АГ клиника Селена Пловдив-16

• 140 026
  • 767
  •   1
Отговори
# 480
Да в ДКЦ на ВМИ. Няма проблем следващия болничен да го издадат от другаде не от Селена. Никой не може да те задължи или да ти каже от къде да си го извадиш. Казваш на лекаря, малко преди да ти изтече болничния, че искаш да ти издаде талон за ЛКК . Всички лекари следящи бремеността  по ЗК могат да издават талони, но е по лесно да ти вземат парите при тях затова и пропускат да обяснят, че има и друга алтернатива. С талона и амбулатория лист от последния преглед + здравния картон отиваш на регистратурата на ДКЦ и питаш от там ти казват в кой кабинет да ги занесеш и после само си ги вземаш готови.

Да и на мен нищо не ми казаха за пари и варианти, а просто да си оставя картона долу на регистратурата и да си взема часза комисията. Затова се учудих много, че се плаща. Акъла не ми го побира това да си плащаш за болничен! Чак немога да повярвам, а и сумата е доста голяма. Благодаря, че се отзовахте Simple Smile

# 481
  • Пловдив
Момичета, не плащате за болничния, а за комисията, защото не е обикновен болничен. Такава ни е системата че болниците си определят цените.

Относно възможността да си сам в стая, има ли някой наскоро раждал в Селена да даде мнение. Не за цената, а това дали  е по-добре да си сам или да имаш дружинка Simple Smile

# 482
  • Пловдив
Относно възможността да си сам в стая, има ли някой наскоро раждал в Селена да даде мнение. Не за цената, а това дали  е по-добре да си сам или да имаш дружинка Simple Smile

Само,особено лятото.Климатикът е от към прозореца и момичето,което е там му е все студено,а на другото легло жега.Отделно като си сама ще може да си почиваш пълноценно и през нощта да те буди само твоето бебе или никой,ако го дадеш в детската стая

# 483
БТВ на мен д-р Петрова като я питах за болничния ми каза че има 2 схеми и като дойда другия път че ще ми обясни, но като отидох другия път беше само сестрата и ми пусна първия 14 дневен - не ми обясни схемите за които говореше д-р Петрова...а направо ме прати долу на регистратурата да си оставя картона и да искам час за ЛКК....Едно от момичетата с които ходя на йога също е в Селена и ми каза че тя от доста време е в болничен и не плаща нищо, даже и не лежи в болницата...явно има начини, но не за всеки Simple Smile

# 484
Момичета, не плащате за болничния, а за комисията, защото не е обикновен болничен. Такава ни е системата че болниците си определят цените.

Работила съм в частна клиника (не АГ), в която за болничен или удължаване на болничен чрез комисия, пациентите плащаха единствено потребителска такса, а ако са освободени, и това не плащаха. Вярно е, че болниците сами си определят цените, но е вярно също, че много голям процент от бременните всъщност са работоспособни и издаването на болничен в случая е сделка, от която изгода имат и двете страни.
А относно избора да си сама или не в стая, не мога да коментирам практичните съображения на ♥Elfita♥ (не съм се замисляла за тях, въпреки, че раждах в най-голямата жега - не си спомням дали ми е било горещо или студено:), но имах възможността да срещна прекрасно момиче, с което сме много близки, а и престоят ми беше много по-приятен в нейнтата компания. Нещо като мъжките познанства от казармата:))))

# 485
Вече два месеца съм на легло и освен то wc не мога да направя нищо друго ( дори сандвич), и като чета изводи че болничния е сделка или че бременните не са толкова зле и могат да работят за поред път се уверяват че поговорката " гладен на сит не вярва". Също така не всеки вид работа е подходящ за бременни. Така че не виждам защо се обсъжда необходимостта от болничен. Проблема с болничните е съвсем друг, и не само с болничните, а с вс в бг- плащаш за всичко, и здр.осигуровки плащани с години не се знае къде отиват.

# 486
Така че не виждам защо се обсъжда необходимостта от болничен. Проблема с болничните е съвсем друг, и не само с болничните, а с вс в бг- плащаш за всичко, и здр.осигуровки плащани с години не се знае къде отиват.
Да, със сигурност много бременни, които не се нуждаят реално от болничен. И аз не виждам защо се припознаваш в тях, ако имаш истински проблем. Не изпитвам угризения за мнението си.

# 487
Определено не се припознавам, но  ми е странно как се изказва мнение като слагат бременни под общ знаменател, затова дадох пример със себе си и още много други момичета, на които не само здравословния проблем е пречка да работят, но и вида работа. Дори да чакате на опашка за комисия и т.н с на пръв поглед момичета, на които Б протича нормално, това не значи че болничния е сделка, може би вида работа не позволява да продължи да работи. Аз и не виждам полза от болничен, който не е необходим, нито финансово е изгодно, нито пък виждам друга причина. Все пак всеки сам решава за себе ( не за другите)  дали му е необходим или не.

# 488
Определено не се припознавам, но  ми е странно как се изказва мнение като слагат бременни под общ знаменател, затова дадох пример със себе си и още много други момичета, на които не само здравословния проблем е пречка да работят, но и вида работа. Дори да чакате на опашка за комисия и т.н с на пръв поглед момичета, на които Б протича нормално, това не значи че болничния е сделка, може би вида работа не позволява да продължи да работи. Аз и не виждам полза от болничен, който не е необходим, нито финансово е изгодно, нито пък виждам друга причина. Все пак всеки сам решава за себе ( не за другите)  дали му е необходим или не.
Няма общ знаменател!  Казах "голям процент", не всички бременни! И, да, определено се взимат фиктивни болнични - кой каква сметка има е друг въпрос. Темата отиде в съвсем друга посока. Но за пореден път казвам, че аз за болничен (издаден от комисия) не съм плащала. Имах проблем, лежах в болницата, проведе се лечение и си платих престоя (120 лв).

# 489

На мен ми беше полезно да не съм сама, подкрепяхме се с девойката и дори сега се виждаме честичко.

# 490

На мен ми беше полезно да не съм сама, подкрепяхме се с девойката и дори сега се виждаме честичко.

Родих преди няколко дни и въпреки че бях точно в ситуацията където на мен ми е жега а на комшийката не ( знаета за каква жега става въпрос тези дни...) не съжалявам, че бях в двойна стая. Бих се побъркала сама, друго си е да има с кой да си кажеш 2-3 думи. Относно почивката - друга жена няма как да ти пречи, повече е тормоза от постоянно влизащи лекари, сестри, санитарки и тн. Спи се горе долу между полонощ и 5ч сутринта, през другото време е трудно.

# 491

valiaaa, мога ли да те питам, детето през нощта при теб ли е или за него се грижи детска сестра?

# 492

valiaaa, мога ли да те питам, детето през нощта при теб ли е или за него се грижи детска сестра?

Решението си е твое. Има телефон в стаята, от които можеш да звъниш на детска стая да дойдат да вземат детето или пък да ти го доведат, ако искаш да е при теб ( без значение дали е през деня или нощта). Те насърчават да са с майките, но ако не си добре, искаш да спиш или просто така си решила - идват и го взимат без да кажат нищо. Отзивчиви бяха всички

# 493
Здравейте! Някой знае ли колко струва доплеровото изследване в клиниката?

# 494
А има ли консултанти по кърмене там, насърчават ли, помагат ли, показват ли?

Общи условия

Активация на акаунт