АГ клиника Селена Пловдив-16

• 140 029
  • 767
  •   1
Отговори
# 465
Момичета предстои ми запис за ЖК и ще ползвам болничен до края на Б. Може ли да обясните защо издаване на болничен де заплаща?

# 466
А защо се налага издаване на болничен? Бременността проблемна ли е?

# 467
В Селена болничния се заплаща 80 лева, ако отидете в ДКЦ-то  в Тракия, там е 20 лева. При всички случаи се минава комисия.

# 468
Попитах дали има проблем, защото след престой в болницата, болничният не се заплаща. Ама пък тогава се плаща престоят и сметката излиза друга...

# 469
А защо се налага издаване на болничен? Бременността проблемна ли е?
Да, от 5г.с. към момента 13+ г.с. не спирам да повръщам, 2 пъти лежах в болница, почти постоянно съм на системи за да се избегне обезводняването. Плюс че работата ми не е подходяща за бременни, тъй като има висок риск от зарази.
Към момента се следя в друга частна болница в София, и след като прочетох че издаване на болничен се плаща, попитах във форума на болницата в която в момента се следя и ми казаха че болничните не се плащат, че на местата където изискват заплащане най вероярно водят момичетата лежащо болни и едва ли не тези такси са за престой. Затова реших да попитам и вас кое точно налага болничен лист да се плаща. При положение че си плащаш за прегледите ЖК( в моята болница е 480лв) просто не разбирам как издаване на болничен може да бтде таксуван примерно + 80лв. Не ме разбирайте грешно, не споря дали е така или не, просто съм изненадана. Така или иначе другата седмица ми е първата ЖК в клиниката в която съм в момента и ще трябва преиздаване на болничен и ще разбера дали се плаща или не допълнително и ще пиша да ви кажа ( просто за да се направи база за сравнение)

# 470
Болничният може да се взима и от друго място. Много момичета минават ЛКК в ДКЦ 5 в Тракия. Аз се следя на частно в Селена, но по ЗК съм в МЦ Хипоталамус и го взимам от там. И на двете места е 20 лв, без да се налага да лежиш. В Торакс съм чувала, че е 30 лв.

# 471
  • Пловдив
Заплаща се лекарската комисия и изследвания. В частна клиника явно комисията е по-добре платена, от поликлиниката. Blush Така получаваш 30 дни болничен. Иначе за 5-7-10 дни и ЛЛ може да ти даде безплатно. Ако има реална причина, тогава те хоспитализират. В държавна болница не плащаш, предполагам, но в частна си имат ценоразпис. Момичетата вече са посочили по-евтини варианти.

Радко се повръща през цялата бременност. Моето повръщане спря около 15 седмица и после бях свеж морков. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 472
Щях да питам колко е продължителността на болничния, който се издава от комисия, но сега разбирам, че е 30 дни. Работила съм на регистратура в частен медицински център в Пловдив и там сме издавали безплатно болничен лист на бременна жена, но еднолично издаден от гинеколога, тъй като нямахме комисия. Изглежда, че когато има комисия се заплаща, като ценоразписа е различен.

# 473
Щях да питам колко е продължителността на болничния, който се издава от комисия, но сега разбирам, че е 30 дни. Работила съм на регистратура в частен медицински център в Пловдив и там сме издавали безплатно болничен лист на бременна жена, но еднолично издаден от гинеколога, тъй като нямахме комисия. Изглежда, че когато има комисия се заплаща, като ценоразписа е различен.

Както казаха по-горе на всякъде е различно! Всяка клиника сама си определя дали се плаща или не и т .н. Не търсете обяснение, на повечето места се изисква заплащане - както и в повечето случаи не сме толкова болни та чак за болничен, т.е извършва ни се някаква услуга  която си има своята цена Simple Smile Щеше да е хубаво и в Пловдив да има място където да си взимаме болнични без да плащаме, но за жалост няма Sad Най-евтиния вариант е където Жени е споменала - ДКЦ-то в тракия - 20 лв.. Simple Smile

# 474
На мен ми предстои да отида на комисия в Селена, там съм на ЖК при д-р Даниел Ставрев и сега оттук разбирам, че тряюбва да платя 80 лв. Направо съм шокирана, те нищо не ми казаха. Оставих си картона на акушерката и явно този път няма да ми се разминат тези парички Simple Smile Споделете какъв е реда за следващия месец да отида от другаде да взема болничен при положение, че по здравна каса съм в Селената Simple Smile

# 475
И аз съм по ЗК в Селена, но при Петрова и първият ми болничен го пуснах от там.
Ако болничния ти е до 10.09. вкл. например, на 11.09. с картона (личната амб. карта) отиваш в ДКЦ -то в Тракия до Форума м/у 11 и 12 ч.
На регистратура ще ти кажат къде точно да отидеш като ги попиташ за комисията за болнични. Та в кабинета лекарката те пита в кой месец си и имаш ли предишен болничен. След това издава новия със същата диагноза като предишният ти, 30 дневен.
Отиваш след това в още два кабинета за подпис и печат при двама други лекари, слизаш на регистратура, даваш им да потвърдят болничния лист, плащаш 20 лв. и ти си човекът Wink
И аз научих от тук за тази опция и благодаря на споделилите, защото едно е да дадеш 80 лв., съвсем друго е 20 лв.

# 476
И аз съм по ЗК в Селена, но при Петрова и първият ми болничен го пуснах от там.
Ако болничния ти е до 10.09. вкл. например, на 11.09. с картона (личната амб. карта) отиваш в ДКЦ -то в Тракия до Форума м/у 11 и 12 ч.
На регистратура ще ти кажат къде точно да отидеш като ги попиташ за комисията за болнични. Та в кабинета лекарката те пита в кой месец си и имаш ли предишен боонични. След това издава новия болничен лист със същата диагноза като предишният ти, 30 дневен.
Отиваш след това в още два кабинета за подпис и печат при двама други лекари, слизаш на регистратура, даваш им да потвърдят бионичния лист, плащаш 20 лв. и ти си човекът Wink
И аз научих от тук за тази опция и благодаря на споделилите, защото едно е 80 лв., съвсем друго е 20 лв.

Благодаря за описателното обяснение Simple Smile

# 477
  • Пловдив
Удължаване на болничен напълно безплатно в Пловдив се прави в ВМИ на Васил Априлов. Единствено трябва да имате талон за ЛКК издаден от лекаря водещ ЖК. Аз съм си удължавала болничния само там. Носиш документите и след около 3 дни ги вземаш от регистратурата заедно с болничния.

# 478
Удължаване на болничен напълно безплатно в Пловдив се прави в ВМИ на Васил Априлов. Единствено трябва да имате талон за ЛКК издаден от лекаря водещ ЖК. Аз съм си удължавала болничния само там. Носиш документите и след около 3 дни ги вземаш от регистратурата заедно с болничния.

В ДКЦ-то на ВМИ ли? И какво точно трябва да кажа на лекаря водещ ЖК? Аз за първия вече няма как да не платя 80 лв., тъй като го оставих на регистратурата в Селена, но дали ще може за след това да взема от другаде, при положение, че ЖК ми е в Селена? Извинявам се за невежеството, но за първи път в живота ми се налага да взема болничен и нямам никаква представа какъв е реда.

# 479
  • Пловдив
Да в ДКЦ на ВМИ. Няма проблем следващия болничен да го издадат от другаде не от Селена. Никой не може да те задължи или да ти каже от къде да си го извадиш. Казваш на лекаря, малко преди да ти изтече болничния, че искаш да ти издаде талон за ЛКК . Всички лекари следящи бремеността  по ЗК могат да издават талони, но е по лесно да ти вземат парите при тях затова и пропускат да обяснят, че има и друга алтернатива. С талона и амбулатория лист от последния преглед + здравния картон отиваш на регистратурата на ДКЦ и питаш от там ти казват в кой кабинет да ги занесеш и после само си ги вземаш готови.

Общи условия

Активация на акаунт