Д-р Любомир Христов и новият вид серклаж ЕТКО

• 77 831
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
А Луничке как оправихте цитонамазката? За сега си чакам микробиологията от Христов и още не знам как са бактериите.

# 241
  • София
Светле,пак с антибиотик ги оправихме но не помня,какъв  точно беше.Сега си чакам мкб още от болницата.Взеха ми я на изписването но явно пак има нещо,за да ме бавят толкова.

# 242
Няма да се шашкаш.Няма да те режат.Христов ти е казал правилно.Можеш да почнеш Изопринозин,аз не те съветвам обаче.Препоръчвам ти Coriolus-MRL,аз съм супер доволна.Ако обаче много се шашкаш дали има нещо, в клиниката има един апарат Лувива(може да прочетеш за него в сайта),който ти спестява биопсия колпоскипия подложи се на него.
Това ти го казвам от опит.След моята конизация резултатите ми бяха 2ка,но един от всички беше 3А и аз изпаднах в паника и ми минаваха твоите мисли.Тогава д-р Белкин,още работи в клиниката ми предложи да се подложа на апарата и резултатите бяха перфектни.След това по препоръка на една аптекарка започнах въпросната хранителна добавка.Следващия ПАП тест беше 2ка и от тогава е така.

# 243
Луничке мб още в ранните седмици на бременността ти чиста ли беше?

# 244
  • София
Вагинален секрет:Смесена флора- редуцирани lactobacilli , Грам (-) пръчки и кокобацили (анаероби); 10-15 Leuco/поле,
Пл.епит. клеткиЦервикален: 2-4 Leuco/поле, включени в слузни повлекла; Плоски и ендоцерв.епит.клетки
М

Това беше преди серклажа и после глобулките от Христов.След това вече знаеш-анб.от 15гс. до сега Sad

# 245
А дали Кориолуса може да се пие и по време на бременност?

# 246
Мисля,че не,защото препарата е извлечение от китайски вид гъба,даже тя така си се казва,а относно гъбите не са правени много проучвания как влияят на бременноста.В нета има листовката можеш да я прочетеш все пак,трябва да си пише

# 247
Излезе ми микробиологията. Чиста като сълза, но с малко намалени лактобацили. С Христов се разбрахме след един курс с Лактажин да ме прегледа  на Лувива.

# 248
Браво много се радвам за теб?

# 249
  • София
Браво,Силве.Новините са страхотни-значи имаш зелена светлина Simple SmileКакво е Лувива?а след това,какво ще правите с Христов?

# 250
Когато ходих за първи път при Христов МБ също беше чиста и на мен ми изписа Лактажин.Сега през юни пуснах МБ също беше чиста и ме е яд че не си слагах отново но нищо.
Луничке айде похвали се със по големи седмички как са контракциите!?

# 251
  • София
Miii,от утре съм в 33гс.контракции мисля,че нямам.Обаче,като карам колата след това ми се разказва играта.Два дена после болки в яйчниците,корема ужас.Избягвам да шофирам но понякога се налага.В Надежда съм от началото на нашата борба-от времето на Малинов още Simple Smileта престоя ми беше по кл.пътека за диабет и не съм плащала нищо.Тепърва предстои плащането с раждането,което не е никак малко но обмисляме вариана да се издължаваме на месечни вноски.Не смея да се израдвам,че мкб ми е чиста и тези микроби ги няма вече.Вторник съм на ЖК,д видим големия ми мъж и нямам търпение.Та така за мен.Хубав ден мацки и до скоро Simple Smile

# 252
Здравейте! Искам и аз да се включа по темата. Април месец д-р Христов ми направи ЕТКО серклаж и до преди по-малко от месец бях почти неподвижна от зор да опазим шийката да не се отвори. Сега съм вече в 39та седмица и шийката няма никакво намерение да се отваря...излезе наистина бетон 😄 Докторът я отвори миналата седмица ръчно, но нямам абсолютно никакви контракции и наченки за скорошно раждане (за разлика когато бях в 5-6 месец бях с непрекъснати контракции).
Д-р Иванчева, която ме гледа на ЖК, каза че ако до утре не съм родила директно ме записва за секцио, а аз така не искам Sad
Причината според нея е, че бебето върви много голямо. 3600 го измерва на апарата, но според нея било по-голямо.
Всъщност това, което ме притеснява е, че преди тази бременност имах няколко хистероскопии поради сраствания в шийката (получени след не добро абразио от д-р Кайрякова). Попитах Иванчева дали ако родя секцио има шанс да ми останат сраствания от серклажа и пак да се наложат хистероскопии, но отговор не получих освен "това не го мисли сега".

Цялата история ми се струва малко прибързана като се има предвид и че имам още седмица до термин.
Да се подлагам ли на секциото за да съм спокойна че с бебка всичко е наред или да чакам още?

# 253
  • София
Здравей Данче.Радвам се,че има и други,като мен,като нас със ЕТКО по-конкретно.Може ли малко повече да разкажеш за бременноста си до този момент?имаше ли инфекции,какво ти приемаше за контракции,беше ли ти отворена шийката,колко е била от нач.до края,как се маха серклажа?ръчно казваш но боли ли,има ли нещо спицифично?какви оплаквания имаше през времето?за хистероскопия през бременноста не бях чувала,направо изтръпнах,като прочетох написаното.Аз лично не съм доволна от Иванчева и се преместих навреме,а за Кайрякова и късния ми аборт,ако тръгна да разказвам,няма да ми стигне цял ден.Стискам палци всичко да е както искаш-сигурно естествено искаш да родиш за това се притесняваш от секцио.Аз пък искам да съм с пълна упойка и така и ще бъде но имам още време Simple Smile))))))))

Последна редакция: пт, 06 окт 2017, 10:59 от lunataaa

# 254
Това ми е трета бременност, първата приключи неуспешно в 25та седмица поради пролабирал мехур, което е и причината за сегашния серклаж. Втората беше мисед и тогава беше злополучното абразио, след което се получиха срастванията. Д-р Стаменов ми направи една хостероскопия, но не успя да премахне всички сраствания. Втората (успешната) ми я направи един гост-лекар  от Барселона с офис-хистероскопия.
(всъщност и двете бяха преди бремеността, не по време, но заради срастванията не можех да забременея).
Забременях два месеца по-късно без никакви проблеми. Етко направихме защото шийката поддавала на върха на пръстта, пък и за всеки случай заради първата ми бременност.
След серклажа нямам нито една чиста микробиология...цялата бременност изкарах с лекарства във влагалището, но отърване от бактериалната вагиноза няма. Мисля, че сложих всички възможни лекарства...по няколко пъти даже.
Иначе лежах много и взимах Утрогестан 3х2, Магнерот 3х2, No spa 3x2, желязо, все още пия Допегит и Небилет за кръвното. В първите три месеца пиех и Аспирин протект и витамините за бременни, които според Иванчева били напълно излишни.
Много искам да родя нормално, но не искам и да рискувам, най-важно е бебето все пак.
Много пъти исках да се откажа от Иванчева, тъй като на моменти не ми се струваше адекватна, но останах при нея защото Стаменов ми каза изрично при нея да се запиша на ЖК. Така и не разбрах защо. Важното е че го докарахме до края и не ми се иска да се прецакаме точно на финала.

Общи условия

Активация на акаунт