Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-15

• 75 560
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Оф, ако ти се струва приемливо, капарирай веднага. Сигурно ще е малко студено, но една топлоизолация на тавана на гаража први чудеса. Предполагам, че със собственика все ще се споразумеете някак, за изолацията. НЕ е толкова скъпа. А то може и вече да има.
а за това, че е преходна - какво да ти кажа - то вътре едва ли ще живеят повече от една двойка наематели. Или 1 човек. За тях ще е ОК, смятам, и преходът няма да е проблемен.
Какви са сега наемателите?

# 121
Двойка студенти 2ри курс, момче и момиче.
Ще го капарират днес или утре, то е ясно...

# 122
мда, и аз това предположих, че е таргет групата. Ако ги имаш парите - се обади още сега и дай капаро. Щом не е на партера, и не е на тавана, и е новичко, и обзаведено, та и с наематели ...

# 123
Здравейте, искам да попитам и в тази тема, ако е удобно.

Ако се купува на зелено, и в предварителни чертежи не се вижда колона. Обаче, поради някаква причина - в процеса на строеж, се наложи да има такава всред стаята ми. А аз не искам. А тя не може да се махне, чвно. Какво се прави в тези случаи - връщат ли ми парите, обезщетение ли? Какво? Или това се описва в договора предварително?
Багодаря ви  bouquet

Колоните не изникват току така в процеса на строеж Sunglasses Единствено може да има изненада, ако ви прекарат преди закупуване да гледате идеен проект, а не одобрен строителен проект. Това е, защото идейният проект после се преработва от строителен инженер и той може да реши, че някъде трябва да има колона за да се постигне нужната здравина и земетръсна устойчивост. Може също така да се променят размери и други неща според законови изисквания. Но до там, след като има одобрен и заверен проект нищо не може да се появи.  Т.е. може ако се правят разширения - скелетът на сградата представлява една конструкция от колони, земетръсни шайби и плочи и после при конфигуриране на апартаментите архитектите се стараят стените да свързват колоните и така да се впишат. Това води само до малки чупки по ъглите на стаите. Обаче ако поискате много голям хол с бутане на стена, то е ясно, че неносещата стена може да се бутне, но не и носещата колона. И тогава колоната ще остане някъде в помещението. Но това е особен случай. В общия случай като ви покажат проект на апартамент каквото виждате това ще бъде. Е, не съвсем де Mr. Green Случва се комини, шахти са тръбни щрангове и други да се променят, но не и колони.

Та като купувате към договора се прилага като неразделна част и проекта и после една нова колона би била нарушение на този договор и се действа според както се написано за неустойки при нарушения.

# 124
значи - да искам да видя ОДОБРЕН СТРОИТЕЛЕН ПРОЕКТ, а не - идеен проект.

Сега попаднах на една обява - 5% резервиращо капаро. Когато им дадат разрешение за строеж - още 10%.
МММ то в този случай-  те надали ще имат одобрен строителен проект, нали?

и то, егати термина - резервиращо капаро. Капарото само по себе си не е ли вид резервация?!

# 125
Иначе много ми се струва 4  апартамента обезщетения от 11. Ако са стандартни като квадратура това си е над 35%.
Като квадратура 4-те са 28%.
За Варна няма строител/инвеститор/собственик да е "дал" експлозивни права на някоя агенция.
Всеки продава.
И друго забелязох. Апартамент, който строителят по чертеж е дал 45кв.м., агенцията го пише 50кв.м.
Съответно и по-висока цена, но разумна за покупка. Ровиш се из документи, установяваш разликите.
Ами..., техническа грешка. Зарибявки от всякъде.
Имам чувството, че за един ден се "нагледах" на всичко, което споделяте тук.
Трябва да има регулация в този сектор.

# 126
[
И друго забелязох. Апартамент, който строителят по чертеж е дал 45кв.м., агенцията го пише 50кв.м.
Съответно и по-висока цена, но разумна за покупка. Ровиш се из документи, установяваш разликите.
Ами..., техническа грешка. Зарибявки от всякъде.
Имам чувството, че за един ден се "нагледах" на всичко, което споделяте тук.
Трябва да има регулация в този сектор.
Дам, апартамента който гледах днес е обявен 54 м2...с мазата и общите части, на живо е около 45 реални. Crossing Arms

# 127
Лъки, решавай! Hug
За малки жилища е нормално да има преходна спалня. Хубавото е, че има антре, не е да влизаш директно в хола.

# 128
Лъки, решавай! Hug
За малки жилища е нормално да има преходна спалня. Хубавото е, че има антре, не е да влизаш директно в хола.
Антрето е хубаво, има портманто закачалки...широко, нормално.
Ще мисля аз, но имам и други неща, ти знаеш...на кръстопът съм. Wink

# 129
Лъки, решавай! Hug
Антрето е хубаво, има портманто закачалки...широко, нормално.
Ще мисля аз, но имам и други неща, ти знаеш...на кръстопът съм. Wink
Ако вратите на гаражите са ролетни е много неприятно. Ние сме над гаражи и се чува много кофти тряскане.

# 130

Ако вратите на гаражите са ролетни е много неприятно. Ние сме над гаражи и се чува много кофти тряскане.
Не,не са.

# 131
Като се замисля тряскането на метални е още по- гадно, но пък то идеалното, ако чакаме.....

# 132
  • София
При нас много се оплакват съседите от шума на гаражните врати. Уж качествено НС, но явно много се чува. Хората са си собственици и местене би било сложно, но ако е за наематели, не знам. Може би да има по-голямо текучество заради подобен недостатък.

# 133
При нас много се оплакват съседите от шума на гаражните врати. Уж качествено НС, но явно много се чува. Хората са си собственици и местене би било сложно, но ако е за наематели, не знам. Може би да има по-голямо текучество заради подобен недостатък.
Благодаря. Peace

# 134
Особено с бебе е много кофти. Всеки път се буди от тия врати.

Общи условия

Активация на акаунт