Частни училища - информативна тема 17

• 108 723
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
Започна записването за следващата учебна година в ЧОУ "Ерих Кестнер".  Това е училището на моите деца.  Сърдечно го препоръчвам на родители, които обмислят промяна и търсят училище с добра класация на матурите, с изявен учителски колектив и с преподаване на немски и английски.

# 166
Започна записването за следващата учебна година в ЧОУ "Ерих Кестнер".  Това е училището на моите деца.  Сърдечно го препоръчвам на родители, които обмислят промяна и търсят училище с добра класация на матурите, с изявен учителски колектив и с преподаване на немски и английски.

Може ли да обясните по-подробно какво е обучението по английски в горния курс?
Има ли преподаватели англичани ? Изучават ли предмет на английски език в гимназията им и с какво ниво на владеене на английския език излизат от гимназията им учениците?

# 167
Изучават ли предмет на английски език в гимназията им и с какво ниво на владеене на английския език излизат от гимназията им учениците?

Много често го чета този въпрос, обаче това не е като да питаш с какво качество излиза гранитогресът на КАИ, защото гранитогресът трябва да е с постоянно и еднакво качество, зависещо само от технологията, докато при учениците нещата зависят много силно и от материала. Да не би в НЕГ децата да излизат с еднакво ниво на немския? Или в СМГ с еднакво ниво на математиката? То и в специализираните курсове по английски, дето уж са с подбрани деца конкретно за ниво СРЕ, после на изпита някои го вземат това СРЕ с А, други с В, трети не успяват.

# 168
  • София

Може ли да обясните по-подробно какво е обучението по английски в горния курс?
Има ли преподаватели англичани ? Изучават ли предмет на английски език в гимназията им и с какво ниво на владеене на английския език излизат от гимназията им учениците?
Училището е с първи език немски и английски се учи като втори чужд език, така че едва ли се изучават някакви предмети на английски език.
"Билингвалното обучение на немски и български език по история, биология, химия, физика, математика, странознание, природознание, музика, приложни изкуства и проектна работа се осъществява от квалифицирани преподаватели по предмета, владеещи отлично немски език."

# 169
Ерик Кестнер е училище с разширено изучаване на немски език. 
Английски език се учи с хорариума на БГ програма и с български учител. 

2те ми децата, които са в началното училище говореха английски, а по-големият четеше, защото са родени в Англия.  И за двамата учителката по английски намира по нещо специално, което да правят в час, като няма подарени оценки.  Много от децата в училището участват в езикови, вкл. английски олимпиади.  Има информация на сайта на училището.  Можете да се поинтересувате директно.

Наскоро съученик на по-малкия ми син ни гостува и се справи прекрасно в разговор на английски (детето учи английски от 2 години в училище).  Аз го попитах дали ходи на курс или уроци и той каза, че просто учи старателно Simple Smile  Предполагам че ранното обучение по немски помага при по-бързото усвояване на по-лесния език, английски.

Под горен курс гимназия ли имате пред вид?  Децата ми не са стигнали до там.
Миналата година Ерик Кестнер беше на 1во място на матурата по английски език след 12кл, пред Американския колеж даже, но предполагам, че това включва допълнителна работа над базисната в училище.  Мисля бяха 5ти в страната на матурата по български.

На този етап ние не сме решили напълно къде ще учи детето ни, което завършва 7клас в Ерих Кестнер.
Приет е в Американския колеж, 3 от 4 деца, които кандидатстваха от неговия клас са приети.

Надявам се, това да е било полезно.

# 170
Ерик Кестнер е училище с разширено изучаване на немски език. 
Английски език се учи с хорариума на БГ програма и с български учител. 

2те ми децата, които са в началното училище говореха английски, а по-големият четеше, защото са родени в Англия.  И за двамата учителката по английски намира по нещо специално, което да правят в час, като няма подарени оценки.  Много от децата в училището участват в езикови, вкл. английски олимпиади.  Има информация на сайта на училището.  Можете да се поинтересувате директно.

Наскоро съученик на по-малкия ми син ни гостува и се справи прекрасно в разговор на английски (детето учи английски от 2 години в училище).  Аз го попитах дали ходи на курс или уроци и той каза, че просто учи старателно Simple Smile  Предполагам че ранното обучение по немски помага при по-бързото усвояване на по-лесния език, английски.

Под горен курс гимназия ли имате пред вид?  Децата ми не са стигнали до там.
Миналата година Ерик Кестнер беше на 1во място на матурата по английски език след 12кл, пред Американския колеж даже, но предполагам, че това включва допълнителна работа над базисната в училище.  Мисля бяха 5ти в страната на матурата по български.

На този етап ние не сме решили напълно къде ще учи детето ни, което завършва 7клас в Ерих Кестнер.
Приет е в Американския колеж, 3 от 4 деца, които кандидатстваха от неговия клас са приети.

Надявам се, това да е било полезно.

Благодаря за отговора.  bouquet Аз се интересувам от нивото на обучение в гимназията им и най - вече от обучението по английски език. За немския знам, че е на ниво!

# 171

Права сте госпожо, само дето от Кестнер на матура се е явил 1 (един) ученик и е изкарал 6.00, а от Колежа 104 и средната е 5.85... Но иначе Кестнер е на национално първо място на матурата по английски и даже по-напред от АК...

Круши с ябълки сравнявате, недейте така....
http://www.danybon.com/obrazovanie/klasacia-matura-anglijski-12-class-2016/

# 172

Права сте госпожо, само дето от Кестнер на матура се е явил 1 (един) ученик и е изкарал 6.00, а от Колежа 104 и средната е 5.85... Но иначе Кестнер е на национално първо място на матурата по английски и даже по-напред от АК...

Круши с ябълки сравнявате, недейте така....
http://www.danybon.com/obrazovanie/klasacia-matura-anglijski-12-class-2016/

hahaha
Стефан  bouquet

# 173
StefanB абсолютно сте прав.  Всеки, който гледа статистиката може да види.  1 от общо 3 деца от Ерих Кестнер се е явило на матура по английски, взело я е с 6.00 и така училището е станало 1 (първо) на матурата.  1ви значи първи все пак.  Това е училище, за което няма приемни изпити и фактът че се нарежда на добри места в матурите след 4, 7 и 12клас е добра индикация за работата на децата и учителите, според мене.  Нямам лични наблюдения от гимназията както казах.  Фактът че обмислям достатъчно сериозно Американския колеж за детето ми, което е в 7 клас на Ерих Кестнер също, предполагам, говори, че смятам образованието там на добро равнище.  За АК има друга тема.  Не отворих приказка за училището тук, за да сравнявам гимназията на ЕК с АК. 

# 174
Mimi_block не е все едно да се наредиш на първо място с ЕДНО дете и да постигнеш среден успех 5.85 със 104. Още повече, че това единствено дете бас ловя, че не дължи нивото си по английски на Е. КЕСТНЕР.

Не подценява аудиторията в темата. Само това ще ви кажа. Момента е стратегически за приема. Напълно разбираемо. Колко точно добри са им местата в матурите?!?!?;

# 175
моят 1ви пост е за ЧОУ (което трябва да е частно ОСНОВНО училище), където са децата ми.  Отговорих фактологично на въпроса за английския език.  Информацията за матурите е обществено достъпна.  Няма как да ви подведа и това не е целта.  Специално написах, че това първо място е станало сигурно с допълнителна подготовка.  Моля, четете внимателно.

Нямам цел да участвам в дискусия за гимназията, откъдето нямам лични наблюдения освен, че познавам преподавателя по литература и според мен, това сигурно е един от най-добрите учители въобще.  Имала съм късмет да ми бъде учител преди много години и е един от хората, за които всички негови ученици се сещат с най-добри чувства.  Училище без подбор и 5ти на матурата по български, или е друго мястото.

И всичко това е само статистика.  С моите уважения към данибон, според сайта най-добро начално училище е Света София и най-добро средно Американския колеж. 

Ако статистиката, обаче включваше и други елементи като например подбор (има ли такъв или не) и цена на образование няма как да има по-добри училища от добрите държавни училища.  Защото успехът на едно училище е не само да вземе най-добрите от най-добрите + да получи в пъти повече средства от държавно заделената субсидия, която получават и да се нареди на челните места.  За съжаление, аз нямах такъв избор.  Споделих личното си впечатление за основното училище Ерих Кестнер и се надявам то да е полезно на други родители, които трябва да направят своя избор. 

# 176
Всъщност се появихте за да кажете, че започва записването за училището. Без някой да ви е питал. Нито някой да се е интересувал от училището.
И факта, че натъртихте, че въпреки, че детето е само едно, все пак първото място си е първо място е показателен.  Peace

# 177
Добре сте ме разбрала.  Аз съм много доволна от Ерих Кестнер и искам да го споделя. 

За удоволствието плащам годишни такси, заработени с честен труд, след платени данъци.
За училището не е писано почти нищо.  Форумът е за частни училища.  Не разбирам как Ви преча с моята изява.

# 178
  • в страната на чудесата
Има ли статистика по училища за европейско кенгуру?

# 179
Felice кажете нещо хубаво за училището на Вашето дете.

Общи условия

Активация на акаунт