Ваксини

• 34 456
  • 311
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Цитат
Имаш предвид, че шансът децата да се разболеят преди да е дошло време за ваксината е по-малък ли?
Да, и това в случая, както и съм чувала, че при поставяне преди възраст 13-15 месеца е и по-неефективна, по-слаб е изграденият имунитет, отколкото ако се постави на тази възраст. Не съм специалист, но като цяло за ваксините би следвало възрастта за поставяне да е съобразена с вероятността от разболяване преди нея, рисковете от разболяване, рисковете от странични реакции в прекалено ниска възраст (най-вече това би било важно за мен), ефективността при изграждане на имунитет и т.н.
При вас така или иначе въпросът не стои, щом детето е болно в момента.

Не знам дали бих отменила на ваше място събитията, вероятно не, все пак 4 случая още не са епидемия, но никой не може да каже, че рискът е нула... Ние също ще гостуваме на баба по Великден - ние пък извън Пловдив - и точно по тази причина се постарах да има месец разстояние между ваксината и пътуването, дано изобщо да няма никакви нежелателни реакции, де, но с идеята да не се случат точно там, ако има...

Последна редакция: вт, 21 мар 2017, 13:33 от Магдена

# 106
Не искате статистика, но и не виждате статистиката... Лекари казват, че преди 13-месечна възраст не е нужно да се поставя ваксина, защото бебето се пази от майчините антитела, а и ваксината тогава не е ефективна... Едновремнно с това точно лекари поставят ваксини и на по-малки деца, дори и реваксинации поставят... И като капак, от статистиката се вижда, че най-много неваксинирани и разболели се са точно в групата, в която по принцип не се поставя ваксина - в другите групи броят на неваксинираните значително намалява... Ако намесим и усложненията от заболяването, и страничните реакции (пък и неефективността) от ваксината, картинката съвсем ще погрознее...

# 107
  • София
Благодаря на всички за отговорите.

# 108
Странно, на мен пък като се разболя наш приятел от туберкулоза през 1998-ма (беше ваксиниран, имаше и реваксинация), и се бяхме шашнали цялата компания, които тогава бяхме почти денонощно заедно, лекарите ни обясниха, че наличието или неналичието на белег няма значение  newsm78

Нищо не казваш за постваксинални белези. Има ли такива и колко са? Лекарите са казали, че те нямат значение, но други авторитетни лекари са на противоположното мнение.

Другите важни въпроси са какъв живот е водил? Редовен или не толкова? Глад(вкл. диети), недоспиване, много работа, малко почивка, постоянна преумора, цигари, алкохол, наркотици?

ТБ е предимно социална болест и изброените фактори са от особено значение. Мога да напиша и какво беше положението с моя баща, за да я хване 3пъти! Правя всичко това с образователна цел. На мен отдавна ми е ясно. Освен това прекарвал ли е други тежки болести, които да са разрушили имунитета му? По-горните фактори го рушат, включително и този от ваксината. Бил ли е в контакт с други ТБ болни?
Вас останалите вероятно ви е било страх да не се заразите. Ако не сте в постоянен контакт с него и вашият имунитет е приличен, едва ли ще се стигне до заразявате. Това са ми обяснявали моите специалисти и за майка казаха същото.

# 109
Моля тримата съфорумници да си пренесат спора на друго място. Дискусията избяга напълно от поставената тема. Относно морбилите и ние сме от от Пловдив, сина ми е на 6 месеца и въпреки теоретично малкия шанс за заразяване на кърмачето ще избягваме стълпотворения. Когато дойде моментът ще се ваксинираме. Имам притеснения, но ми се вижда абсурдно съзнателно да се връщаме към отдавна овладяни болести. Смятам, че поставяйки ваксини на детето си, поемам отговорност и за други, които не могат да го направят по някаква основателна причина.

# 110
Не знам дали тук е мястото или трябва да отворя нова тема. Ако някой може да ме свърже с педиатър в столицата, който да е склонен да не бие ваксини без да подписваме декларация за това моля да ми напише координати на лично съобщение (съдейки по мненията в темата е по-добре). Също така ме интересува дали ще спрат майчинството на жената ако откажем да поставим ваксините в родилното и какви последствия генерално има това от бюрократична гледна точка за нас. Моля да не бъда нападан за своето режение. Всеки търси най-доброто за детето си и има свое виждане какво е това 'най-добро'.

# 111
  • София
Ако няма ваксини детето не може да посещава ясла/ градина.

# 112
И при дъщеря ми имаха странични ефекти и отключиха алергия, но ще и сложа и другите и ще се моля да няма повече проблеми.  Praynig
В какво се изразиха тези странични ефекти?
Моето бебе е на 2 месеца, сложиха му две инжекции на крачетата, и беше неспокоен и плачеше вечерта. Питам се дали ще има още негативни реакции идните дни, или е само това?
Притеснявам се.

# 113
  • София
Разстройство,което не преминаваше от нищо;чак след като започна да пие хипоалергенно мляко се оправи.

# 114
Ако някой може да ме свърже с педиатър в столицата, който да е склонен да не бие ваксини без да подписваме декларация за това
А защо не желаете да подпишете декларация за отказа си? Имайте смелостта поне да застанете зад решението си и да поемете отговорността от него...

# 115
  • Варна
Точно. Защото иначе при една епидемия се почва "еди колко си процента от разболелите се са ваксинирани", което е добре дошло за антиваксърите. Ама дали наистина е така никой не знае.

# 116
  • Дъ Биг Вилидж
Интересна таблица:

http://www.eurosurveillance.org/images/dynamic/EE/V17N22/DAncona_tab1.jpg

Излиза че пак сме по католици от Папата!

# 117
Не искате статистика, но и не виждате статистиката... Лекари казват, че преди 13-месечна възраст не е нужно да се поставя ваксина, защото бебето се пази от майчините антитела, а и ваксината тогава не е ефективна... Едновремнно с това точно лекари поставят ваксини и на по-малки деца, дори и реваксинации поставят... И като капак, от статистиката се вижда, че най-много неваксинирани и разболели се са точно в групата, в която по принцип не се поставя ваксина - в другите групи броят на неваксинираните значително намалява... Ако намесим и усложненията от заболяването, и страничните реакции (пък и неефективността) от ваксината, картинката съвсем ще погрознее...
Вие като сте тръгнали да отричате всякакви лекарски мнения, които не отговарят на вашето (не коментирам до колко е обективно), защо изобщо посещавате педиатър или личен лекар? И дали изобщо отчитате факта, че повечето бебета са на АМ и не взимат нищо от майката?? Дали не остават най-уязвими от всички?

# 118
Вие като сте тръгнали да отричате всякакви лекарски мнения, които не отговарят на вашето (не коментирам до колко е обективно), защо изобщо посещавате педиатър или личен лекар? И дали изобщо отчитате факта, че повечето бебета са на АМ и не взимат нищо от майката?? Дали не остават най-уязвими от всички?

Бебетата може да са на АМ, но поне са отгледани вътреутробно преди раждането си, нали? Освен това, теорията, че бебетата до 1-год. възраст са предпазени от майчините антитела не е моя, какво искате от мен?

# 119
А защо не желаете да подпишете декларация за отказа си? Имайте смелостта поне да застанете зад решението си и да поемете отговорността от него...

Защото след тази декларация оставаме без детска градина и ясла, а в момента има и противоконституционна практика дори училища да искат бележка за ваксини... Когато държавата иска да изолира детето ми от социална среда и общуване аз трябва да я подкрепям ли?

Общи условия

Активация на акаунт