Отговори
# 15
  • София
Един път да съм напълно съгласна с АбсурТ!
В интерес на истината, моят мъж имаше периоди, в които помрънкваше за това-онова, но сега се е събрал с няколко наистина готини приятели, които също издържат жените си /с по 2 и 3 деца/ и вижда, че така е добре. А аз пък се отпуснах, работя си за кеф и изкарвам някой лев.

# 16
  • София
Ако е проблем, че гледам бебе под годинка и не работя, ще означава, че сьм сбьркала много сериозно в избора на човек.

# 17
Отпускът по майчинство е платен, освен това е свързан с много сериозна работа. Така че няма как да ми каже, че не съм работила и не съм изкарвала пари. Просто защото не е вярно.

Съвременни мъже, плод на феминизЪма! Mr. Green
Не мисля. Подобни подмятания съм чувала от мъже преди 70-ти набор. За тях гледането на дете е клатене на крака по простата причина, че не са пипали новородено и малко дете.
Съвременните мъже си гледат децата след работа и в почивните дни и са наясно, че това не е почивка, затова и такива като мъжа на авторката са големи изключения (вероятно повтарят чутото като малки от тати).

# 18
  • Пловдив
Ти па! За някои не е проблем и цял живот да не работят, и все да са по "майчинство".
Хората тва преглъщат, пък ти за едно 2-3 годишно майчинство.
Имаш против?

# 19
За мъжете,които не са гледали дете и един час - това било ,,почивка за майката ,,,цял ден клатене на крака,,...
Я оставете за един ден дете на такъв отворко да видим дали ще мисли по същия начин на края на деня...  Laughing Laughing Laughing

Последна редакция: пн, 13 мар 2017, 18:17 от evil_witch666

# 20
  • Sofia, Bulgaria
За мъжете,които не са гледали дете и един час - това било ,,почивка за майката ,,,цял ден клатене на крака,,...
А оставете за един ден дете на такъв отворко да видим дали ще мисли по същия начин на края на деня...  Laughing Laughing Laughing
ще плаче за "мама" по-силно и от бебето  Joy

# 21
  • Пловдив
Един ден, що се лигавите, една седмица за мъжа с детето и ще си говорим пак Simple Smile

# 22
Един ден, що се лигавите, една седмица за мъжа с детето и ще си говорим пак Simple Smile
Една седмица,ако въобще издържи,накрая ще е на антидепресанти... Laughing Laughing Laughing

# 23
На вас ви е смешно, но с  БНД на големия ми се беше наложило да отсъствам  Два дена и той да гледа бебето / не беше всъщност съвсем бебе - беше на година и нещо/. При положение, че майка му му е помагала през деня, той е поемал само вечерите и нощите, като се прибрах, имаше вид  като току прибрал се от военни действия - мърляв,  брадясал и май с няколко бели косъма в повече...да не говорим, че къщата изглеждаше като след бомбардировка. Толкова радушно посрещане не бях имала и   с толкова сълзи Laughing

# 24
  • град-държава
Мъжът ми е издържал семейството ни от началото на връзката ни, а това са много години преди да се роди дъщеря ни. Кога работя, не работя, колко изкарвам, харча, плащам или не, и т.н. не е стояло като въпрос.
Сега е против дори детето ни да ходи на градина, но аз нямам търпение да се върна поне към някаква част от живота, който познавам и най-вече работата. 
И аз като чета последните теми за големите и модерни български мАже, направо ще го разцелувам моя като се прибере от работа, че доста си помрънквам от него, откакто се роди детето, а то какви лекета имало.

# 25
Мъжът ми е издържал семейството ни от началото на връзката ни, а това са много години преди да се роди дъщеря ни. Кога работя, не работя, колко изкарвам, харча, плащам или не, и т.н. не е стояло като въпрос.
Сега е против дори детето ни да ходи на градина, но аз нямам търпение да се върна поне към някаква част от живота, който познавам и най-вече работата. 
И аз като чета последните теми за големите и модерни български мАже, направо ще го разцелувам моя като се прибере от работа, че доста си помрънквам от него, откакто се роди детето, а то какви лекета имало.
Много се зарадвах да прочета това от теб! Дерзайте!

# 26
Да, на мен ми мрънкаха и му бих шута . Сега работя защото се налага, но имам ли второ дете ще предпочета да си го гледам и изцяло да му се отдам.

# 27
Проблемът на много жени идва от това, че не интегрират мъжете си в гледането на децата. Когато един мъж стане баща трябва да помага още от родилното, а жената да се възстановява, да кърми и да почива. Това памперси, къпане основна задача на съпругът. Тук масово взимат външен човек да помага например майката на жената или свекървата. По този начин бащата бива още повече изолиран.
Когато бащата поема домашните задължения и грижи около новородено, тогава той ще разбере че майчинството е много по-отговорна и трудна задача, отколкото ходенето на работа. И невярвам да мрънка за нещо.
Но когато е изолиран, той няма и напредстава една майка какъв труд влага всекидневно в грижа за дете и семейство.
Моите деца не са ходили на ясла. Гледах си ги вкъщи без помощ от баби. Дъщеря ми тръгна на градина на 4 години, преди това с мен вкъщи. Синът ми тръгна на 3 годинки на градина. Със съпругът ми и двамата сме на мнение, че децата на ясла няма да ги пускаме, а на градина колкото се може по-късно и колкото се може за по-кратко време.

# 28
Честно вие тези мъже като си ги избирате къде гледате бе хора.
Тоя, за да каже нещо такова е абсолютен дебил и най вероятно това се е виждало и преди. Защо за бога се събирате заедно. Честно за мен такива намеци и директни фрази слагат началото на края.

# 29
не, разбира се и не само за периода на майчинството. Съпругът ми издържа семейството, има тежка и опасна работа и все пак винаги, когато споделям приключенията, в които ме вкарва тийна ни по време на дългите командировки на тати, ММ казва "честно, на мен ми е по-лесно, отколкото на теб.

Общи условия

Активация на акаунт