АГ клиника Селена Пловдив-16

• 141 469
  • 767
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Не съм сигурна, че ЛЛ може да даде направление за тези хормони. Ако дава, пишете, че и мен ме интересува. Иначе май трябва направление за ендокринолог, пък той да даде направление за изследвания......Иначе лабораторията работи със ЗК.

За токсоплазмоза не знам кой трябва да даде направление. А NK-клетки само платено.

# 196
НЗОК заплаща изследванията на хормоните: TSH, FT4, Anti-TPO(МАТ). За повече инфор темата за Автоимунен тиреоидит на Хашимото  Wink
Скрит текст:
Хормоните TSH и FT4 могат да се назначат и от общопрактикуващия (личния) лекар, по преценка и при необходимост.  Какъв да бъде броят на хормоните и кои да бъдат те, зависи от заболяването, което имате. Това решава лекарят специалист – във Вашия случай – ендокринологът.
Пациенти, страдащи от заболяването „Тиреотоксикоза” (хипертиреоидизъм) се наблюдават диспансерно от лекар - специалист по ендокринология и болести на обмяната - десет години. Консултативните прегледи се провеждат три пъти годишно - със снемане на общ клиничен статус с насоченост към сърдечно-съдовата система, нервна система, храносмилателна система и очен статус, ЕКГ. Един път в годината се изследват хормоните fT4 и TSH, и кръвната захар. Един път на две години имате право на консултация с кардиолог и със специалист по очни болести.
Токсоплазмозата не мисля, че се поема. Дори само по време на Б е като бонус към рисковите Б.
Другите със сигурност не се поемат. Имунологичните изследвания задължително да се работят в специализирана лаборатория и да се разчетата от имунолог Peace

# 197
Благодаря за отговорите. Ще звънна в Селена и на личната, но с направление или без така или иначе трябва да ги направя. Ако имам някаква информация ще споделя.

# 198
Момичета, предстои ми да изследвам TSH, TAT, MAT, NK- клетки, Антифосфолипиден  и токсоплазмоза в Селена. Разбрах, че някои може с направление по ЗК да се пуснат. Знаете ли дали в Селена минават по ЗК и кои от изброените?  И може ли да ми го издаде личния лекар? Мисля да звънна в Селена, но да се допитам и до вас, че не съм сигурна колко са информирани на информация  Simple Smile  Благодаря ви
Ако си бременна токсиплазмоза се прави по ЗК в началото на бременността. Иначе аз съм пускала в хронолаб и беше около 15 лв без каса

# 199
  • Пловдив
Като каза "хронолаб", къде изчезнаха?

# 200
  • Пловдив
Прекръстиха се на Синево.  ooooh! Много тъпо име. Не съм сигурна дали беше това. Не мога да го запомня.  Whistling

# 201
Момичета имам питане. Трябва ми добър детски кардиолог. Знаете ли в селена има ли някой който работи със здравната каса / че имам издадено направление/ и който бихте ми препоръчали.

# 202
Момичета имам питане. Трябва ми добър детски кардиолог. Знаете ли в селена има ли някой който работи със здравната каса / че имам издадено направление/ и който бихте ми препоръчали.

д-р Чочкова е добър детски кардиолог, но тя вече не работи със здравна каса, а само частно. Не знам какво е положението при д-р Димитров. Но в Селена не можеш да търсиш такъв специалист. Те все пак са специализирана акушеро-гинекологична болница.

# 203
Тони мерси за инфото. Предполагах че може и са няма в селена но реших да питам, знае ли човек. Иначе аз имам телефон на един др Димитров работел във Вми, но дали става въпрос за същия не знам, но той не си двига телефона?? newsm78

# 204
GSM 0898909960, това намирам в нета, като негов телефон, бъди упорита.

# 205
Точно същия имам. Значи за един и същ става въпрос.  Благодаря още веднъж   Simple Smile за съдейсвтието

# 206
  • Пловдив
Лили, ако се съмнявате за проблем,послушай ме и отиди до София Peace

# 207
Не знам дали има проблем. Педиатурката ни чу някакъв шум и ни праща да проверим за всеки случай. Гледам да не се паникьосвам рано рано.

# 208
  • Пловдив
Вероятно физиологичен шум,който имат доста новородени.Израства се.Разбира се трябва да го види специалист.Препоръчвам Чочкова.Прегледът е 50 лв и гледа много обстойно.

# 209
Мерси много за успокоението, надявам се даже на прегледа да не видят нищо да се е махнал. Даже една мила мама ще ми даде телефона на Чочкова.

Общи условия

Активация на акаунт