Какво точно упражнява с нискоквалифицирана работа? Ти не ми разправяй това за скършването и ненаблягането, защото после става пищене $как ги пускат да изкарат и за нищо не стават$. Щом се е записал да учи, да бъде така добър да си натиска парцалките и да учи. Ако не му се учи - да работи.
Мисля, че никой не говори за задължително работене, при положение че родителите са достатъчно богати, за да му оставят по 100 лв. като тръгне към МОЛ-а да си проветри главата от многото учене.
Говорим си за студенти, които искат да си заработят малко джобни, че да си купят по- маркова дрешка или някоя друга глезотийка.
Ако намират, че "развяването в МОЛ-а" или "по-марковите дрешки" са нещо важно - или изобщо необходимо - за щастието и/или себеуважението, значи нещо сериозно им куца във възпитанието - и то не от гимназията или годините в университета, а по-скоро още от първите думи и прохождането.
Въпрос на ценности - вкл. и в емейството.
Книгите, учението, познанията и уменията са важни за мен и бащата на сина ми.
МОЛ-овете са място, което да се избягва отдалеч.
Марковите дрехи са нещо, което не бих разпознала и да ми ги покажат. И дрехите, и марките им. И ако ми обяснят за какво става дума, точно 20 секунди по-късно ще съм го забравила като ненужна информация.
М/у другото, приятелка, която беше на бригади и работеше, още не е завършила.