. Нещо като извара с цвик.
Онзи ден си купих за пръв път "На хорото" 2% за по 45 ст. от Т-Маркет и всъщност точно това много ми хареса в него, че седи по-рядко. Даже го похвалих вече на няколко човека.
Не е течно като айрян - по-скоро е без добавени нишестета и др. сгъстители/подобрители.
Имам някакъв далечен спомен от домашно подквасено кисело мляко, което имаше същата фина текстура.

Ще може ли да даде мнение още някой, който повече разбира от млека? - /напр. някой, който сам си кваси киселото мляко./ Специално това много ми хареса, но вкусът ми не може да е критерий. Аз си купувам само готови и инцидентно опитвам домашни (истински).

Последна редакция: пн, 05 юни 2017, 01:09 от dreadx

# 413
Ще може ли да даде мнение още някой, който повече разбира от млека? - /напр. някой, който сам си кваси киселото мляко./
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=930821

# 414
  • София
Ще може ли да даде мнение още някой, който повече разбира от млека? - /напр. някой, който сам си кваси киселото мляко./
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=930821
Искам и аз да си подквася.....

# 415
Да кажа за луканките, като заклета почитателка  Blush

През всички марки съм минала и тъкмо харесам някоя и хоп, развалят я. Преди време много харесах луканката на "братя къртеви" един път попаднах на една супер твърда отвън и с жилки отвътре и спрях да я търся, че и трудно се намираше само в едно квартално магазинче.

Последно харесах старобългарската на КФМ, но и нея я развалиха !

# 416
  • Ланкър, планините Овнерог
Салами, луканки и подобни от известно време купувам от близката месарница - все са от разни ферми, мандри. Шунката е като от едно време - в черво и вкууусна. Луканки имат няколко вида, аз харесвам една телешка и една друга, нелюта. Създърма не бях яла сигурно от дете. Е, купих си, хареса ми. Дано и те да не се вземат много на сериозно и да развалят нещата.

# 417
Кажи от къде точно и ние да си похапнем вкусно  smile3521

# 418
  • на Мелмак
Даа, сподели  Grinning

# 419
  • Ланкър, планините Овнерог
Младост 1, София, точно срещу Окръжна Болница, самостоятелна оранжева сграда. Мисля, че Финес се казват.

Общи условия

Активация на акаунт