Здравейте! След операцията има два варианта - престой в реанимация около 6-7 часа или направо свалят родилката в стаята и, в случай че няма места в реанимацията. Аз родих в 14.30 и понеже нямаше места, направо си ме настаниха в стаята. В реанимацията знам, че пускат за кратко бащата, а после като преведат жената в стаята, може да влезнат на посещение по-близките, дори може да помолите да доведат и бебето, за да го видят. След раздвижването, което поне при мен беше на другия ден преди обяд, родилката отива в стаята за свиждане или горе до кафето и там се вижда с близките си, като мисля, че часовете за свиждане са в интервала от 10.00 докъм 19.00. Това е политиката, но си има и изключения, разбира се. Аз много трудно се движех след раздвижването и втория ден отново пуснаха мъжът ми в стаята, но като цяло не е много добре това да се случва. Не знам момичетата, които са настанени на по-горните етажи, къде се виждат с близките си, защото когато лежах на втория етаж, на два пъти, преди раждането, свижданията си бяха по стаите. Иначе като родих бях настанена на първия етаж, където се намира и самата стая за свиждане и беше много удобно.
Относно припознаването, ние също бяхме такъв случай, не са ни искали никакви документи, освен мъжът ми да се яви в клиниката, да попълни декларация за припознаването и понеже родих след обяд първия ден, длъжностното лице, което се занимава с това си беше тръгнало вече, та помолиха мъжът ми на следващия ден да дойде преди обяд, за да свършим и тази работа.
бързо възстановяване и да си се кърмите успешно