Септемврийски бебета 2016-Тема 2

• 45 219
  • 265
  •   1
Отговори
# 105
С таз елда нищо не стана, пасирах я отделно и стана като клей някакъв и отделно  и люспи има, тр брашно от елда да взема и пак кой знае какво ще стане . Май само на купена храна ще минаваме  Grinning

# 106
Незнам какъв е контрола в България, но в Германия детските храни/пюрета са едни от най-често проверяваните. Та се надявам съответно нещата вътре да са що-годе на прилично ниво.  Peace
Аз спанак дадох доста в началото, разстройство сме нямали. Много го харесват, често им готвя.
Аз също много обичам и такъв недостатък не съм забелязала.  Thinking

# 107
Аз си купувам елда / на руски гречка/ от руския магазин, понеже и аз я хапвам на каша с мляко и захар. Там там е гарантирано качеството понеже повечето храни идват от Германия.Та смляхме я в нас на прах, по-бързо се сварява, не стана на клей както казва Гери, нормална си е просто безкувсна / понеже в моята си слагам малко сол като се вари/. Синът ми я яде с йогурт с плодове /купешки пюрета/.
Редувам кашите 3 дена овесена /пак смляна на прах/, 3 дена гречка. Захранила съм по по-различен начин от повечето мами тук, за това в последствие установих, че овесът спада глутена.
Детето ми е здраво, добре си е, като види лъжичка и веднага отваря уста Simple Smile Няма да чукна на дърво за сега никакви алергични реакции макар, че не съм киснала нито един зеленчук, освен преди готвене както обикновено за малко.
Иначе се старая да си правя пюретата в къщи и тук там да давам от купените. Веднъж опитах спанак и картоф мисля беше от готовите, малкият хич не го хареса, за това му добавих малко АМ, та се получи поносимо на вкус.  chef

# 108
  • Пловдив
Аз пък каша не даван,че Вики и без това е едничък, нищо че на последната консултация го изкараха 60гр по-лек и 1 см по-нисък.Давала съм пилешко и заешко,след обяд само плодове.До колкото знам месото трябва да е около 80гр за седмицата, иначе се претоварвал организма. Другата седмица ще вкарвам жълтък.Вики вече има 4 зъба,горните 2 ме съсипаха- цял месец рев,писъци, отказ на пюрето, цял кошмар.За около седмица пробиха и 2та,и последните 2 нощи спи спокойно,а аз лудата се будя през час,по навик.Още е хипер кисел и плачлив,но се успокои доста. Стигнахме до там,че му спрях пюретата за 3-4 дни,докато мине кризата.

# 109
И нашата елда е от руския магазин  Grinning  , ама нямя с какво да я смерив и затона я сворихме и аз я пасирах, майка ме ноника едно хубаво, трябвало бульон да сложа в нея и през сито да я протрия  Grinning , ама много се изнервих с таз гречка де , скоро няма да се отдавам на кулинария. А как се приготвя после ако е на прах някаква каша,трябна да се бърка ли , не става ли на буци? Аз засега давам само инстантни елда и ориз с банан, но яде само оризовата де, та всъщност само това яде, всеки ден й давам такава каша . А с месото явно понече давам, аз всеки ден й давам мистно пюре, ама гя яде по 50 гр някъде , ама пак май повече идва. Не съм забелязала да качва повече от кашата, то тя вода само Grinning . Тя по принцип си качва средно нито малко, нито много, този месец 750 качи, вече е 9200 , на 13 сме на консултация и ще вися и колко е висока.
От много време сигурно от няколко месеца вече бебка на ду ето к м гърба има едно петно червеникаво, като някакъв лишей и не минава, преди се беше подсякла и дори я водих на лекар и казаха, че нищо й няма и ще мине и мина подсеченото, а това е останало, аз дори не бях обърнала внимание, но нещо взе да ме притеснява това, в четвъртък ще питам на консултацията.
И аз много искам вече да давам овесена каша за закуска, че още нищо не закусваме. Плодове не иска , чудо е просто

# 110
И нашата елда е от руския магазин  Grinning  , ама нямя с какво да я смерив и затона я сворихме и аз я пасирах, майка ме ноника едно хубаво, трябвало бульон да сложа в нея и през сито да я протрия  Grinning , ама много се изнервих с таз гречка де , скоро няма да се отдавам на кулинария. А как се приготвя после ако е на прах някаква каша,трябна да се бърка ли , не става ли на буци? Аз засега давам само инстантни елда и ориз с банан, но яде само оризовата де, та всъщност само това яде, всеки ден й давам такава каша . А с месото явно понече давам, аз всеки ден й давам мистно пюре, ама гя яде по 50 гр някъде , ама пак май повече идва. Не съм забелязала да качва повече от кашата, то тя вода само Grinning . Тя по принцип си качва средно нито малко, нито много, този месец 750 качи, вече е 9200 , на 13 сме на консултация и ще вися и колко е висока.
От много време сигурно от няколко месеца вече бебка на ду ето к м гърба има едно петно червеникаво, като някакъв лишей и не минава, преди се беше подсякла и дори я водих на лекар и казаха, че нищо й няма и ще мине и мина подсеченото, а това е останало, аз дори не бях обърнала внимание, но нещо взе да ме притеснява това, в четвъртък ще питам на консултацията.
И аз много искам вече да давам овесена каша за закуска, че още нищо не закусваме. Плодове не иска , чудо е просто

Утре като си сваря гречката ще пасирам малко експериментално дали става лепкава и ще пиша. Гери защо не редуваш месо+зел. пюре един ден, а на другия зел. пюре с варен жълтък, ако вече си го въвела, ако ли не с оризче също става или пък само пюренце. Така на малката няма да й омръзва и всеки ден няма да е едно и също.
Между другото някъде бях прочела батат, морков и тиквичка. Малкият си го изяде за 4 дни е с малки допълнения към то основата.Дори аз си облизах пръстите и на котарак му хареса Simple Smile
А всъщност хич ме няма в готвенето, заради бебо обаче почнах да експериментирам с вкусовете Simple Smile

Това червеното петънце дали не може да е от натиск върху кожата или някакъв етикет от дрешката, пък ако е подсичано и то опитай с прословутата тетра, помага без отказно.

Да се върна на елдата, понеже ми скача мисълта от тук от там, за първи път чувам да се протрие през сито, но като чета мойта книжка за захранване на дете от 84г. има някакви такива стъпки. Но тогава е нямало пасатори. Simple Smile

За кашите 3 дена овесена, 1 ден от купешките каши, 3 дена гречка, 1 ден купешка и т.н. Ориз дадох със зел. пюре, не искам да ме мрази и че го тъпча с ориз и на закуска.

# 111
Ако взема брашно от елда, мога ли да го правя като останалоте каши, само с топла вода?  newsm78 Вчера гледах в Билла, че имат и се зачудих.  Mr. Green
Иначе и аз взимам от руския магазин, защото просто другаде се намира трудно и се води био, което значително увеличава цената...
Овес ядем от 3 дни, не му се кефят много, но го ядат.

# 112
  • София
ние също още не седим стабилно /на 7 месеца и 1 седмица сме/. Иначе се обръща от гръб по корем, както и от корем по гръб, върти се много вече и не знам къде да я слагам през деня да си играе, че може да падне /досега лежеше на дивана/ Rolling Eyes Нямаме още нито един зъб, но когато спи, особено през нощта често плаче насън, понякога дори по 5-10 пъти на нощ Rolling Eyes На някой случвало ли му се е ?

# 113
Гери,
пасих днес сварената гречка и наистина е леко лепкава, обаче пробвах с адаптирано мляко и отделно с плодово пюре, мисля че ще се хареса на бебе, поне на мен ми хареса Simple Smile Само, че ако слагаш адаптирано мляко да е съвсем малко колкото да стане на пюре. А плодово пюре избери например банан, защото гречката има малко специфичен вкус. Ние ядем гречка с йогурт с плодове.

Мокка8,
аз меля суровата гречка /елда - тва име хич не ми харесва/ и тогава я варя, става по-бързо от обикновения начин. Предполагам, че брашното от гречка пак ще трябва да се вари.

# 114
  • Варна
ние също още не седим стабилно /на 7 месеца и 1 седмица сме/. Иначе се обръща от гръб по корем, както и от корем по гръб, върти се много вече и не знам къде да я слагам през деня да си играе, че може да падне /досега лежеше на дивана/ Rolling Eyes Нямаме още нито един зъб, но когато спи, особено през нощта често плаче насън, понякога дори по 5-10 пъти на нощ Rolling Eyes На някой случвало ли му се е ?

Ние бяхме така до преди месец, спахме по3-4 часа най-много през цялото денонощие, но от близо месец ни избиха две долни зъбчета и се успокои много

# 115
Елдата за да не става лепкава, трябва първо да се накисне за няколко часа във вода. После се измива от лигавото, което пада и тогава се вари и пасира.
А за проплакването нощем - и аз мисля, че е от зъби. Поне при нас беше Simple Smile

# 116
  • София
Успокоихте ме,моята щерка с глас реве нощно време,налага се да я люлея,за да се успокои,даже някой път пробвам да я събудя,за да се успокои, но не...спи дълбоко Thinking

# 117
Ама остават и някакви люспи от нея и не ми харесва така, ще купя брашно и ще сложа плодове вътре както казваш. На мен малко ми е странно така плодова елда, аз я ям със сос с месо, морков, лук , така исках да направя и на бебата за обяд ама не стана  Grinning . Ама е добре това с плодовете за закуска
И ние нямаме нито един зъб, странното е , че и не я безспокоят и няма никакви изгледи и признаци да има и тя е на 7 м и една сед.

# 118
 Geri и ние имах ме петна като лишей на крачетата на бедрата и на ръцете до лакътя а днес дори забелязах на бузката  и до слепоочието й още петанца мазах ме по препоръка на пидито с елоком за 4-5дни изчезнаха.Според нея било от захранването защото много рано съм започнала (5мес) обаче петната започнаха през 4мес.

# 119
Добре де не казвам, че е така но понякога се появяват червени петънца по тялото от натискане на етикетчета, удряне с играчките пък после си изчезват.Да не е нещо такова?
Някой да е давал млечни продукти - кис.мляко, извара за проба?

Общи условия

Активация на акаунт