90-дневна диета - килцата стопи и фиданка стани! - тема 364

• 75 570
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
Кои въглехидрати са постни?
Всички. Всъщност зависи как гледаш на млечните продукти, но ако ги приемаш за протеини, тогава всички въглехидрати са постни

# 556
Ми те не са ли всички постни? Честно, не те разбрах  Thinking Grinning

# 557
  • Пловдив
И аз не разбрах.
Не разбрах и млечните освен като протеини, като какви други могат да се приемат.
И каква е връзката между млечните и въглехидратите.

# 558

Ахам... разбрах Simple Smile Изваден извън контекста на моите думи, въпроса е подвеждащ. Особено за някой, който спи като мене  Joy сънувах нещо неприятно и си хванах телефона да се разсъня  Embarassed та не съм схванала въпроса.
Постни въглехидрати имам предвид без масло в спагетите например. Въглехидратният ден най-често ми е бил постни летни и леки манджички с хляб или тестени неща със салати или лютеница. Опитвах се да не ям особено много торти, кремове и прочие. Хапвах си сладолед лятото - много обичах преди. това са ми постните въглехидрати, т.е. без животински продукти, освен някакви тип "яйчен меланж" или нещо подобно в сладките изделия.
Млечните аз малко трудно ги приемам за протеини, може да имат животински протеини, но киселото мляко и кефира например са с повече въглехидрати от колкото протеини. Кашкавалът е с повече мазнини от колкото протеини. Или поне са с почти равно съдържание. Това говоря извън 90 дневната диета и в почивката ги ограничавам. Иначе в режима са си за ден първи при животинските храни. И понеже помня, че някакъв лекар май в някакъв режим, мина ми пред погледа наскоро, приемал млечните за въглехидрати... За това снощи допуснах, че може и ти да го мислиш.
Обърках се и вас обърках, сори ooooh!

Последна редакция: чт, 04 май 2017, 08:00 от Госпожица Дух

# 559
И аз не разбрах.
Не разбрах и млечните освен като протеини, като какви други могат да се приемат.
И каква е връзката между млечните и въглехидратите.
Ето хранителния състав на 100 гр кисело мляко
https://www.bb-team.org/hrani/id/311631_kiselo-mlyako-36-maslenost
Вгх са повече от протеина, затова се препоръчва млечните да са в по-ограничено количество за сметка на месото в белтъчния ден.

# 560
Макар, че аз почти само яйца и млечни ядях и то не някакви "лабави" млека  Mr. Green Laughing сирене по шопски с яйчице, кашкавалена палачинка (само разтопен кашкавал, който пълнех със зеленчуци като палачинка), омлет и чат пат риба. И си свалях стабилно. Но ако сега на тия кила си ги хапвам тия неща, минус ще вида таратанци  Laughing

# 561
Хахаха и аз много обичам кашкавал, но гледам да се въздържам, защото ..... верно таратанци отслабване сега хаха

За човек неядящ месо обаче млечните и яйцата са единствен вариант за белтъчен ден.

# 562
  • Варна
За себе си съм избрала да следвам правилата от първата страница на форума, затова пиша и тук менюто, ако бъркам нещо, доверявам се на момичетата да ме поправят  bouquet
днес менюто:
З: банан
О: домашни пърленки на тиган и лютеница
В: меден кекс
Лек ден  Hug

# 563
Лек ден  Hug
Идвам ти на гости за вечеря  chef Grinning
Грамажът на вгх вечеря е до 200 гр.  Peace

+ редче черен шоколад

# 564
  • Варна
Лек ден  Hug
Идвам ти на гости за вечеря  chef Grinning
Грамажът на вгх вечеря е до 200 гр.  Peace

+ редче черен шоколад
Заповядай  Hug
Надявам се да улучвам грамажа  Blush , гледам да е колкото парче торта  bouquet
Редчето черен шоколад забравих да го впиша, но иначе съм се заредила до края на режима  Wink

# 565
Пепито,ама какви са тези вкусотии,които все хапваш Heart Eyes Меден кекс звучи като нещо много вкусно! Кажи как се прави,моля bouquet
Аз днес съм на поширани яйчица,за вечеря евентуално пак същото.

# 566
  • Варна
Пепито,ама какви са тези вкусотии,които все хапваш Heart Eyes Меден кекс звучи като нещо много вкусно! Кажи как се прави,моля bouquet
Аз днес съм на поширани яйчица,за вечеря евентуално пак същото.
Веднага споделям  Hug тази рецепта я видях във форума  Heart Eyes
1 ч.ч.захар
1 яйце
1ч.ч. кис.мляко
1 ч.ч. брашно
Канела на вкус
Кокос за наръсване
Мед около 1/4ч.ч.
1 бакпулвер
От посочените продукти се забърква кексово тесто, което се изсипва в малка правоъгълна тавичка,намазана с олио (аз използвам хартия за печене). Пече се на умерена фурна. След като се извади готовия сладкиш, се залива още топъл с меда и се наръсва с кокоса.

# 567
Бързо на отчет!
Аз днес съм на плодове, но нямам апетит и от бягане по задачи нито съм яла, нито съм пила.
Ей Пепи...още мисля резултата ти и ти завиждам да знаеш Simple Smile На мен ми е 16 ден и съм -2,5 кг, но правя диетата за трети път(сериозен) и е фактор за по бавно сваляне. Иначе килцата за махане за доста, уви по бавно става. Ще видим като свърши МЦ дали няма да има някое минусче Simple Smile
Утре съм на имен ден и съм на протеин, просто чудесно.

# 568
  • Пловдив
Ами и аз днес плодове, до сега:
з - 2 банана
о - салата
преди малко - 2 портокала
и за вечеря смятам пак салата.
С нетърпение чакам утрешния ден  Party

# 569
  • Варна
И аз в плодовия отбор  Hug
Днес ...банани и ябълки, забравих ядките у дома  Blush , ще наваксам като се прибера  Mr. Green
Dandulina на мен МЦ и Ову винаги ми се отразяват на кантара... застой застой и хоп -2 кг. ,пожелавам ти моите постижения , за да не ми завиждаш  Mr. Green  Hug
Всички ми казват , че така съм много добре и няма нужда да свалям повече...
Но аз искам още 4-5 кг.  Mr. Green
Мисля , че ще успея до края на режима Thinking , ако не - то поне в почивката   #2gunfire
Желая ви приятни почивни дни  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт