Искам да кажа ... (113)

• 58 487
  • 884
  •   1
Отговори
# 30
ама теб кой те брои с 3-те деца, при теб е ясно!!  Hug

Да се оправят бързо!!!

# 31
Янтре, ама тя Захир все още не знае какво е да имаш няколко деца и колко са ангажиментите, свързани с тях, пък ако ще и само да ги развозваш напред-назад  Mr. Green

# 32
  • Пловдив
Аз съм мениджър на зверилник. Официална титла и професия.

# 33
Аз затова питам, за да си направя сметка. Иначе да, не знам все още. Сигурна съм, че не е никак лесно.

# 34
Захир, аз съм имала периоди, в които не съм работила по 2-3месеца. Тоест не съм ходила физически на работа, вършех си я от в къщи.
Така си организираш нещата, че пак не ти остава тооолкова свободно време, че да ти стане скучно.
А и тогава дъщерята си я гледах аз, не е ходила на ясли и градина.

Не знам за кое точно искаш да си направиш сметка. Моето мнение е, че до 1г. детето задължително е добре да си го гледаш ти. Ако имаш възможност, втората година също.
От там нататък, ако имаш някоя баба - чудесно. Ако не, търсиш други варианти. Ясла, частни кооперативи.
Но повече от 2г. в къщи, не е "моето" нещо.
Макар че 2та година и с двете деца, водех по някое обучение за 2-3месеца.

# 35
  • Пловдив
Докато са бебета е целодневен ангажимента. И ако се случи ревливо нямаш време за домакинстване.

# 36
А, нямаш! Ако си маниак като мен, слагам в кенгуруто и домакинствам, едновременно с  това пея, рецитирам приказки в рими, та да спре зверчето поне малко да плаче.

# 37
Захир, според мен ти трябва сватба и бебе!  Blush
Седенето у дома .......  е мъчение в един момент!

# 38
  • София
Абе, скучничко си е, но за няколко години става. Аз много се наслаждавах на двете си майчинства, но след година и половина почвах да чакам с нетърпение работата си.
Единственото, за което съжалявам е, че не мога да си остана и за началния училищен курс на децата, наистина съжалявам за това.

# 39
  • Телиш/Плевен
Благодаря за темата! bouquet Минзухарите са прекрасни! Heart Eyes

Захирче, до човек е. На някои им писва много бързо (познавам две, на които и пет-шест месеца майчинство им бяха много и добре, че бабите удариха едно рамо в гледането на децата), други си живеят цял живот щастливо като домакини. Ти си ми направила впечатление на много амбициозен и целеустремен човек и по-скоро смятам, че бързо ще ти писне. Grinning Може и да греша, де. Вероятно в момента ти е повече стресът около работата и затова ти минават такива мисли. Но реално никой не може да бъде сигурен дали ще ти хареса стоенето вкъщи. Както се казваше в една реклама - ако не опиташ, няма да разбереш. Grinning На ММ понякога му писва работата, съответно има възможност да почива и по седмица, но той още на третия ден вече откача и казва, че не можел така. Crazy Аз вече доста време съм си вкъщи и ми се иска да поработя. Съответно след това ще мога да кажа кой е по-добрият вариант за мен (предишната ми работа беше кошмар и ако трябва да сравнявам с нея - определено съм много по-щастлива като домакиня).

# 40
Ша каза, че не знае как ще се оправи с повече от едно дете, което ме замисли. Ако детето е на училище през по-голямата част на деня, мъжът на работа...какво аджаба прави жената?!  Crazy
Simple Smile Има време за себе си, за къщата,  да изглеждат и миришат хубаво и уютно  двете.  Wink  
За хоби, спорт  има време  и  за други  неща според нуждите на семейството, какво  къде трябва да се свърши или купи.
А и аз си имам работа,  работя с документи на фирмата ни, общо казано,  но  от в къщи.  Peace

# 41
  • София
Идеално ми е, откакто не работя! Бях започнаха твърде много да се уморявам и контракциите ме съсипваха Tired Сега ми е супер, спя като мечка, подготвям си нещата за бебето и, ако трябва да бъда съвсем откровена, домакинството ми заема много по-голяма част от деня, отколкото преди. Защото съм тромава и бавна, а и децата сега са си повече вкъщи, отколкото първия срок, което значи доста повече ядене, съответно готвене. Но и не мога да отрека - мъчно ми стана, като видях на сайта на работата ми, че са ми махнали името и са сложили това на заместника ми Sad Болезнено е някак, макар и да си давам сметка, че е правилно. Нооо това е животът Simple Smile Сега ще се посветя на номер три, както направих с батковците му и ако не стане някой катаклизъм, планирам да не работя, докато е малък. После до пенсия що работа ме чакааааа Laughing А на въпроса какво ще правя - боже, с три деца, едно от които бебе, ще ми е по-лесно да изредя какво няма да правя hahaha

# 42
Захир, ако нямаш желание за някаква професионална реализация, стоенето в къщи може да е прекрасно, ако е подплатено с пари разбира се.

Една от най-близките ми приятелки не работи от над 25 години. Дъшеря и вече отдавна е самостоятелна.
Тази жена е най-активния човек, който познавам. Ходила е на курсове, посещава изложби и концерти, има си групи по интереси, с които се събира, пътува често.

Имам и позната, която при същите обстоятелства си седи само в тях и се депресира.

А майка ми, която много се притесняваше какво ще прави като се пенсионира на втория месец заяви, че не знае как изобщо и е оставало време да ходи на работа, та  Grinning.

# 43
До човек е. Амбициозните хора не биха издържали дълго да са вкъщи. Искат да печелят, да се развиват и да вървят все нагоре. Няма лошо. Аз не съм такъв тип. Бих била щастлива, ако имам бебе да си остана вкъщи. Ще намирам време и за себе си, и за къщата и за всичко. Ще имам и помощ.

# 44
И аз работя, от 7 до 17, децата ми са си ходили на градина, никой не ми ги е гледал.
Въпрос на организация, за момента успявам да намеря време за всичко, нямам време за глезотии, но не ми и липсват. Така и децата стават много по- самостоятелни  Peace

Общи условия

Активация на акаунт