АГ клиника Селена Пловдив-16

• 141 441
  • 767
  •   1
Отговори
# 135
Благодарско  bouquet

# 136
ЗДравейте предстои ми преглед след около 3 седмици . Разбрах че раждането е около 2000 лв ако не съм по здравна каса. Иначе ако съм поне веднъж месечно на преглед с направление (пак в Селена) било с около 500 лв (до колото помня) по -малко. оже ли някой да ми обясни точно процедурата и реалната цена на раждане?

# 137
  • Пловдив
Цената за присъствие на таткото е 200 лв независимо дали е нормално или секцио.
Цена за нормално раждане 1100, за секцио - 1500. Няма никакво значение къде си следиш бременността. Допълнително се заплаща, ако ти липсват някакви изследвания или желаеш самостоятелна стая.

# 138
Това са цените, ако си здравно осигурен. Най-добре се обади на регистратура да питаш, ако си без осигуровки каква е цената.

# 139
Със осигуровки съм благодаря дами. Идеята ми беше че за момента следим бременността само с частен преглед и се чудих дали не е повече.

# 140
  • Пловдив
Със осигуровки съм благодаря дами. Идеята ми беше че за момента следим бременността само с частен преглед и се чудих дали не е повече.

В такъв случай, ако нямате гинеколог по ЗК, може да си вземете направление за раждане от личния лекар. Поне преди няколко години беше така!

# 141
То така или иначе за болничния не ти ли трябва АГ по ЗК  newsm78

# 142
Сложна прожедура. Ще питам личната лекарка и на рецепцията в болницата.

# 143
Не е задължително, може и от личния лекар да се издаде болничния, заедно с направлението за раждане. Добре е да има лекар  АГ по ЗК, който да следи бременността, поне да не се плащат част от задължителните изследвания които са необходими. Тях личния лекар няма как да ги пусне.

# 144
Момичета препоръчайте ми лекар от болницата при когото да се следя паралелно. При Петрова съм по каса,но прегледите доста често се претупват,едно бързане,едно чудо.. Crossing Arms
Сега влизам в 6-ти месец и искам да се следя и при някой друг. Клоня към Матев, Ненев,моля дайте мнение,на разположение ли са като ги търсите,отзивчиви ли са и най-вече дали са на разположение при раждане (нормално имам предвид,не уговорено секцио) Благодаря  Wink

# 145
Момичета препоръчайте ми лекар от болницата при когото да се следя паралелно. При Петрова съм по каса,но прегледите доста често се претупват,едно бързане,едно чудо.. Crossing Arms
Сега влизам в 6-ти месец и искам да се следя и при някой друг. Клоня към Матев, Ненев,моля дайте мнение,на разположение ли са като ги търсите,отзивчиви ли са и най-вече дали са на разположение при раждане (нормално имам предвид,не уговорено секцио) Благодаря  Wink

Освен по ЗК ходя и при Бачуров ,в кабинета му ! Много е внимателен ,обяснява всичко , не съм чакала повече от 5 минути ,прегледа продължава около 30 мин с въпросите ми и ехографа и той ще ме изражда . До колкото знам е фен на нормалното раждане . След като изляза от кабинета му съм влюбена в живота Simple Smile ! Страхотен професионалист и човек е .

# 146
Здравейте и Христос Воскресе!
Имам следното питане към мамите раждали в Селена. Почти 37 седмица съм. Двамата лекари, които ме следят казват, че бебо може да тръгне по рано. В този случай има ли опасност за детето и достатъчно надеждна ли е болницата, ако се наложи раждане по-рано или по-добре да се ориентирам към ВМИ или Окръжна? Аз клоня повече към планово секцио, лекарите, които ме следят израждат в Селена. Детенцето върви едро и съм голяма страхливка, как би протекло едно нормално раждане. Та това е другата дилема при мен нормално или секцио, но нямам особено много време за размисъл.
 newsm78 newsm78 newsm78

# 147
  • Пловдив
В този случай има ли опасност за детето и достатъчно надеждна ли е болницата, ако се наложи раждане по-рано или по-добре да се ориентирам към ВМИ или Окръжна?

В Селена ще получи нужната грижа.Няма нужда поради тази причина да се насочваш към държавна болница.В Селена  имат модерен неонатологичен сектор.

# 148
В този случай има ли опасност за детето и достатъчно надеждна ли е болницата, ако се наложи раждане по-рано или по-добре да се ориентирам към ВМИ или Окръжна?

В Селена ще получи нужната грижа.Няма нужда поради тази причина да се насочваш към държавна болница.В Селена  имат модерен неонатологичен сектор.

+1 
Освен това след 36-та седмица, бебето се счита за износено и обикновено няма проблеми. Мисля, че нямаш повод за притеснение. От Селена ще получиш най-доброто отношение.
Относно колебанията ти между секцио и нормално, моят съвет е ако нямаш сериозни предпоставки за секцио да избереш нормалното. Познавам 3 майчета, които родиха бебета над 4кг с естествено раждане и без никакви проблеми. Могат да ти сложат и епидурална упойка ако се страхуваш от болката. Аз родих чрез секцио и да ти кажа, че и то си боли, при това месеци...
Успех ти пожелавам и скоро да гушнеш малкото сладко щастие  Peace

# 149
Благодаря Ви за мнението, момичета! Значи мястото на раждане не подлежи на промяна-Селена. Grinning.Това за възстановяването месеци след секцио звучи доста страшно Shocked, аз съм оперирана от апендисит и на 5 ден бях пушка. Ако не е проблем, сподели какво наложи при теб секцио? Наистина много се колебая, а и гинеколога ми казва да си избирам, буквално думите му бяха млада си, слаба си до дни ще се възстановиш и от 2-те. При нормалното раждане ме е страх да не настъпи усложнение за бебо, ако раждам секцио и е планово, мисля, че ще ми бъде по-спокойно за него, но не знам с мен в перспектива как биха се развили нещата.

Общи условия

Активация на акаунт